返回列表 回覆 發帖

明愛啲服務唔係政府資助? 籌款嚟做乜?

一班「待宰」的兒童
beebeechan 發表於 2022/7/18 00:01
想你【你想】噏乜狗覀

屌你。。。。基督狗閪
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
用「道德」觸發咗站在道德高地既你有強烈反應,都好正常,用返法官用詞「紀律」就可能好啲。

即係 ...
抽刀斷水 發表於 2022/7/19 10:39

呢個唔止唔係犯法,唔係有紀律問題,
仲係政府允許既措施嚟:

設立眼科轉介
  去年醫管局與香港執業眼科醫生會合作推出私家眼科服務轉介先導計劃
https://www.3phk.com/v5article.asp?id=640

耀眼行動
https://www4.ha.org.hk/ppp/ppp-programmes/csp/programme-intro

破基督教千局,助 习主席连任总书记&恢复n出任党主席

傳教醫院係咁上下貨色架啦,傳教為實,救人為假!
如果入【神棍明不愛】的是有錢佬band 1 8A優生,肯定
...
強姦殺人,性侵,虐待病人,特別是虐待老人,虐待小孩子的新聞,在世界各地都是基督教徒才可以做出來的!
先睇下舊事新聞基督教怎樣弄死孤兒:
谢谢谢谢谢谢leefeng 發表【n 提醒】於 2022/7/17 23:42
有关的圣经

• 基督天主/上帝(tag,太平天国之拜上帝教))吩咐于圣经
  • 歷代志下 15:13 >>

圣经当代译本修订版 -
凡不寻求以色列的上帝耶和华的,无论男女
一律处死。

圣经新译本 -
不寻求耶和华以色列的神的,无论男女老幼,都处死。

文理和合譯本 -
凡不尋求以色列之上帝耶和華者、無論尊卑男女、必致之死、

文理委辦譯本  -
凡不崇以色列族之上帝耶和華、無論尊《虫蛀===包括:::主席//////书记//////总理》卑       男女

、死無赦。
[tag,杀无赦]

施約瑟淺文理新舊約聖經 -
凡不求主以色列之天主者、無論大小男女、必治之死、

基督天主教版本 -
编年纪下:Chapter 15

13凡不寻求上主以色列天主的,不分老幼,不分男
女,一律处死。

• 为护既得利益,基督教,一定会
    说 - 这些事,只不过是      
    。 - 个别人士/
    。 - 个别教会/
    。 - 个人行为。。。。。。nnnnnnnnnn,
    。 - 全是人做错
    。 - 永远教没错

• 但是,
  • 其实,这一切一切,都是奉旨【圣经
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国

为护既得利益,基督教,一定会
。 - 个别人士/
。 - 个别教会/
。 - 个人言行 ...其实,这一切一切,都是【圣经】上流寄生族 發表於 2021/6/13 02:55
圣经馬太福音6:10 《主祷文》
願你的國降臨; 願你的行在地上, 如同行在天上。
(‘’你‘’=== 基督//////上帝{tag,太平天国'S 拜上帝会}//////天主)
(tag,洗脑经)

(acknowledgement ------ 谢谢離教者之家的leefeng兄启发

为护既得利益,基督教,一定会
。 - 个别人士/
。 - 个别教会/
。 - 个人言行 ...其实,这一切一切,都是【圣经】

上流寄生族 發表於 2022/7/21 04:42

参考;;;;;;;;;

https://exchristian.hk/forum/viewthread.php?tid=13857&rpid=137217&fav=yes&ordertype=0&page=1#pid137217

【基督教 反政府者】為避免香港偵查特務注意,公開招牌以"乾亨行"掩護,

此名稱出自<<易經.文言>>:"乾元,奉行天命,其道乃亨".

此"天命"在基督信仰中就是上帝的旨意

他們自覺參與革命是符合上帝

這是很多基督徒的信念

後來許多基督徒革命志士亦曾表達過此信念
SEO tag,向      李天命先生致敬。
呢個唔止唔係犯法,唔係有紀律問題,
仲係政府允許既措施嚟:

設立眼科轉介
  去年醫管局與香港執業 ...
beebeechan 發表於 2022/7/20 19:48

留意返:

由該會聘請一名統籌員及設立熱線(95545500),在6間公立醫院眼科門診,提供該項服務的資料,派發單張和協助轉介

並唔係由眼科醫生同病人閂埋門自己作出推介。
留意返:

並唔係由眼科醫生同病人閂埋門自己作出推介。
抽刀斷水 發表於 2022/7/21 17:48

你啲中文理解真係麻麻地。
由香港執業眼科醫生會請一個人派發單張和協助轉介。
唔等如要經佢做先合法啵。
如由一個人獨攬大權, 更易做成貪污哩......廉署一定俾意見既。
你啲中文理解真係麻麻地。
由香港執業眼科醫生會請一個人派發單張和協助轉介。
唔等如要經佢做先合法啵 ...
beebeechan 發表於 2022/7/21 20:45

你啲邏輯推理真係麻麻地。

如果個個眼科醫生可以閂埋門自己做轉介,仲駛鬼特登請條友派發單張和協助轉介?

如果個個眼科醫生可以閂埋門自己做轉介,仲駛鬼特登請條友派發單張和協 ...
抽刀斷水 發表於 2022/7/21 21:56

咁麻煩你推理一下, 點解地產佬, 明明有個舖, 仲要係商埸門口, 地鐵站出口派傳單, 塞張傳單入你手

如果個個眼科醫生可以閂埋門自己做轉介,仲駛鬼特登請條友派發單張和協 ...
抽刀斷水 發表於 2022/7/21 21:56

實情就係香港既醫生係唔可以私下賣廣告的。
公立醫院醫生亦唔知有邊啲行自願加入咗個轉計劃, 所以要有專人幫助推介。
加入咗轉介計劃, 對轉介來的病人是有收費標準, 唔係海鮮價既

教会 “““照”””,大KILL晒▼
大家再參考一下啦,唉罄竹難書
明愛醫院失救事件

制度僵化明愛醜聞一籮籮日期 事件
15-09-2009 長期留院13歲病童的 ...
抽刀斷水 發表於 2022/7/18 11:43
咁麻煩你推理一下, 點解地產佬, 明明有個舖, 仲要係商埸門口, 地鐵站出口派傳單, 塞張傳單入你手 ...
beebeechan 2022/7/22 02:23 提交

正常商業宣傳,唔明你想帶出咩訊息。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
實情就係香港既醫生係唔可以私下賣廣告的。
公立醫院醫生亦唔知有邊啲行自願加入咗個轉計劃, 所以要 ...
beebeechan 2022/7/22 02:28 提交

你自己都講出咗個計劃比較起公立醫院醫生閂埋門個別自行向病人推介既好處啦。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
你自己都講出咗個計劃比較起公立醫院醫生閂埋門個別自行向病人推介既好處啦。 ...
抽刀斷水 發表於 2022/7/22 08:31

當你係病人就知由主診醫生介紹, 好過係張單張上盲中中咁揀一個
當你係病人就知由主診醫生介紹, 好過係張單張上盲中中咁揀一個
beebeechan 發表於 2022/7/22 21:17

咁你依家明白哂當中既利害關係啦。
咁你依家明白哂當中既利害關係啦。
抽刀斷水 發表於 2022/7/23 01:55

要有利益輸送,才能構成罪

在未有証據前便說醫生作介紹, 是搵著數。。。打籠通, 抽到油水
醫生未成罪前, 你早已先犯罪 (在「道德高地」上看你)
要有利益輸送,才能構成罪

在未有証據前便說醫生作介紹, 是搵著數。。。打籠通, 抽到油水
醫生未成罪 ...
beebeechan 發表於 2022/7/23 06:57

要談到違法要有證據,但私下推介就肯定造成不公平,這點清楚嗎?
要談到違法要有證據,但私下推介就肯定造成不公平,這點清楚嗎?
抽刀斷水 發表於 2022/7/23 16:06

胡亂推介, 點指兵兵咁介紹......就是對病人好嗎, 你又清楚未?
胡亂推介, 點指兵兵咁介紹......就是對病人好嗎, 你又清楚未?
beebeechan 發表於 2022/7/23 20:50

你係指閂埋門既眼科醫生,定係指打開門既統籌員,作出胡亂推介, 點指兵兵咁介紹呢?
你係指閂埋門既眼科醫生,定係指打開門既統籌員,作出胡亂推介, 點指兵兵咁介紹呢? ...
抽刀斷水 發表於 2022/7/24 10:54

唔係講緊人, 係講緊方法:點指兵兵咁介紹, 邊個來點都係唔好。
你估個統籌員又識哂全港既眼科醫生咩, 佢用咩準則嚟介紹

況且, 統籌員....係派傳單....佢未必係識眼科既野, 唔知病人在醫護上實在需要甚麼, 仲亂點過由主診醫生介紹?

你都知特衰政府既公務員, 作風都係:嗱...我做咗野哩, 有咁既服務..就算交數
高級模式 | 發新話題
換一個