返回列表 回覆 發帖

大家放假做咩多?點樣消磨時間?

香港話大唔大, 話細又唔細...
平日放假來來去去都係果幾樣...
你地又點樣過ga?
原帖由 ohmygod 於 2008-3-9 00:18 發表
你地又點樣過ga?

好希望能在假日收拾一下家裡的雜物,但每個星期總有些人和事,令願望無法達成。

如果比我自己一個,都可能行行山、看看書,簡簡單單享受一下陽光,就已足夠。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
原帖由 ohmygod 於 2008-3-9 00:18 發表
你地又點樣過ga?

我会做的事
你地又點樣過ga?

原帖由 抽刀斷水 於 2008-3-9 01:52 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=15236&ptid=1557][/url]

好希望能在假日收拾一下家裡的雜物,但每個星期總有些人和事,令願望無法達成。

如果比我自己一個,都可能行行山、看看書,簡簡單單享受一下陽光,就已足夠。 ...

me 2[[too]] !!

如果比我自己一個,都可能行行老婆指定的 那 2坐 大''山'' 、看看一些描述人生酸痛苦辣的書,
簡簡單單享受一下 陽光,就已足夠。
...

但每個星期總有些人和事,令願望無法達成。

你地又點樣過ga?

读佛经[[[[[e.t.c.]]]]

减物欲

少痛苦

b老师 : : 离苦得乐

p老尸 : : 离苦=得乐

發白日夢. 甚麼也不做, 時間也會消磨掉...
原帖由 weakest 於 2008-3-10 03:50 發表
發白日夢. 甚麼也不做, 時間也會消磨掉...

好多哲學、科學、藝術,都是如此這般而來。
得閒緊係打機啦  比個網大家, 超多歷史遊戲(SLG)
依家好少出架啦, 大部份都係網友自製  但質素拍得住koei (光榮) 出品
http://xycq.moddiy.com/forum/
花開花落花無缺!

對付教徒三式: 不主動、 不抗拒、 不負責!

我就反基居先,有餘暇再進行其他活動
Don't know where God is but the Devil is in the details
原帖由 沙文 於 2008-3-10 11:19 發表

me2 <<<<------
原帖由 Step.King 於 2008-3-10 10:24 發表
得閒緊係打機啦  比個網大家, 超多歷史遊戲(SLG)
依家好少出架啦, 大部份都係網友自製  但質素拍得住koei (光榮) 出品
http://xycq.moddiy.com/forum/

first ThANKs , 得閒 i  都 会 [[川页]]  便 搅 埋 機 gaa

原帖由 沙文 於 2008-3-10 11:19 發表

反左咁耐,有無D實質成效?例如削弱老婆既靈命?預計何時能拌倒佢?
得閒就上黎留下言

回復 12# 抽刀斷水 的帖子

實質成效就暫時未有,非實質成效就有啲
Don't know where God is but the Devil is in the details

回復 14# 沙文 的帖子

何謂"非實質成效"?

回復 15# weakest 的帖子

insubstantial outcomes
反基 E 樣野, 單靠我地咁少人...真係咩都做唔到...
大家有咩意見?

我覺得反基既終極可以搞到去革命同戰爭層面...
戰爭就有流血, 流血是我不想見到的野.因為我熱愛生命~!
所以...唉~
我地反基目的想佢地好, 有番自我, 擺脫幻想
佢地反我地目的又係想我地"好" 接受"神" ...
好矛盾呀

回復 17# ohmygod 的帖子

根據我嘅研究結論,宇宙終極真理#1:一切無法調解的矛盾最終歸於武力解決

咁就要睇邊個"好"打啦
原帖由 沙文 於 2008-3-10 20:22 發表
insubstantial outcomes

what's thy insubstantial outcomes ? cheers ThANKye

回復 18# 沙文 的帖子

好打既定義, 米最後可能係要睇下邊一邊人多??
但點解依家非教徒多過教徒, 但邪教尚在???
花開花落花無缺!

對付教徒三式: 不主動、 不抗拒、 不負責!

高級模式 | 發新話題
換一個