返回列表 回覆 發帖

逃出魔幻紀及beebeechan救命

你又唔好戴住灰色眼鏡嚟睇人生。
你老荳射野搞咗你出嚟
依家你可以性事綿綿無絶期, 高潮迭起, 周圍有阿sa susanna相伴,  日有紅酒送牛扒, 日進斗金, 華廈車乘, 享用5G網絡, 夜睇8K電視...計埋都唔止八福樂哩
beebeechan 發表於 2023/3/12 23:23
放眼我們這個世界,人們都在盡情吃喝,開心婚嫁,營營役役地買賣、種植、建造,雖然不少人對耶穌基督的預告嗤之以鼻並拋諸腦後;但仍有不少不願隨波逐流,一心渴望天國永生福樂的人,堅定地跟隨耶穌基督,因為他們相信「除他以外,無論憑誰,決無救援,因為在天下人間,沒有賜下別的名字,使我們賴以得救的。」(宗徒大事錄4:12)
逃出魔幻紀 發表於 2023/3/11 11:24

原來你又係反基臥底黎?同逃出魔頂到恆!
你都係贊成盡情吃喝,開心婚嫁,營營役役地買賣、種植、建造,性事綿綿無絶期, 高潮迭起, 周圍有阿sa susanna相伴,  日有紅酒送牛扒, 日進斗金, 華廈車乘, 享用5G網絡, 夜睇8K電視...計埋都唔止八福樂哩

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
係囉, 天主仲偏心過我對女人
佢嘅心情又難捉摸過女人
做人都係難㗎啦
Don't know where God is but the Devil is in the details
原來你又係反基臥底黎?同逃出魔頂到恆!
你都係贊成盡情吃喝,開心婚嫁,營營役役地買賣、種植、建 ...
leefeng 發表於 2023/3/13 00:25

咁你又錯勒, 我享受「盡情吃喝,開心婚嫁,營營役役地買賣、種植、建造,性事綿綿無絶期, 高潮迭起, 周圍有阿sa susanna相伴,  日有紅酒送牛扒, 日進斗金, 華廈車乘, 享用5G網絡, 夜睇8K電視.」之時, 並未

對耶穌基督的預告嗤之以鼻並拋諸腦後;

happy之餘, 會感恩喎
回覆 203# beebeechan
我都感恩。唔知感畀邊位啫。
to whom it may concern 得唔得?
回覆  beebeechan
我都感恩。唔知感畀邊位啫。
to whom it may concern 得唔得?
沙文 發表於 2023/3/13 00:51

都OK架...
宗徒大事錄中保祿去到雅典, 見當地人都拜一個「未知的神」。。
懂感恩已經好過當係「老奉」咁.....唔錯架哩
至少, 踏出咗破處一步
都OK架...
宗徒大事錄中保祿去到雅典, 見當地人都拜一個「未知的神」。。
懂感恩已經好過當係「老奉」咁.. ...踏出咗破處一步
beebeechan 發表於 2023/3/13 01:01
你都就来破處la【被我调理】
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
點解我對阿仔好?我生佢出來其實係因為我對佢唔住。本來佢唔需要來經歷人生8苦。最衰都係俄
沙文 發表於 2023/3/12 23:04

演化心理學就認為,你只係你基因既載體,而當你知道你阿仔有你基因,就會對佢好。啲唔識對自己後代基因好既人,就會被淘汰而消失。
咁你又錯勒, 我享受「盡情吃喝,開心婚嫁,營營役役地買賣、種植、建造,性事綿綿無絶期, 高潮迭起, 周圍 ...
beebeechan 發表於 2023/3/13 00:42
口讲无凭

调理基督
回覆 207# 抽刀斷水
解釋唔到全部現象。很多動物都冇照顧仔女,例如海龜,好似爬蟲類都唔興湊仔。要照顧仔女的動物只係因為生得少死唔起。
回覆  抽刀斷水
解釋唔到全部現象。很多動物都冇照顧仔女,例如海龜,好似爬蟲類都唔興湊仔。要照顧仔女的 ...
沙文 發表於 2023/3/13 03:46

唔止唔照顧, 仲當仔女係點心...開餐
回覆 205# beebeechan

轉死性咯。從前埃及佬拜下巴力就鬼屌咁聲,後來放寬咗咩?
回覆  beebeechan

轉死性咯。從前埃及佬拜下巴力就鬼屌咁聲,後來放寬咗咩? ...
沙文 發表於 2023/3/13 04:01

埃及佬拜巴力架咩??
尺尺先
Don't know where God is but the Devil is in the details
不公平中也有公平
beebeechan 發表於 2023/3/12 07:52

公平就係, 痛苦就人人一定有
八苦之中, 最多免一苦: 有些人唔使病都死, 係咪好彩就唔知喇
公平就係, 痛苦就人人一定有
八苦之中, 最多免一苦: 有些人唔使病都死, 係咪好彩就唔知喇 ...
沙文 發表於 2023/3/13 06:35

唔使捱一年半載臥床病痛先死, 賴屎賴尿...諗下...其實係好死....係福份嚟
幫你尺咗啦, 唔使唔該
沙文 發表於 2023/3/13 05:48

好采你都要尺...唔係咁有信心肯定
回覆  抽刀斷水
解釋唔到全部現象。很多動物都冇照顧仔女,例如海龜,好似爬蟲類都唔興湊仔。要照顧仔女的 ...
沙文 發表於 2023/3/13 03:46

係呀,唔湊仔果啲生物,係會生養眾多既,要黎彌補高夭折率既代價。又好似某啲地區既人,會生勁多既仔女出黎,到時再睇下養唔養得大,一啲都唔會諗對仔女唔住既問題。

依家係解釋你湊仔既現象先啦。
唔止唔照顧, 仲當仔女係點心...開餐
beebeechan 發表於 2023/3/13 03:53

魚缸呢啲非自然環境,都係極端例子啫。
自然界有動物會食仔女或整死仔女,貴國之智慧古語有云“虎毒不食子”係錯嘅
https://wildlifeinformer.com/animals-that-eat-their-young/
我屋企以前養過隻雞乸,都會啄爛自己生出黎既蛋既,我地要同佢鬥快搶。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
高級模式 | 發新話題
換一個