返回列表 回覆 發帖

謝謝陳版友讚我偉大真英雄

美國教會學校槍擊案釀6死 遭擊斃槍手為28歲變性校友 2023-03-28

美國田納西州納什維爾(Nashville)一間私立教會小學27日發生槍擊案,一名28歲跨性別女子持槍進入校園,殺害三名9歲學童和三名職員後,被警方開槍擊斃。

納什維爾警方表示,槍手為28歲的納什維爾居民赫爾(Audrey Hale),由於赫爾是變性人,警方以女性代名詞來稱呼。並指赫爾曾是該所學校的學生。

警方指出,於27日上午10時13分左右,赫爾持有至少兩把突擊步槍和一把手槍,從學校側門進入,並開始在二樓開火,目前尚不清楚她是如何進入大樓,據悉所有的門都被鎖上。警方到場後聽到二樓傳槍響,並於10時27分左右將槍手擊斃。

根據警方調查發現,他們發現槍手的作案宣言和一份手繪校園詳細地圖,包括建築物的各個出入口等,警方仍在釐清槍手犯案動機,推測可能是仇恨犯罪。

-----------------------------------------------------------------------------------------------

各位一定會屌我: 挑, 咁樣關您沙偉唔偉大乜L嘢事呢 ?

如果我冇證據,邊夠膽咁講?
各位請看陳版友曾如此說:
“又打個比喻...
勲章係頒發俾曾有彪炳戰功的士兵, 曾英勇作戰過的。
去閹神父, 即使是自願閹, 都没有了作戰能力......不是自己運用自由旨意來抗拒撒殫...没有戰功, 不算英雄。”

https://exchristian.hk/forum/vie ... tra=page%3D1&page=3

我有槍。但無論我有幾唔妥教會,我都冇拎3枝槍走入教會見男人就殺。
我有作戰能力……我自己運用自由旨意來抗拒撒殫,有戰功,真英雄!

"有李嘉誠的身家而不揮霍....才是功德
好似沙文咁成副身家只得一個「德納」, 不能揮霍....清茶淡飯不是他的功德"

今次你冇得唔認係我嘅功德掛?

屌,我今日心情特好,多謝陳版友鼓勵!
美國教會學校槍擊案釀6死 遭擊斃槍手為28歲變性校友 2023-03-28

田納西州納什維爾(Nashville)一間私立教 ...

我有槍。但無論我有幾唔妥教會,我都冇拎3枝槍走入教會見男人就殺。
我有作戰能力……我自己運用自由旨意來抗拒撒殫,有戰功,真英雄!
沙文 發表於 2023/3/28 09:35

吊....你亂繳戰功, 只我「偉大」咗哩

你有鎗, 你無去教會亂掃基基....但係你有無對教會起過殺心先?

即係話:
你無對此三點式火辣女起過機, 唔等如話已戰勝淫念架喎。
你有鎗, 你無去教會亂掃基基....但係你有無對教會起過殺心先?
beebeechan 發表於 2023/3/28 05:07

梗係冇啦。殺咗,咁咪少咗人做福傳?我都唔知幾想您哋鍥而不捨再接再勵向我福傳, 係您哋自己冇恆心啫。

小器到死,又聖物畀狗,又豬踏珠寶,講多句都費L事。

其實我最enjoy睇您哋福傳失敗嘅frustrated樣。
回覆 3# 沙文

你都唔係第一次啦,明知佢地脆弱心靈無恆心小器容易frustrate唔想講多句,咁你就就住黎玩啦。
回覆 4# 抽刀斷水

就住就未必引到高潮出來:
高潮就係,eventually佢哋同某作家筆下的某人物一様嘅嘢: “其實你咁L様都係光榮緊天主”。

田納西州納什維爾(Nashville)一間私立教 ... "有李嘉誠的身家而不揮霍....才是功德,
谢谢提醒,
富而不骄【温良恭让】
乐而不淫
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
講多句都費L事
沙文 發表於 2023/3/28 23:43

唔「講多句都費L事」時又可以唱: 屌...死纏爛打, 冤久住....掙你錢咁...

(都係「何患無漆」既抹黑, 秦檜屈岳飛)
梗係冇啦。
沙文 發表於 2023/3/28 23:43

咁你都唔係唯一一個有鎗又不去教堂亂掃既
所以...你不見偉大......老鼠尾嗰粒瘡
咁你都唔係唯一一個有鎗又不去教堂亂掃既
所以...你不見偉大......老鼠尾嗰粒瘡 ...
beebeechan 發表於 2023/3/28 09:08

唔係咁計。您自己都話:“又打個比喻...

我係有功嘛。
拜登會唔會話:挑,咁你都唔係唯一一個救傷兵。

https://www.stripes.com/veterans/2023-03-03/army-medal-honor-davis-vietnam-9345021.html

所以,您叫教宗出封信表揚下我都好應該喎。
唔「講多句都費L事」時又可以唱: 屌...死纏爛打, 冤久住....掙你錢咁...

(都係「何患無漆」既抹黑, 秦檜 ...
beebeechan 發表於 2023/3/28 09:03

咁係您嘅福氣
幾時人為了我而辱罵迫害你們,捏造一切壞話毀謗你們,你們是有福的。

而家已經好難得有人肯同您地互動,好似犬子咁一句I'm allergic to religions. 您就老鼠拉龜。

籍著教訓我,可以show畀本網的潛水網友睇,唔信耶穌係幾咁折墮。

一味逃避我都唔係辦法啫。

Don't just turn your back on me
https://exchristian.hk/forum/viewthread.php?tid=14940&extra=page%3D1&page=2
唔係咁計。您自己都話:“又打個比喻...

我係有功嘛 ...
沙文 發表於 2023/3/29 04:09

挑....呢篇全文
https://www.stripes.com/veterans/2023-03-03/army-medal-honor-davis-vietnam-9345021.html
都係表揚呢位救傷兵既戰功喎
而家已經好難得有人肯同您地互動,好似犬子咁一句I'm allergic to religions. 您就老鼠拉龜。
沙文 發表於 2023/3/29 04:25

一物治一物既
沙文犬子忌「基模」。。。有其父必有其子
我企喺度任您治,您哋就係唔治我。
您掉聖物畀狗,狗會叼番來畀您。
天主未養過狗所以唔識

聖物畀狗有乜L嘢問題?

Don't know where God is but the Devil is in the details
我企喺度任您治,您哋就係唔治我。
您掉聖物畀狗,狗會叼番來畀您。
天主未養過狗所以唔識
聖物畀狗有乜L嘢 ...
沙文 發表於 2023/3/29 07:11

因為我同魔幻都唔係基模, 又唔係susanna...
但係您哋要福傳畀潛水網友。
只要您哋收服我,潛水網友見instructor都信咗耶穌,焉有不感動跟住來之理?

天主安排我這個潛水instructor,梗有佢嘅深意,您估只係巧合咁簡單咩
如有潛水網友認為我講得唔啱請回應話我唔啱。嗱您兩條教友唔準扮潛水網友咖
Don't know where God is but the Devil is in the details
但係您哋要福傳畀潛水網友。
只要您哋收服我,潛水網友見instructor都信咗耶穌,焉有不感動跟住來之理?

...
沙文 發表於 2023/3/29 07:44

我唔係潛水網友,但係睇到一個盞鬼point都忍唔住要講出嚟:
我覺得喺軸心入邊嘅醒扒指數排名,沙文、抽刀兩個係數一數二,難怪兩人嘅思維方向都咁想同。
事緣有一次老抽同我講:「點解你唔努力向我福傳?我身為一網之主,如果俾你搞到信咗耶穌,咁啲網友跟住我信耶穌,你咪事半功倍囉。」我答佢:「你諗多咗啦,你唔記得咗你搞呢個軸心嘅初心啦咩?如果你信咗耶穌,成為軸心嘅叛徒,將軸心改名成耶穌之家,咁呢度咪樹倒猢猻散囉,你想得美!」而家老沙你又犯同一樣嘢,將天國同凱撒撈埋一齊講,都話咗你讀經睇錯重心㗎啦。就算喺凱撒層面,人嘅興趣各異,邊有話instructor改變興趣,啲Beginners就會跟住改嘅啫,更何況仲有我呢啲見到啲敦款玩鈎省槍柄嘅instructor就唔想跟佢玩嘅人添。

呢單嘢係一個好好嘅「暴唔暴得過佢哋」K屎,我唔會聯想到偉唔偉大嗰啲嘢,而係即刻諗到點樣「暴」低個槍手。條友揸住「兩把突擊步槍和一把手槍」,我最多都係長短火各一支,手槍因為射程近兼唔夠準,所以一般都係攞嚟做後備。一梳子彈拍入長槍,遊戲即刻開始,隱蔽、觀察、走位、瞄準射擊、估算彈藥、單發定係點射、換彈、靠近、如果情況許可仲要埋身空手搏擊「暴」佢踐踏佢⋯⋯,呢啲一條龍動作都要喺電光火石之間不停做決定,所以完全唔會諗起個extractor,唔會諗個槍柄fit唔fit手嗰啲無謂嘢囉,亦都完全唔會理自己係instructor定係Beginner,一心只係諗住踐踏個殺人槍手。做錯任何一個決定都會「暴唔過佢」而要俾佢踐踏返轉頭,咁就該煨囉,幾多achievement都只能帶落棺材慢慢回憶嘞。
回覆 16# 逃出魔幻紀

如果這是錯誤,都唔係老沙犯的,犯錯誤嘅係天主。

抽刀亦都冇錯,實不相瞞,我已暗暗許下心願,若果抽刀信主,我亦一定獻身信主。

其他潛水網友,若果宣稱我信咗而您唔會跟住信的,請回應“我唔會跟住信”。again, 您哋兩條教友唔準扮咖!

一梳子彈拍入長槍,
逃出魔幻紀 發表於 2023/3/28 17:10

子彈係"一梭"。
頭就一梳即靚。
話您唔係嗰皮啦,仲要扮嘢。
子彈係"一梭"。
頭就一梳即靚。
話您唔係嗰皮啦,仲要扮嘢。
沙文 發表於 2023/3/29 09:47

都話咗你成日都係專注埋啲枝節細矮嘢㗎啦。唔識字可能做唔到instructor,但係一樣可以「暴得贏佢哋」,贏係唯一目的,搞掂之後所有架生拎返去俾專家慢慢check,專家識得點執㗎喇。我上「戰場」淨係帶武器,唔帶梳。
高級模式 | 發新話題
換一個