返回列表 回覆 發帖

[分享] 原來我起教會裡真的可有可無

前日我退出教會小組WHATSAPP群組,只有女組長私下問我咩事點解退出,我沒有回應她,她就無繼續發問。
其他組員都無理過我,原來我起小組真的可有可無,算了,可以慳返D口水唔駛解釋咁多仲好

又開始做孤獨精的生活了!
前日我退出教會小組WHATSAPP群組,只有女組長私下問我咩事點解退出,我沒有回應她,她就無繼續發問。
其他 ...
AmiHO 發表於 2023/5/16 13:33

恭喜发财快乐哉
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
其他 ...

如怕孤独

建议继续【留下之】

谢谢
回覆 3# 上流寄生族

其實我由細到大都孤獨,都慣哂了,無穿無爛都算幾好了!
同我最FD的都係同樣離開了教會的閨蜜
回覆  上流寄生族

其實我到大都孤獨,都慣哂了,無穿無爛都算幾好了!
同我最FD的都係同樣離開了教會 ...
AmiHO 發表於 2023/5/16 13:51
抱歉,不明白,请指教,谢谢!
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
抱歉,不明白,请指教,谢谢!
上流寄生族 發表於 2023/5/16 16:43

由小孩到成年人都孤獨
同我最FD的都離開咗教會咩?咁咪好方便可以約出黎一齊玩囉。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
同我最FD的都離開咗教會咩?咁咪好方便可以約出黎一齊玩囉。
抽刀斷水 發表於 2023/5/16 17:31

係呀~我們間唔中就一齊去食飯行街街
係呀~我們間唔中就一齊去食飯行街街
AmiHO 發表於 2023/5/16 21:05

搵多啲共同嗜好,可以多做行街之外既事,行山、游水、打波都可以架。
由小孩到成年人都孤獨
AmiHO 發表於 2023/5/16 16:48
建议
参加青年协会
等等

谢谢
問多你兩句就話纏擾, 好很煩
不問...又話人冷漠, 當你可有可無
其他 ...又開始做孤獨精的生活了!

你得閒來這裡插下基督邪教徒的荒謬廢論,
可以幫到更多迷惘的教徒决心離開邪教,
等同做了善事,心靈上的滿足就不會覺得孤獨啦!

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
其他 ...

其實有時候身處於一群虛偽的教徒之中,那種更空虛更孤獨更加濃厚!
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
beebeechan 發表於 2023/5/16 22:30

你正一馱衰家映衰晒

专赶贵客

-/:;-/:;()$&@“.,?!’[]{}#%^*+=_\|~<>¥€£•.,?!’
beebeechan 發表於 2023/5/16 22:30

好耐無見啦,BB陳,你係咪都覺得你自己都係一個好很煩的天主教徒呢
見個個POST你都有份出黎回應,睇黎你真的好鬼死熱愛離教者之家喎!如果唔係又點會哂咁多時間黎覆人地?
你有時間返去教會聽道仲好啦!!
搵多啲共同嗜好,可以多做行街之外既事,行山、游水、打波都可以架。 ...
抽刀斷水 發表於 2023/5/16 21:22

咁你幾時可以攪個網聚一齊行山咁呢?
(PS 不過我只係可以行最低B級的行山徑)
你得閒來這裡插下基督邪教徒的荒謬廢論,
可以幫到更多迷惘的教徒决心離開邪教,
等同做了善事,心靈上的 ...
leefeng 發表於 2023/5/16 23:04

正想插教會連人地消費券都唔放過!果少少錢都要貪!
咁你幾時可以攪個網聚一齊行山咁呢?
(PS 不過我只係可以行最低B級的行山徑) ...
AmiHO 發表於 2023/5/17 13:35

網聚就暫時hold住,我睇你IG啲蒲點,你係咪搬咗屋呀,大家可能係鄰居喎,得閒都可以出黎玩。
正想插教會連人地消費券都唔放過!果少少錢都要貪!
AmiHO 發表於 2023/5/17 13:37

消費券拿來贖罪嗎? 講多少少~
網聚就暫時hold住,我睇你IG啲蒲點,你係咪搬咗屋呀,大家可能係鄰居喎,得閒都可以出黎玩。 ...
抽刀斷水 發表於 2023/5/17 14:28

我無搬屋呀,只係蒲點有我最鍾意的舖頭(MUSHROOM),裡面有個好可愛的SALES妹妹姐!
高級模式 | 發新話題
換一個