返回列表 回覆 發帖

犯罪的基督徒也能進天國?

基督教根本【圣经】煽动亂

聖殿,是人朝拜天主之所,是天主與人同在、與人溝通的神聖殿宇,因為天主是聖潔的,所以聖殿不容污穢。
...
按照聖經記載,主耶穌曾在物理層次潔淨聖殿兩次:
第一次是主耶穌三十歲剛剛出來傳道時:「猶太人的逾越節近了,耶穌便上了耶路撒冷。在殿院裡,他發見了賣牛、羊、鴿子的,和坐在錢莊上兌換銀錢的人,就用繩索做了一條鞭子,把眾人連羊帶牛,從殿院都趕出去,傾倒了換錢者的銀錢,推翻了他們的桌子;給賣鴿子的人說:『把這些東西從這裡拿出去,不要使我父的殿宇成為商場。』」
(若望。【a虫蛀 === John …… 基督新教译成 “约翰”】福音2:13-16)

三年後,於耶穌基督在世傳道的最後一周,他第二次潔淨聖殿:「耶穌一進殿院,就開始把在殿院裡的買賣人趕出去,把錢莊的桌子和賣鴿子的凳子推翻,也不許人帶著器皿由殿院裡經過,教訓他們說:『經上不是記載:「我的殿宇將稱為萬民的祈禱之所」麼?你們竟把它作成了賊窩!』」
(馬爾谷【=== Mark …… 马可】福音11:15-17)

谢谢谢谢谢谢。先生。逃出魔幻紀 發表【指教】於 2023/6/17 15:57

敬请先生阁下等等之基督教徒,弭信教信到迷迷茫茫懵懵似乎懂懂

此等,
清洁?
非也!!!

此是,羞耻!!!

此耶稣恶霸【黑暴】,擺明明明白白清清楚楚(要人凄凄楚楚惨惨戚戚哀哀呜呼哀哉{毁人生计}),自以为是,捣乱,

冚人家产
毁人生计,

难怪奚,,罗马政府捕之兮 ……
。。。,,
基督教,,专门、专业 “““违法达义”””,都是学自
基督,,,《以身作则》
圣经,煽动>“废王”【Daniel 2:21】
耶穌基督用鞭子趕出來。
逃出魔幻紀 發表於 2023/6/17 15:57

耶穌用鞭子打人,打爛人民的生計,唱【榮光性殿】,惡霸打通街,原來係羅馬黑暴的貨色。
香港的牧師神父教導,耶穌犯罪不是犯罪,一樣上天堂做神。
手足今天打爛香港,打殺燒老人榮光香港,將來也像耶穌一樣讓世人崇拜,手足,繼續殺呀!

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
我收咗聲, 無人指証你既白痴
你變成本壇既噴發膠
beebeechan 發表於 2023/6/18 01:05

噴髮膠都係本校嘅一門主要學科,我認為學生認真聽書吸收知識就ok啦。無謂同教授嗌交呀,尤其係同老人家嗌,何苦呢?
噴髮膠都係本校嘅一門主要學科,我認為學生認真聽書吸收知識就ok啦。無謂同教授嗌交呀,尤其係同老人家嗌 ...
逃出魔幻紀 發表於 2023/6/18 11:38

係.....本來應是廢物的
若加以善用, 會搞出啲好野嚟
係.....本來應是廢物的
若加以善用, 會搞出啲好野嚟
beebeechan 發表於 2023/6/18 21:41

我講嘅好似唔係咁意思喎。

呢個學科唔係教我哋變廢為寶,而係教我哋變廢為肥 —— 肥料。呢個學科教我哋認識罪惡,了解罪惡係點樣構成嘅,佢嘅分子結構如何;認識咗之後學生就有所免疫,唔容易犯罪;咁樣罪惡就變成咗肥料,可以幫助學生嘅屬靈生命成長,離惡從善。呢個就係廢物 —— 罪嘅教學功效。你講嘅「本來應是廢物的,若加以善用,會搞出啲好野」唔知係咪以上意思呢?

廢物如果要變成寶物,佢自身嘅分子結構必須要徹底改變,棄絕罪惡,一心向善;否則,廢物最多只能變成有用嘅肥料而已。

我哋讀書學習,唔使將自己嘅分子結構改變成同廢物同質先至可以學到嘢嘅,同罪惡嗌爛仔交就等如令自己嘅本質向廢物靠攏,自我廢物化。
我講嘅好似唔係咁意思喎。

呢個學科唔係教我哋變廢為寶,而係教我哋變廢為肥 —— 肥料。呢個學科 ...
逃出魔幻紀 發表於 2023/6/18 22:44

基督教徒:
吹牛+大話連篇+扮正人君子+滿口仁義道德+扮謙虛…
真實內裡:假,偽善,自私自利,兇殘,害人害物唔眨眼…

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
你講嘅「本來應是廢物的,若加以善用,會搞出啲好野」唔知係咪以上意思呢?

唔係, 你既角度係比我的角度謙卑。 你看到自己也「廢物」,, 所以阹廢變肥。

我既角度係怎樣利用廢物...猶如天主利用亞述, 巴比倫人要犯下的罪, 怎樣利用他們犯罪對猶太人造成的苦難, 痛苦..結出些好果
天主無改變巴比倫人本性..他們在經上, 仍是罪惡的民族
上主與人的關係, 從來都不是「主-奴」
beebeechan 發表於 2023/6/17 22:56

妖徒稱牠們造出來的東西為"天主", 集會發神經時又口喊"主呵!主呵!"的, 主, 奴關係一早便確定, 難怪你連
幼園雙低B班水平都未到.
,同罪惡嗌爛仔交就等如令自己嘅本質向廢物靠攏,自我廢物化。

古時猶太人好怕接近到麻瘋病人, 驚被感染..就死梗!

但耶穌就不怕, 不但没有被感染時還會醫好他們。
(人唔係耶穌, 不過沾一些耶穌的光....或可減少向廢物靠攏, 自我被廢物化)
呢個學科唔係教我哋變廢為寶,而係教我哋變廢為肥 —— 肥料

基督邪教在歷史上就將幾億人變成肥料嘞!

(人 ...
beebeechan 發表於 2023/6/18 23:28

猶太人是你們基督教徒要趕盡殺絕的,耶穌應該也不例外是在被誅殺的人,
教徒真是個個偽信,偽善!

.
無謂同教授嗌交呀,尤其係同老人家嗌,何苦呢?
逃出魔幻紀 發表於 2023/6/18 11:38

啞口無言當然冇得撐.
"天主", 屁眼教主, 妖徒那個在道理面前不是縮頭烏龜!
唔係, 你既角度係比我的角度謙卑。 你看到自己也「廢物」,, 所以阹廢變肥。

我既角度係怎樣利用廢物...猶如天主利用亞述, 巴比倫人要犯下的罪, 怎樣利用他們犯罪對猶太人造成的苦難, 痛苦..結出些好果
天主無改變巴比倫人本性..他們在經上, 仍是罪惡的民族
beebeechan 發表於 2023/6/18 23:01

巴比倫人對猶太人造成的苦難,是罪惡的民族。
可以解釋一下,基督教徒在全世界趕盡殺絕猶太人,基督教徒是什麼? ? ?

包括你和大砲友魔幻兩個基督教徒!

.
佢自身嘅分子結構必須要徹底改變,棄絕罪惡,一心向善;否則,廢物最多只能變成有用嘅肥料而已。

"天主", 屁眼教主, 妖徒那個不是滿身罪惡, 上世紀最偉大嘅哲學家羅素就話過: 信仰基督教的, 大都是極其邪惡的.
beebeechan 發表於 2023/6/18 23:28

難怪"楊蓮亭", 光豬少年爭住"沾"耶穌的"光".
唔係, 你既角度係比我的角度謙卑。
beebeechan 發表於 2023/6/18 23:01

牠就是異端呀!

我既角度係怎樣利用廢 ...

我講得比較含蓄,導至你誤解咗我意思,我講嘅廢物唔係我自己,我已被基督變廢為寶,絕非廢物。

我講嘅廢物係攻擊天主嘅人同佢哋嘅罪。呢啲廢物好有用,佢哋教識咗我廢物嘅本質結構係乜嘢,廢物亦可對潛水網友發揮肥料作用。
同老人家嗌交真係無謂。我就覺得同廢物 —— 堅持罪惡死不悔改嘅反基者嗌交,真係嗌唔到,踎到最低都捐唔入佢哋嘅屋仔司機房,點嗌啫。你睇下燒山嘅《人貴自知》就明㗎嘞,雖然範疇唔同,老蕭講嘅係智商層面,而我講嘅係「智慧的開端」,但燒山講嘅都有參考價值。
"天主", 屁眼教主, 妖徒那個不是滿身罪惡, 上世紀最偉大嘅哲學家羅素就話過: 信仰基督教的, 大都是極其邪 ...
旁觀者 發表於 2023/6/18 23:42

你咁鐘意羅素, 我就同你羅素一下, 佢話:

你成日叫我返去幼稚園,係咪我讀書少, 你飽讀了屎書咁呢?
咁按羅素講....即係你 studpid 過我喇啵
妖徒稱牠們造出來的東西為"天主", 集會發神經時又口喊"主呵!主呵!"的, 主, 奴關係一早便確定, 難怪你連
幼 ...
旁觀者 發表於 2023/6/18 23:25

a虫蛀:::
那个将基督教徒
造出来的东西,称它
造出来的东西,为 “““器皿”””,谢谢爷爷& 逃出魔幻先生
https://exchristian.hk/forum/viewthread.php?tid=14188&highlight=器皿
圣经,煽动>“废王”【Daniel 2:21】
高級模式 | 發新話題
換一個