返回列表 回覆 發帖

基督教宣揚殉道,支持黑暴

回覆 215# 逃出魔幻紀

佢好清楚香港情況㗎,成日引啲唔知乜7 youtuber,咁佢引得,人地就駁得,何牛角尖之有?
回覆  逃出魔幻紀

佢好清楚香港情況㗎,成日引啲唔知乜7 youtuber,咁佢引得,人地就駁得,何牛角尖之有 ...
jimmychauck 發表於 2023/8/1 14:55

喺美國睇唔到YouTube嘅咩?美利堅合眾國嘅居民唔可以關心香港、熱愛中華人民共和國嘅咩?
leefeng 唔係香港出生,亦未黎過香港。佢係三十多歲的中國憤青,長期住係美國做美國公民,熱愛共產黨。
回覆 242# 逃出魔幻紀

所在嘅地理位置同是否清楚香港情況冇乜太大關係。難道中南海嘅人就唔清楚香港情況?

香港情況議事咪論事囉,有咩大不了?一個死藍絲不停分享自己嘅偏見、無知、拒承事實,我咪插9佢洗俾面?有咩理論咪歷史呀政治論理呀國際條約呀拎出黎講,我一路攞啲事實出黎講之嘛,邊度有人鑽咩牛角尖?佢邊度叫鑽牛角尖?佢叫避牛角占之嘛。
回覆 243# 哈佛專家

佢英文都唔識回,不易令人相信有咩美國背景。
回覆  哈佛專家

佢英文都唔識回,不易令人相信有咩美國背景。
jimmychauck 發表於 2023/8/1 17:48

你去美國唐人街啲街角公園行個圈啦,大把無所事事唔識英文嘅金山阿伯圍埋一堆一路賭錢一路講粵語指點江山。
唉,你同個成百歲嘅人一日嘈到黑,有乜謂?有意義咩?黃絲係咁嘅level㗎咋?咁黃絲藍絲有乜分別?佢冇能力根據你發言嘅時間判斷你喺英國或者歐洲居住,你都冇能力根據佢發言嘅時間判斷佢喺美洲居住?真係唔明點解咁多人鍾意嗌交,嗌交係你哋嘅精神食糧?

你愛好和平唔嗌係你嘅事,我鍾意嘲9藍屍係我嘅事。以各種言語顯出佢嘅無知無能就係我目的,而宜家咪出左效果囉,你見佢回到#117 #156呢啲簡單問題咩?

黃絲藍絲咩水平同一個人鍾唔鍾意嗌交冇關係。黃絲有分和理非同勇武。我上唔到場幫勇武,我就喺可以打嘅場打。美國住香港住日本住英國住法國住一樣可以黃可以藍可以蠢可以無知,咁fixate喺人地住邊到做乜?於討論有幫助?

話題要轉了嗎?
你愛好和平唔嗌係你嘅事,我鍾意嘲9藍屍係我嘅事。以各種言語顯出佢嘅無知無能就係我目的,而宜家咪出左效 ...
jimmychauck 發表於 2023/8/1 20:00

Ok,多謝指教,使我對「人一⋯⋯就殘」有新嘅理解。
覆#204
    爺爺真係睇到一嚿雲! 唔知你噏乜.
    妖徒都有精神病, 只有牠們先睇得明.
    "旁觀者的話,明顯是在缺乏任何證據下,指控BBC分飾多角"BB仔俾爺爺一嘢挺入屁眼, 不敢否認, 你又知唔係.

回覆 249# 旁觀者

原來你都識北冥神功,無怪最近百毒不侵的樣子。
黃絲藍絲咩水平同一個人鍾唔鍾意嗌交冇關係。黃絲有分和理非同勇武。我上唔到場幫勇武,我就喺可以打嘅場打。美國住香港住日本住英國住法國住一樣可以黃可以藍可以蠢可以無知,咁fixate喺人地住邊到做乜?於討論有幫助?
jimmychauck 發表於 2023/8/1 20:00

「人一黄腦就殘」指的就是你!

#117 #156都是一堆似是而非的垃圾,成日叫人答,以为自己佔理了?
所谓勇武,就是黑暴,懂不?
黑暴七宗罪

睇下香港人点样看你们这些黑暴和理非同勇武呢?
https://www.speakout.hk/%E6%B8%AF%E4%BA%BA%E5%8D%9A%E8%A9%95/73755/%E9%BB%91%E6%9A%B4%E4%B8%83%E5%AE%97%E7%BD%AA

標榜真相、英雄、情義、犧牲和夢想的革命,不出兩年荒腔走板,謊言敗露、爭相逃亡,背信棄義……

為書展出版《黑暴未了,誰是兇手?》,我整理十萬字書稿,重溫瘋狂血腥歲月。回顧反對派走入殘局,因犯下七宗罪:

(一)愚昧,政治是兇險的權鬥,多少人陶醉在革命浪漫包裝,挑戰比自己強大的中共,把性命押注在實力懸殊比試中。不妥協,不知進退,以為烏合之眾,靠土製炸彈和恐襲,就能奪權?

(二)卑劣,革命靠道德感召,但暴徒製造謊言,煽動仇恨,誅連九族,對手無寸鐵不同政見者、落單警察施毒手,擲磚殺人到縱火燒人,咬斷警察手指和割頸,利誘學生做爛頭卒,泯滅人性。

(三)偽善,支持黑暴的人假裝為救世者,包括為恐襲孤狼開脫的法律教授,偽君子比真小人更叫人齒冷。

(四)賣國,暴徒忘了列強欺凌中國歷史,高舉英美旗幟,要求外國制裁香港。如今被用完即棄,是對其最佳懲罰。

(五)累街坊,反對派妄想顛覆政權,侮辱國家,一手斷送香港較寬鬆自由環境,令中央不得收緊管控,全港受牽連。

(六)執迷不悟,一班失德失智的暴徒,把香港推向深淵,通盤皆輸,死雞撐飯蓋。

(七)遺害下一代,成人把暴力和港獨思想植入年輕人腦袋。黑暴至今拘捕萬人,近半學生。最近炸彈案,金主利誘少年學生製炸彈,置其生死於不顧,斷送一代人!

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
(五)累街坊,反對派妄想顛覆政權,侮辱國家,一手斷送香港較寬鬆自由環境,令中央不得收緊管控,全港受牽連。
leefeng 發表於 2023/8/2 05:13

乜你都暗示現在是少了自由...多咗管制。
至少言論就少咗自由勒。
有話....唔好亂說
(四)賣國,暴徒忘了列強欺凌中國歷史,高舉英美旗幟,要求外國制裁香港。如今被用完即棄,是對其最佳懲罰。

又不至於用完即棄,
英美加澳...都先後放寬對港人移民政策..
乜BNO簽証, 「救生艇」計劃。
去年就有近六萬人移民咗去英國啵。
(港人用腳投票矣?)

黑暴至今拘捕萬人,近半學生。最近炸彈案,金主利誘少年學生製炸彈,置其生死於不顧,斷送一代人!

呢啲就係「執紙皮」既黃絲。 少咗啲智慧。
「執紙皮」既盲藍...一樣是會被斷送架
乜你都暗示現在是少了自由...多咗管制。
至少言論就少咗自由勒。
有話....唔好亂說 ...
beebeechan 發表於 2023/8/2 05:49

唔係我說的啦,睇清楚咧。
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
又不至於用完即棄,
英美加澳...都先後放寬對港人移民政策..
乜BNO簽証, 「救生艇」計劃。
去年就有 ...
beebeechan 發表於 2023/8/2 05:50

撈唔惦,然后又靜雞雞返番香港
呢啲就係「執紙皮」既黃絲。 少咗啲智慧。
「執紙皮」既盲藍...一樣是會被斷送架 ...
beebeechan 發表於 2023/8/2 05:54

睇唔過眼黃屍暴打老人,不黃亦非藍唔可以咩?
香港情況議事咪論事囉,有咩大不了?一個死藍絲不停分享自己嘅偏見、無知、拒承事實,我咪插9佢洗俾面?有咩理論咪歷史呀政治論理呀國際條約呀拎出黎講,我一路攞啲事實出黎講之嘛,邊度有人鑽咩牛角尖?佢邊度叫鑽牛角尖?佢叫避牛角占之嘛。

...
jimmychauck 發表於 2023/8/1 17:45

你在說你自己?

當日黃絲拎嚟大肆煽情的:
爆眼女,
警察掟學生落樓,
警察差館強姦被拘女生
太子站打死人, 地鐵秘密運走屍體......呢啲又係咪「街邊檢紙皮的阿婆作標準」
??
beebeechan 發表於 2023/8/2 00:32
你愛好和平唔嗌係你嘅事,我鍾意嘲9藍屍係我嘅事。以各種言語顯出佢嘅無知無能就係我目的,而宜家咪出左效果囉,你見佢回到#117 #156呢啲簡單問題咩?

答你的白痴問題果個,除非是儍的啦!
自慰什麼和理非同勇武?自己打飛機係冇用既,要睇清楚香港人是否撐你地黃屍?
   如果黃屍咁有道理,咁得民心,咁受歡迎,但………又會咁多人反和理非同勇武嘅?
攪到要用【救香港】咁大劑?

乜你地和理非同勇武不是在救緊香港咩?

香港各界冒雨出席“反暴力救香港”

講咁多,都係反駁唔到任何#117 #156,正一癈柴。似是而非嘅野都駁唔到,就收皮返大陸打飛機啦。

2019-11-24 全民直選嘅區議會嘅結果已反映晒一切嘅支持,你個爛屍繼續似是而非啦。

話題要轉了嗎?
高級模式 | 發新話題
換一個