返回列表 回覆 發帖

基督教宣揚殉道,支持黑暴

說得有理,
黃絲騎劫了教會

仲有因為有幾間影響力大會友多的教會和主要牧師
發聲支持黃絲

例子:陳日君、朱耀明、戴耀廷;循道衛理灣仔堂公開支持

不過都有很多教會信徒係藍絲

藍絲例子:梁美芬、何君堯、蔡若蓮、李家超(天主教)、林鄭月娥(天主教)、恩福堂蘇穎智等

同埋感覺上,現在整個政府管治團隊,都係以藍絲基督徒為主。
仲有因為有幾間影響力大會友多的教會和主要牧師
發聲支持黃絲

例子:陳日君、朱耀明、戴耀廷;循道衛理灣仔堂公開支持
Guest from 124.217.137.x 發表於 2023/8/5 11:26

支持黃, 支持普選, 民主.....亦唔等如支持黑暴

曱甴同人裝修堵路時.....呢啲人有無出席?
仲有梁游宣誓案上訴法院法官,張舉能,係藍到爆的基督徒

感覺現任政府非常看重藍絲基督教徒,升職傾向升佢哋,好似呢位張舉能法官,就升到終審法院大法官
支持黃, 支持普選, 民主.....亦唔等如支持黑暴

曱甴同人裝修堵路時.....呢啲人有無出席? ...

無譴責,堅持和勇不分

對政府黎講,黃絲死罪就係呢度

無譴責暴力,堅持和勇不分
無譴責,堅持和勇不分

對政府黎講,黃絲死罪就係呢度

無譴責暴力,堅持和勇不分 ...
Guest from 124.217.137.x 2023/8/5 11:33 提交

原來唔表態都係罪嚟。

都係李+x醒。。。。
一句:「黃台之瓜,何堪再摘」
買大時又買細,仲買埋圍骰。
原來唔表態都係罪嚟。

都係李+x醒。。。。
一句:「黃台之瓜,何堪再摘」
買大時又買細,仲買埋圍骰。 ...

黃絲講明「和勇不分」,和平派無「割席」,係死罪黎
講真如果和平派黃絲同勇武割席咗,有可能香港選舉制度「唔會被完善」
回覆  旁觀者
叻豬呀,國家大義面前,除左字同字典乜Q都唔識。
jimmychauck 發表於 2023/8/5 01:18

投靠一個邪教, 顛覆國家, 殘害人類, 你有面目講國家大義?
    你就識嘢咯, 泊到個好碼頭: 永遠不見死, 永不饑渴, 有病俾你摸下就好, 天下無敵, 移山倒海, 唔怕食毒藥, 要乜有乜, 講外邦語, 唔怕踩蛇......
回覆 435# leefeng

所以有啲垃圾連BBC係乜都唔知。你咪笑住睇國際間最有公信力嘅港人港地囉。

連港共政權邀請黎香港協助監警會調查嘅Clifford Stott教授都係咁講,你可以唔聽㗎。

So you were not in Hong Kong, and you have no first hand experience. QED.

Whoever that cannot answer questions, simply shows himself fool. Those that cannot answer questions from who they called fools, simply fool of fools.

回覆 447# 旁觀者

有人冇面目講,有人冇能力講。
回覆  上流寄生族

奇怪喔,我在6小時前的#122早回答所有神蹟了。

馬可16:17早話左係使徒行傳有人濃縮左 ...
jimmychauck 發表於 2023/7/26 07:52

解錯嘅經文,如果無力反駁,只要無視澄清,repeat repeat 又 repeat就可以當真理稻草人咁用了。

回覆 392# Guest from 124.217.137.x

所以講咁耐,你唔否認中共失信啦?連信用都冇嘅政權,講咩制度?我不嬲都話槍杆先係你王道㗎啦,你仲唔明?
所以,你係無中生有話黃絲反公投啦。
所以,你咪識時務囉。

科研好,科技強,發展好,治安良好,基建好,生活水平好,污染低

用腳投票嘛。
回覆  Guest from 124.217.137.x

所以講咁耐,你唔否認中共失信啦?連信用都冇嘅政權,講咩制度?我不嬲 ...
jimmychauck 發表於 2023/8/6 12:30
你唔否認基教失信!!!信用都冇嘅 “““ 宗教”””【其实===邪教】,講咩制度?

我不嬲都話

槍杆先係你 '上帝之道' 㗎啦,你仲唔明?

(基督教 === 极端主义恐怖分子的暴力组织)

“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
回覆  旁觀者
有人冇面目講,有人冇能力講。
解錯嘅經文,如果無力反駁,只要無視澄清,repeat repeat ...
jimmychauck 發表於 2023/8/6 12:19

是的,如果你唔知啥叫「國家大義」,就去查下中國歷史,基督邪教如何禍害國人。你唔知世界歷史,就去查下基督邪教如何將幾億人變成肥田料!
    「乜Q都唔識」?
    上世紀最偉大嘅哲學家羅素識唔識嘢呢?他說︰
    「信仰基督教的人大多都是極其邪惡的。」
    哲學家伏爾泰識唔識嘢呢?他說:
    「基督教就是建立在最下流的無賴編造出來的最卑鄙的謊言基礎上的,是卑劣的人做出的卑劣的欺騙的產物。……《聖經》和福音書充滿了胡說八道,所謂原罪、方舟、神蹟等等都是滑稽可笑、荒唐透頂的神話故事,宣傳這些東西是對人類理性的侮辱。」
    愛因斯坦識唔識嘢呢?他表示:
    「猶太人崇拜的『上帝』,在他看來只是一種『措辭』,是『人類軟弱的產物』。《聖經》則是集『傳奇故事』之大成,內容『幼稚』。這位發明相對論的科學大師認為,猶太教和其他宗教,都是『幼稚迷信的化身』。」《愛因斯坦未公開親筆信:信上帝是迷信》「新浪網」2008.5.15 日轉載「中國新聞網」報道
    人文主義者霍爾巴赫識唔識嘢呢?他說︰
    「無知和恐懼是宗教的來源,上帝是人所想像的『虛構物』,宗教(基督教)是『神聖的瘟疫』,它挑起塵世間的戰爭,敗壞人類道德,宣傳愚昧,扼殺科學,幫助專制制度奴役人民,是萬惡之源。」
     「主內弟兄」威・豪伊特最了解基督邪教嘞啩,他說︰
    「所謂的基督教人種在全世界一切地區對他們所能奴役的一切民族所採取的野蠻行為和不顧死活的迫害,乃是人世間任何時代、任何其他人種,不論他們多麼殘忍,多麼無知,也不論他們多麼狠心和無恥,都是無法跟基督教人種相比擬的。」
    「解錯嘅經文」?
    魔幻紀說殺人滅族是相反意思!正常人對住有精神病嘅妖徒,即使如何講理,也是「無力反駁」。
回覆  leefeng

所以有啲垃圾連BBC係乜都唔知。你咪笑住睇國際間最有公信力嘅港人港地囉。

連港共政權邀 ...
jimmychauck 發表於 2023/8/6 12:17

我真係覺得好笑,你衰在又係有基督教徒病,又有黃屍道理病,和黑暴問題病!
學旁觀者話齋:正常人對住有精神病嘅妖徒黃屍黑暴,即使如何講理,也是「無力反駁」。
你既病真是比任何精神病人更重,建議你應該去睇醫生,同食藥!
所以你明白點解我唔會答一個精神病人既精神問題架啦!

.

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
信用都冇嘅政權,講咩制度?

jimmychauck 發表於 2023/8/6 12:30

當然係槍桿啦!
在偉大的America,Police給香港的示範是這樣的!
嗱,香港警察,學野啦!
freeze,shoot

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
我覺得中共應該向泰國學習什麼叫做:國有國法,家有家規!
BBC News:
泰國軍事法庭的檢控官說,一名 ...任何所謂涉嫌誹謗、醜化、侮辱泰王的人和事都被處以嚴厲懲罰。

在泰國,以侮辱王室而定罪的法律可以追溯到19世紀早期。那時觸犯該項法律的人重的可能被割掉耳朵,砍斷手足,甚至斬首;輕一點的也可能被判坐牢一個月,或是給王室大象割草等懲罰。

leefeng 發表於 2023/8/7 00:41

如果中共肯向泰國取經,
黑暴黃屍基督教徒屎忽痕,切屎忽,耳朵痕,割耳朵。
擲汽油彈,砍手砍腳,肯定慳番好多納税人既錢同國家既人力物力!

.
回覆 452# 旁觀者

離教者的歷史都很好,這麼重要的歷史就更是寫不進教科書來讀,還是要說希特拉史大林毛澤東東條英基習近平都是基督徒?
天主教回教干我鳥事?
天南地北要轉換話題,就是不敢評論當今正發生的國家大事?
回覆 454# leefeng

學?學什麼?學人家美國國會普選,全民投票選總統?

學一點不學一點,便叫雙重標準了。

https://zh.wikipedia.org/zh-hant ... A%E5%AF%B9%E5%B3%99
http://chengppcet.blogspot.com/
https://www.google.com/search?q= ... +%E6%B0%91%E5%85%B5

回不了便是回不了,打飛機便是打飛機,不在香港便不在香港,資料不如人家第一手便是資料不如人家第一手,託詞便是託詞,有啥好說的?

咁多爹就硬係答唔到你口中嘅垃圾#117同#156,咪垃圾中嘅垃圾,你所有youtube片,隨時加你果啲偉大反基言論全屬垃圾囉。
回覆  leefeng

...
jimmychauck 發表於 2023/8/7 01:07

你都肯定偉大反基言論的偉大?
你的精神病都唔傻得晒!

你是“殺人放火黑暴黃屍基督教徒”永遠都是“殺人放火黑暴黃屍基督教徒”,這就是我的第一手資料,無須託詞!
你們是該死的,香港應該恢復死刑,你有精神病喜歡上離教網打飛機,係咁意判個砍手砍腳割耳朵啦!

.
回覆  leefeng

...
jimmychauck 發表於 2023/8/7 01:07

香港警察先學人家美國開槍桿打鳩“殺人放火黑暴黃屍基督教徒”先啦!
係囉,做假吖馬,一人一票,選多啲低B仔出黎,香港前途一片光明!

回覆 459# leefeng

I only have 2 people for you

柯創盛 葛珮帆

哦原來陳生選嬴左民建聯葉傲冬,BBS,JP,2016油尖旺區議會主席、西九文化區管理局董事局成員?乜連會考0分都嬴到佢?
高級模式 | 發新話題
換一個