返回列表 回覆 發帖

基督教宣揚殉道,支持黑暴

回覆 458# leefeng

在美國支持共產黨嘅爛屍,"道聽途說"喎,仲要連中文都唔識寫,口中只有垃圾洗版,連嘴上幫老共說話都做不到,我係你我揾舊豆腐撼頭死左佢算。粉紅都仲識洗地,爛屍除左潑婦罵街乜都唔識。
回覆  leefeng

I only have 2 people for you

柯創盛 葛珮帆

哦原來陳生選嬴左民建聯葉傲冬,BBS,JP, ...
jimmychauck 發表於 2023/8/7 02:19

唔記得食藥?
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
回覆  leefeng

在美國支持共產黨嘅爛屍,"道聽途說"喎,仲要連中文都唔識寫,口中只有垃圾洗版,連嘴上幫 ...
jimmychauck 發表於 2023/8/7 02:55

呢件衫啱你!

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
回覆 463# leefeng

爛屍唔識字,淨係識圖。
爛屍唔識理,淨係識潑婦罵街。
I
哦原來陳生選嬴左民建聯葉傲冬,BBS,JP,2016油尖旺區議會主席、西九文化區管理局董事局成員?乜連會考0分都嬴到佢?
jimmychauck 發表於 2023/8/7 02:19

這個不正是反映出不成熟的民選制度弱點的例子?
2019年選民只為不想讓陳先生的對手勝出而已。不是以候選人是否能稱職為考慮。意氣用事。
議員每月三萬五人工加各項津貼........納稅人的錢這樣花?

不明白你竟會以此為榮咁,  我只看到是個笑柄
回覆 465# beebeechan

西九文化區管理最近業務蒸蒸日上喎。原來世界完全睇學歷?咁差佬冇埞企啦,屎料又有埞企?林奠連第一成績表都有埋喎,咁鍾意學歷,學者治國嘛,唔通小學生治國?

民選制度不成熟?咁又咩為之成熟呀?你咪講吓咩為之成熟囉。中國大陸村代表又係一人一票選,英國國會議員又係一人一票選,美國參眾兩院議員又係一人一票選。

選舉睇成績,唔通打藍球?https://www.sohu.com/a/708799077_121287476

當然是個笑柄,葉傲冬輸俾0分咪笑柄,柯創盛葛珮帆學歷做假咪笑柄。人地鄺俊宇會考零分都出到書,唔知又有幾多人出到書?

我都唔明白爛屍點解會以葉傲冬輸俾0分為傲。

選民咪納稅人,人地鍾意啲錢點花你又係乜水乜資格識得教人?咁點解唔去做葉先生嘅對手?大家都係想葉生輸對手贏啫。唔通人講成績我又講成績呀?
回覆  beebeechan

西九文化區管理最近業務蒸蒸日上喎。原來世界完全睇學歷?咁差佬冇埞企啦,屎料又有埞 ...
jimmychauck 發表於 2023/8/7 05:15

咁係咪坐輪椅既都可以當消防員?

無學歷唔緊要, 但係咪候選時有很好的過往在社區服務的資歷可以擺出嚟先?
不成熟的1516個黃選民不理會佢只係一張白紙, 就是不要藍
選民咪納稅人,人地鍾意啲錢點花你又係乜水乜資格識得教人?
jimmychauck 發表於 2023/8/7 05:15

唔係淨係黃色既先納稅架喎
藍色, 綠色既都有納稅。
回覆  leefeng

爛屍唔識字,淨係識圖。
爛屍唔識理,淨係識潑婦罵街。
jimmychauck 發表於 2023/8/7 04:22

食藥啦,神經佬!

.
回覆 468# beebeechan

民主社會制度從來都係多數服從少數。

你智商幾高?憑咩話人唔成熟?唔通你老過晒其他所有選民?總之唔投你鍾意果啲就唔成熟啦吓話?

憑實力贏票數,就話人唔成熟,咁成熟嘅對手,又輸票數?咁我諗建制派贏議席果14%選區啲選民應該好成熟。
回覆 469# leefeng

你口中食緊藥嘅神經佬識字都仲多過你,你食得屎啦。
你智商幾高?憑咩話人唔成熟?唔通你老過晒其他 ...
憑實力贏票數,就話人唔成熟,咁成熟嘅對手,又輸票數?咁我諗建制派贏議席果14%選區啲選民應該好成熟。
jimmychauck 發表於 2023/8/7 06:12

2019年既選舉, 是選黃/藍....不是選議員
憑實力贏票數

你唔好用呢句嚟貼金
你智商幾高?
jimmychauck 發表於 2023/8/7 06:12

那你又高嗎?
食藥啦,神經佬!

.
leefeng 發表於 2023/8/7 05:50

你食開邊隻? (叫佢唔好買....因為見你食咗都無乜效)
回覆  leefeng

你口中食緊藥嘅神經佬識字都仲多過你,你食得屎啦。
jimmychauck 發表於 2023/8/7 06:13

你口賤,應該俾你試下!
回覆 472# beebeechan

所以你是承認2019年11月24日,經歷這麼多暴力事件後,民眾選黃依然是大勢,造成民主派山泥傾瀉式勝利?
而閣下便在這大時代中一直自謙比眾人清醒成熟,卻無力回天吧?
我可沒拿過我智商高於水平在這事上說事,倒是你一直批眾人不成熟,自己比眾人懂得選擇代議士,這於我何干?我素來是在選舉的事上服從多數的。
回覆 475# leefeng

躝屍趷路啦死爛屍,香港又唔關你事,你又唔知頭唔知路又唔識答問題又唔識字又唔讀帖,開口只懂謾罵。
回覆 476#jimmychauck
不管黑貓還是白貓,只要捉到老鼠,就是好貓。

不如解釋一下,點解「烏克蘭」有民主,且烏克蘭人的教育不差(年輕一代,超過一半以上受大專教育),點解到最終,都搞到咁大獲?
成個國家差唔多比滅。點解新加坡又咁安全咁強大?

回覆 478# Guest from 124.217.137.x

又轉話題?我前面講左咁多你冇回應過,即係全部同意啦?

又要被壓迫者負入侵者的責?答左bonus question 3a先啦。

新加坡搞掂左住屋問題,香港差佢幾多皮?武狀元蘇乞兒都識講,如果你真係英明神武,令到國泰民安,搵鬼得閒做乞兒咩?
回覆 479# jimmychauck

道德同實際不同

道德上,責任全屬俄方
物理、生理及社會心理上,烏方係可以避免這場戰爭的
高級模式 | 發新話題
換一個