返回列表 回覆 發帖

慶祝 leefeng 死左,離教者之家從此太平。

踎在井裡的井底蛙網上揾數據來自吹自擂,自我感覺良好,繼續出醜,繼續吹!

...
leefeng 發表於 2023/9/15 00:28

人哋一「吹」,,你就成個躀低
回覆  leefeng
人地話你唔啱,你又扮龜唔理人吓話?
jimmychauck 發表於 2023/9/14 00:34

爺爺有話leefeng兄唔啱咩, 你無中生有重叻過"上帝", 他罵基督妖徒就啱到極!

基督教,专▶煽动

回覆  上流寄生族
李克強也出來說,六億人月入不足一千。
官方統計,95%人月入不足五千。
富得很,強 ...
你這種思想完全正確,正因為香港民生問題嚴重(前述不贅),才有人出來反對當政之人。
皇上:「你丐幫弟子幾千萬,你一天不解散,叫朕怎麼安心?」
武狀元蘇乞兒 :「如果你真的英明神武,使得國泰民安,鬼才願意當乞丐呢。
jimmychauck 發表於 2023/9/14 04:51
特区,

一直安定繁荣

每人安居乐业【至少,几百万人,住公屋【至少,人人有工作】,

但,

有了 基督教,
只管 夺权
不顾 一切,甚至煽动……“毒”【独】
那就 导致 内战
例,
俄乌,
那就人人都不得不當乞丐

“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
旁觀者不承認中國要一黨專政才有今日繁榮進步。
有顛覆國家之嫌。
beebeechan 發表於 2023/9/14 00:23

你爺爺有講過"不承認中國要一黨專政才有今日繁榮進步"咩, BB仔, 你連字都未識, 腦子灌滿屎水就真.
你怎會期望嗰條屎尿feng會識呢啲野
beebeechan 發表於 2023/9/15 01:32

leefeng的確唔識,唔需要識!
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
你食緊蜜糖時都理下食緊砒霜嗰啲。
不要把蜜糖建立在別人的砒霜上
beebeechan 發表於 2023/9/14 01:25

基督妖徒就好嘢嘞, 食毒藥都唔怕!
你怎會期望嗰條屎尿feng會識呢啲野
beebeechan 發表於 2023/9/15 01:32
我怎會期望你條屎窟long會識讲仁话
爺爺有話leefeng兄唔啱咩, 你無中生有重叻過"上帝", 他罵基督妖徒就啱到極! ...
旁觀者 發表於 2023/9/15 01:54

我都冇個流氓咁好氣!
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
回覆  上流寄生族
jimmychauck 發表於 2023/9/14 04:51
因1-3年大瘟疫
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
回覆  上流寄生族
因2-年年频大天灾
呢種思想, 就好似話五百年一遇既黑雨過咗勒, 都唔需要點打理啲防洪, 排水設施, 由得排水渠俾垃圾塞住都唔使理咁
beebeechan 發表於 2023/9/14 02:28

有基督妖徒就冇有怕, 移山倒海都得, 叫妖徒祈禱將垃圾搬走就得咯, 最好將神父牧師呢D社會垃圾一齊搬走!
咁落係慈禧太后到呢, 禍國秧民喎...
beebeechan 發表於 2023/9/14 02:30

字都未識, "禍國秧民"嘅係你撒旦陳!
人哋一「吹」,,你就成個躀低
beebeechan 發表於 2023/9/15 01:40

不是躀低,癲狗當道,最快捷既方法是跑!
世事難料架
耶穌都講過...因此...有許多在前的將要在後,在後的將要在前。
beebeechan 發表於 2023/9/14 03:14

"楊蓮亭", 耶穌, 光豬少年玩三位一體,  耶穌就有時在前, 有時在後.
回覆  上流寄生族
因3-美国【&韩,欧洲,等等】卡子,

&越来越……&愈来愈……
回覆 434# leefeng

咦?人地揾幾多關你叉事?
不如誠實地講下你在香港揾幾多呢?唔敢講?睇死你唔敢講!

ONL9可否有個限度?立即就自打嘴巴?真係爛屍先做到。人地揾幾多關你叉事?立即就問真係未見過咁蠢,
我揾幾多呢,冇咩好驕傲,橫掂唔係頭幾巴先。
我呢啲癈青只係靠父蔭,買完賣完樓賺球幾離場啫,唔值得好似啲智障咁四圍唱。
唉,活喺呢個環境底下長大好大陰影,點揾都唔夠老豆多,唯有躺平。睇怕你都係喺外國生活得舒適過我,所以唔肯返中國囉。

平均4人計算“人入1500USD”?租金都未够。

芝加哥市區一兩房都係1000頭,人均1500俾唔起?上網一搜就知,租金都未够真係智障先講得出。

並且美加人工費佔比比中國高,上館吃飯比自己下廚價錢比例,“美加是上館子更不划算”。哎呀,笑死,都廢L事教精你!

我又唔係未住過外國,你收皮啦。
https://mealkitcomparison.com/bl ... vs-cooking-at-home/
上網一查就知啦

温哥華平均17.9一餐
快餐平均11.78一餐
一個漢堡自己做5.44一餐

https://www.globalprice.info/en/ ... rices-cafe-hongkong
Fresh ready meals from Honkong supermarket
rolls, sushi, packing 300-400g. 5,7 - 10,2 USD = 45 - 80 HKD
Whole chicken is about 19,2 USD = 150 HKD per kg.
Fresh juice 300g 3,2 USD = 25 HKD
Meat grilled 400g. 4,5 USD = 35 HKD
500g grilled chicken wings. 5,1 USD = 40 HKD
Sashimi salmon 140 gr. 5,1 USD = 40 HKD

茶記最貴6/7十蚊一餐,麥當勞3/4十蚊一餐

我喺香港住咁耐,又喺外國住過,會唔知價?

數字又冇,事實又否認,癈唔癈啲?你咁精話外國出街食化算嘅,係冇人阻你。

回覆 438# 上流寄生族

派$年年年年1万,派了不清楚几多年,大约10年,=== 每一个人10万
你还想怎样

你不清不楚,為什麼出來評論?為什麼不查清楚

https://wealth.hket.com/article/ ... 4%E5%90%8C%EF%BC%9F

十年才派得三萬。
加上最近幾年武肺,還未過七萬。
2019年區選建制派一樣輸到山泥傾瀉。
為啥派咋多錢也盡失民心?為啥你問我不問林奠月娥不問李家超?

回覆 440# 上流寄生族
回覆 443# 上流寄生族

安居乐业、住公屋這種笑話你可以省著點,民生問題我早已清楚列出香港是全世界最差

回覆  Guest from 124.217.137.x
所以你嘅態度咪就係識時務者俊傑。黃絲講承諾、講責任、講原則,你就鍾 ...
jimmychauck 發表於 2023/8/3 15:07

人均居所樓面面積大幅落後
人均休憩空間接近全球最低
樓價對家庭入息中位數比率達18.8倍

https://www.lwb.gov.hk/tc/blog/post_08082021.html
堅尼系數高踞全球 0.53x 並且年年有升。

並且"公屋仔",在香港是貶義笑人的說話。

回覆 455# 上流寄生族

除了中國,也沒人被卡脖子,這個原因何在,不言而喻。
人家卡你脖子,不卡回去,愧對十四億人民,超英超美了七十年還是這樣子,就是失敗了。

閃時功又中,

離教者之家希奇古怪,基督徒唔清楚基督教,土生土長香港人唔清楚香港情況,外人指點江山就最清楚不過。jimmychauck 發表於 2023/8/3 05:20

屁也不知,少來裝逼,一講數字就露底。香港沒到過,沒住過,啥也不知,少跟我香港人妄議香港。

話題要轉了嗎?
回覆 442# 旁觀者

一個人話反中即反共
一個人話愛國可以不愛黨

哈。

不嬲話你條友,唔閱讀,唔理解,淨識宇。乜义都唔識,返去幼字園串人唔識字罷啦。
回覆  leefeng

ONL9可否有個限度?立即就自打嘴巴?真係爛屍先做到。人地揾幾多關你叉事?立即就問真係 ...
jimmychauck 發表於 2023/9/15 05:12

bbchan講緊你

我呢啲癈青只係靠父蔭,買完賣完樓賺球幾離場啫,唔值得好似啲智障咁四圍唱。
唉,活喺呢個環境底下長大好大陰影,點揾都唔夠老豆多,唯有躺平。
jimmychauck 發表於 2023/9/15 05:12

呵呵,原來係癈青,睇你寫既野的確夠廢!
有父蔭都成個黑社會咁既口吻?冇乜讀書?
一天到晚冇野做,幾十歲學人躺平?難怪心態不平衡!
當你二十幾歲來離教,你話過別人成十年都冇進步,咁,你都已經成三十多四十歲了,還癈青?

.
回覆  leefeng

芝加哥市區一兩房都係1000頭,人均1500俾唔起?上網一搜就知,租金都未够真係智障先講得出。

芝加哥?
我講的是加州啵!
人均1500US,除1000US住,
500US衣食行?難怪要自己下廚。

你既然住過外國,使乜需要上網查先至知道?
你既然十分老定,唔使慌失失叫人收皮吖?
咁驚青做乜呢?

bbchan又講緊你:

.
高級模式 | 發新話題
換一個