返回列表 回覆 發帖

飲水思源,感念猶太人

因此客納罕人直到今日還住在厄弗辣因人中間,充當苦役。
beebeechan 發表於 2023/10/28 01:54

容許他們, 是"充當苦役"!
呢啲咪係亞當原罪本性嚟囉
beebeechan 發表於 2023/10/28 02:15

"原罪"根本就係基督邪教嘅自說自話, 没丁點證據.
"天主"咁威, 叫佢出來講清講楚, 咪得囉, 咪做縮頭烏龜嘞!
就好似女生出哂水, 高潮, 吔媽嗲...潮吹咁
(用宗教角度嚟睇, 呢啲又唔係吹牛嚟架....)
beebeechan 發表於 2023/10/28 03:21

字都未識, 只懂撒謊.
基督邪教根本就係班神經佬在玩, 對牠們而言, 當然唔係吹牛.
你都係同旁觀者玩住屎勿先
beebeechan 發表於 2023/10/28 03:21

係耶穌玩光豬少年屎窟, "神父"玩你BB仔屎窟!
#320 是說天主已裝了貓網。
(不過隻誤信貓有九命, 跌落街都唔會死咁講, 搲爛個網) ...
beebeechan 發表於 2023/10/29 21:35

乜天主無能力裝個貓搲唔爛既網架?

還是佢特登裝個貓搲得爛既網(例如求其搵張紙蓋住就話裝咗貓網),去整蠱隻貓?
#327 已經回應了防止人作出將有不良後果的選擇既方法。
原來這就是大愛。
beebeechan 發表於 2023/10/29 21:37

仍有人因選擇而有不良後果,即係個方法有待改善啦。

咁,係無能力整個完善方法,還是根本求求其其?
人既自由旨意就會揀咗唔好既路嚟行 ...
beebeechan 發表於 2023/10/28 03:51

"自由旨意"實在是說明"天主"無能嘅表現. 你睇佢話殺人時, 就係威係勢, 話點就點, 没商量. 爺爺一叫佢蒲頭, 就立刻變成縮頭烏龜, ngair 都唔敢ngair.
啱啱就出現呢單野:
大圍名城發生貓貓露台墮樓慘劇 鄰近單位拍片者被指曾用聲音引貓 (yahoo.com)

已經寫到明:

作為動物主人,有責任保護所養動物的安全,必須安裝窗網及避免貓狗走到危險的露台,貓貓墮樓身亡,主人有不可推卸的責任

你就唔好再替主人狡辯,話隻貓自己搲爛個網啦。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
天主經中一句:願你(指天主)的旨意奉行在人間。
beebeechan 發表於 2023/10/29 00:22

即係話:"將凡有氣息的盡行殺滅"也按牠旨意奉行在人間啦。
不如你了解清楚先再話人啦,你咁樣出到去會畀人笑架
抽刀斷水 發表於 2023/10/29 01:21

一個白癡,  唔使出去, 佢在呢度已經被大家笑餐死啦.
往天國條路係難行時, 都有人會行既 ...
beebeechan 發表於 2023/10/29 11:26

往"天國"條路其實好易行, 爺爺都教過你唔知多少次, 去伊斯蘭國家高喊:奉主之名, 來屌穆罕默德屎窟!
如此被斬首, 就立刻得著生命. 只是你基督鬼徒, 個個蠢過隻豬, 無法理解真理而已.
你開始出現旁觀者徵狀: 同一句話講了幾個月
beebeechan 發表於 2023/10/29 21:37

支擂漿棍一嘢挺入你鬼徒屁眼, ngair 都冇得ngair, 你啞口無言, 只好不斷挺入!
作為動物主人,有責任保護所養動物的安全,必須安裝窗網及避免貓狗走 ...

啱啱就出現呢單野:
大圍名城發生貓貓露台墮樓慘劇 鄰近單位拍片者被指曾用聲音引貓 (yahoo.com)

已經寫到明:

作為動物主人,有責任保護所養動物的安全,必須安裝窗網及避免貓狗走到危險的露台,貓貓墮樓身亡,主人有不可推卸的責任。
抽刀斷水 發表於 2023/10/29 23:06

貓既天性係爬高跳低, 在地盤四圍巡。
搞貓網亦只係比#327好少少 活動範圍多一點咁解。

呢條片睇到貓主裝埋貓網,隻貓視如無物.......佢輕功一流

在一般情況下, 人認為好危險既地方, 對貓是如履平地。

大圍名城單個案 係拍片兩條女, 嘰嘰呱呱咁叫。好比特技人行鋼線時, 啲觀眾都唔好嘈, 唔好嗌, 唔好用閃光燈, 咪影響集中力嘛。

真係如保祿咁講: 女人在教會, 在重要時刻最好閉咀, 應當緘默。
支擂漿棍一嘢挺入你鬼徒屁眼, ngair 都冇得ngair, 你啞口無言, 只好不斷挺入! ...
旁觀者 發表於 2023/10/29 23:31

一日一個蘿, 日日o依哦哦
作為動物主人,有責任保護所養動物的安全,必須安裝窗網及避免貓狗走 ...
啱啱就出現呢單野:

已經寫到明:

作為動物主人,有責任保護所養動物的安全,必須安裝窗網及避免貓狗走到危險的露台,貓貓墮樓身亡,主人有不可推卸的責任。
抽刀斷水 發表於 2023/10/29 23:06

https://www.youtube.com/watch?v=rqqUwxX43jU&ab_channel=%E6%98%9F%E5%B3%B6%E9%A0%AD%E6%A2%9D

照條片睇, 隻貓可沿露台邊緣搵到返入屋既路徑,
正因為有兩個女(應唔係貓主)鬼殺咁嗌  (對隻貓嗌: 返入去啦.....[係咪白痴?]), 搞到隻貓要選擇跳向下一層露台邊, 失足。
對隻貓嚟講, 露台邊, 高....都不是危險, 兩呱呱嘈既女人先係危險, 要搵路避開

女人, 係禍首, 成日好心做壞事
所以, 你抽水唔好拎個貓網嚟使人看不清焦點所在
呢兩件呱呱嘈女人, 令我想起亞旁同亞瘋
支擂漿棍挺入你屁眼, 就唔到你唔呱呱叫嘞!
支擂漿棍挺入你屁眼, 就唔到你唔呱呱叫嘞!
旁觀者 發表於 2023/10/30 21:44

你日日如屎,忽悠汝股
雷霆掃穴, 屁眼常開
照條片睇, 隻貓可沿露台邊緣搵到返入屋既路徑,
正因為有兩個女(應唔係貓主)鬼殺咁嗌  (對隻貓嗌: 返入 ...
beebeechan 發表於 2023/10/30 05:12

好啦,呢個case就賴女人,其他cases呢?

可以賴個主人無裝貓網,可以賴主人無安裝好,可以賴貓網質素欠佳,可以賴貓網製造商……

你好賴唔賴,去賴隻貓搲爛貓網?去賴隻貓天性跳高跳低?

學咩人做主人呀?

驚你唔明,講明比喻意思係:

可以賴個天主無防止壞結果既措施,可以賴天主啲措施唔完善,可以賴措施質素欠佳,可以賴諗個劣質措施出黎既天主……

你好賴唔賴,去賴人類自己選擇壞結果?去賴人類天性愛好挑戰唔聽話?

學咩人做天主呀?
好啦,呢個case就賴女人,其他cases呢?

可以賴個主人無裝貓網,可以賴主人無安裝好,可以賴貓網 ...

驚你唔明,講明比喻意思係:

可以賴個天主無防止壞結果既措施,可以賴天主啲措施唔完善,
抽刀斷水 發表於 2023/10/30 23:00

你都仲未掌握到#320既要點。
「天主無防止壞結果的措施」嗎? 不見得, #320說了。
在「防止壞結果的措施」與不砥觸「自由旨意」間取了中庸點。
最後, 還是人的自由旨意作怪。

#320說天主已做了佢個份。
高級模式 | 發新話題
換一個