返回列表 回覆 發帖

飲水思源,感念猶太人

唔駛特別處理把刀,人就加返個軟猬甲就OK了,明未呀?
抽刀斷水 發表於 2023/11/5 02:35

咁唔搞把刀, 搞個人....
咪又係話整部手機唔可以上網既.... 唔使搞網絡安全
既然係咁講, 你就唔好質疑天主既事。
例如, 天主眼中, 貓跌落街, 人死咗, 被哈馬斯斬頭或係壽終正寢...都 ...
beebeechan 發表於 2023/11/5 02:37

好啦既然你咁諗,即係係天主由得人類選擇危險而不顧啦,死咗之後係點,天主自有安排,咁責任就唔係响人類果度喇。
咁唔搞把刀, 搞個人....
咪又係話整部手機唔可以上網既.... 唔使搞網絡安全 ...
beebeechan 發表於 2023/11/5 02:40

你整部保證網絡安全既手機唔得既?

係喎,人唔得,天主係咪都唔得?

求下你呢個撒殫唔好再彰顯天主既無能好唔好?
好啦既然你咁諗,即係係天主由得人類選擇危險而不顧啦,死咗之後係點,天主自有安排,咁責任就唔係 ...
抽刀斷水 發表於 2023/11/5 02:40

你都有啲岩架
生生死死, 唔係人可以控制話事
有啲人行街楂車....中搵雞咁...一樣大步檻過, 無事喎
有人小心翼翼卻無妄之災臨門
你都有啲岩架
生生死死, 唔係人可以控制話事
有啲人行街楂車....中搵雞咁...一樣大步檻過, 無事喎
有人小 ...
beebeechan 發表於 2023/11/5 02:44

呢啲就係「天地不仁,以萬物為芻狗」既思想,開始脫離「人格神」既思想架喇,你小心啲唔好話我勸你離教喎。
你整部保證網絡安全既手機唔得既?

..
抽刀斷水 發表於 2023/11/5 02:42

windows 10之後的作業系統都內置了Antimalware Service....
係保護系統既..
但當佢不時更新, 掃描時就佔用大量CPU功能, 拖慢系統運作, 有freeze機既感覺
有啲人又真係特登鏟走佢架喎

所以, 有安全措施時, 人既自由旨意隨時搞喎
正如天主收埋哂天下啲罪係一棵樹到都俾亞當厄娃搞喎, 釋放咗罪惡到世間
.咁咪即係滅族?
殺哂啲猶太人?

我只係話鏟哈瑪斯:巴勒斯旦人中壞份子
你就話鏟走哂猶太人....唉

非猶即 ...
beebeechan 發表於 2023/11/5 02:11

咁呀,鏟走以色列當中既好戰分子囉,有無人割蓆呀?
windows 10之後的作業系統都內置了Antimalware Service....
係保護系統既..
但當佢不時更新, 掃描時就佔 ...
beebeechan 發表於 2023/11/5 02:50

點解你總係覺得天主好似啲IT人咁廢?
呢啲就係「天地不仁,以萬物為芻狗」
抽刀斷水 發表於 2023/11/5 02:50

人有自由旨意時, 仍敵不過天主定下的規律....所以...仍是100%受控undercontrol
即係你唔聽話係要由IFC飛落嚟......你願意承受後果咪做囉

刀斬落人到, 係會斬死人既...這是規律, 不會因為人信天主就改變, 用唔同既尺
咁呀,鏟走以色列當中既好戰分子囉,有無人割蓆呀?
抽刀斷水 發表於 2023/11/5 02:53

以色列人中的好戰份子, 錫安主義者...不是獲大量選票當選執政喎
巴勒斯旦人, 就選出(或被逼選出)班爛仔出嚟當政
點解你總係覺得天主好似啲IT人咁廢?
抽刀斷水 發表於 2023/11/5 02:54

你依家係咪廢人反基?
回覆  旁觀者
除左字冇野指教啦吓話癈物?
jimmychauck 發表於 2023/11/3 23:52

要指教就多咯!
    先去俾回教徒斬首就能得著生命,
    晚晚脫定褲子,  趷高屎窟, 等主"復臨", 就冚家蒙福.....切記要趷得比BBChan, 魔幻紀都高.
    就教住咁多先啦.
要指教就多咯!
    先去俾回教徒斬首就能得著生命,
    晚晚脫定褲子,  趷高屎窟, 等主"復臨", 就冚家 ...
旁觀者 2023/11/5 03:23 提交

你真有教無類
鑊鑊都係趷屎忽、玩屁眼、斬頭
回覆 472# 旁觀者

還是回去自認魔鬼的路上。你悶不悶?跟DIOR拼複讀機排名?
人有自由旨意時, 仍敵不過天主定下的規律....所以...仍是100%受控undercontrol
即係你唔聽話係要由IFC飛 ...
beebeechan 發表於 2023/11/5 02:54

你越來越淡化天主人格化既性質了,都唔知戥你開心好定唔開心好。

霍金都係咁諗,只須自然律就可解釋世間萬物既運作,可參考:霍金大見解:留給世人的十個大哉問與解答 | 離教文庫 (exchristian.hk)
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
以色列人中的好戰份子, 錫安主義者...不是獲大量選票當選執政喎
巴勒斯旦人, 就選出(或被逼選出)班爛仔出 ...
beebeechan 發表於 2023/11/5 02:56

咁你諗吓點解佢地會咁選囉,希望你唔好以巴勒斯坦人蠢啲、好戰啲、低等啲黎演繹啦。
咁你諗吓點解佢地會咁選囉,希望你唔好以巴勒斯坦人蠢啲、好戰啲、低等啲黎演繹啦。 ...
抽刀斷水 2023/11/5 12:53 提交

你睇唔到我(括弧)內的字?
霍金都係咁諗,只須自然律就可解 ...
抽刀斷水 2023/11/5 12:49 提交

霍金就無諗「自然規律」係點嚟囉。

再者,自然規律只係解釋萬物宇宙點運作,唔係解釋萬物宇宙係點嚟既。
可參考:霍金大見解:留給世人的十個大哉問與解答 | 離教文庫 (exchristian.hk)
抽刀斷水 發表於 2023/11/5 12:49

好自己既9翕嚟佐證,係咪應叫循環自証?
咁你諗吓點解佢地會咁選囉,希望你唔好以巴勒斯坦人蠢啲、好戰啲、低等啲黎演繹啦。 ...
抽刀斷水 2023/11/5 12:53 提交

巴勒斯坦人分別聚居在加薩和西岸兩個地區。由不同政府管理。西岸是阿拉法舊部下管轄,在加薩走廊2006年選舉輸了給哈瑪斯,兩派不咬弦。

今次襲擊以色列,是加薩的哈瑪斯,西岸那邊的巴勒斯坦同胞無參予。
唔通猶太人逼害巴勒斯坦人,只逼加薩的?

說明在PLO管治的巴勒斯坦人比由哈瑪斯管治的巴勒斯坦人多福。正如論壇常用語:撩人者賤?
高級模式 | 發新話題
換一個