返回列表 回覆 發帖

傳教士在近代中國所犯罪行

舂字都唔識,唔好同人講識字啦。
jimmychauck 發表於 2024/7/18 22:50

「鐘」字係你爺爺引用你嘅,你睇唔到有引號咩﹖
    連自己寫過乜都唔知,還引來笑人,你這不分明就有神經病﹖
回覆 381# 旁觀者

你寫個錯字嘅次數仲多過我,我點知你係咪耳濡目染約定俗成從善如流定喪心病狂乜乜柒柒?

轉夠話題未?識反駁我未?
連引號用法你都未懂,還同你講啥呀。
回覆  旁觀者
你想要愛新覺羅做你主子你講出黎唔犯法㗎
jimmychauck 發表於 2024/7/18 05:17

阿柒頭,撒泡尿照照自己啦。
    對屁眼教主而言,你是個奴才;對猶太佬來講,你係賤民;對中國人來說,你是漢奸。
    你這種人渣,配指指點點說話﹖
回覆 383# 旁觀者

繼續轉話題吖嘛,橫掂講唔過我。正垃圾爛屍。
回覆 384# 旁觀者

日L日唔係話人發神經就係話人賤畜曱甴乜乜乜,以為辱罵左人就叫反駁左。
jimmychauck 發表於 2024/7/18 05:22

繼續表演最低級果啲吖,你不嬲最耍家。
回覆 383# 旁觀者

有啲人仲以為聖經有標點符號添呀,我同佢講都嘥氣。
Product of  China 既副食品你都咁放心食用嘅?
beebeechan 發表於 2024/7/18 21:23

Product of  耶稣国 既副食品你跪領食乾淨,還舔埋啲汁!

美國黑心食品
1858年5月 紐約州餿奶醜聞 紐約時報報導,估計因泔水奶一年約8,000名嬰兒死亡。 [45][46]

2008~2009年 沙門氏菌花生醬 美國美國花生公司生產之花生醬含過量沙門氏菌,造成最少8人死亡[47]。涉嫌故意銷售被污染產品,含有被污染食品曾在美國43個州和加拿大境內銷售。 [48][49]

2011年4月 氨水漢堡肉 英國名廚傑米奧利佛(Jamie Oliver),在節目《食物革命》(Food Revolution)[50]之中踢爆美國麥當勞、漢堡王使用泡過阿摩尼亞(氨水)的牛絞肉,原作為狗糧的「粉紅肉渣」(Pink Slime)。美國牛肉供應商(BPI)表示,阿摩尼亞用在於降低大腸桿菌與沙門氏菌。 [51]

欧盟黑心食品2001年 醬油與蠔油含致癌物
單氯丙二醇(3-MCPD) 2001年英國抽驗醬油與蠔油含致癌物單氯丙二醇(3-MCPD)遠高於歐盟標準,因此禁售了多國進口的醬油與蠔油。 [21] 澳洲食物標準局隨後跟進進行檢驗,禁售了澳洲多款進口醬油與蠔油,其中包含台灣:統一醬油、金蘭醬油、龜甲萬、香港:李錦記蠔油、中國、菲律賓、越南等。

2005年 蘇丹紅事件 歐盟在食品中發現了蘇丹紅食品添加物成分,中國亦有發現。

2011年5月 歐盟所有新鮮蔬菜
主詞條:2011年O104:H4型大腸桿菌疫情
初期造成9個國家至少1500人患病,其中470人出現腎衰竭症狀,至少18人死亡。歐洲疾病預防與控制中心稱,此次疫情是全球最大規模的"溶血性尿毒綜合症"疫情之一。世界衛生組織稱這次疫情"非常巨大、非常嚴重"。 5月31日,西班牙環境部長親自吃黃瓜,並對拿西班牙當"替罪羊"表示氣憤。而德國漢堡衛生局也於6月1日澄清,西班牙黃瓜的大腸桿菌與病人身上不符,其實無關。 [23]元兇為大腸桿菌O104:H4型。

馬肉冒充牛肉醜聞英拘3人涉詐騙. 《星岛日报》. 2013年2月15日 [2013-02-15]. (原始内容存档于2019-06-21).
馬肉被當作牛肉出售的醜聞繼續困擾整個歐洲,並進一步升級,波及至少13個歐盟國家。英國警方採取行動,分別在兩處地點拘捕3名男子,懷疑他們進行詐騙。

2013年2月 黃麴毒素污染牛乳食品事件 詳見「2013年歐美黃麴毒素污染事件」。

2017年根據英國《每日記錄報》報道,BBC的消費者權益節目Watchdog近期實驗顯示,星巴克、尼路咖啡(Caffe Nero)以及悅達咖啡(Costa)提供的飲料受到污染,飲料竟然含有大量人類糞便細菌。 [44]。
捷克
2012年甲醇中毒事件2012 Czech Republic methanol poisonings

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
Product of  China 既副食品你都咁放心食用嘅?
beebeechan 發表於 2024/7/18 21:23

台湾香港既油都有問題?bbc吃完外國副食品,也吃了不少自己台港的副食品吧?
我們也吃了不少??????

2014年9月“台港黑心食用油”

味全[1]
味小宝海苔猪肉酥(300g/230g)、味小宝纯猪肉酥(230g)、味全猪肉酥(300g/230g)、味小宝极品上豚猪肉酥(200g)、味小宝臻选纯肉松礼盒、味小宝极品上豚纯肉酥(海苔口味、200g)、味全珍味肉酱(150g)、味全辣味肉酱(150g)、味全瓜仔肉(170kg)。[1]

美食达人(85度C)
葱花面包,因葱花需要猪油爆香。[1]

黑桥牌[17]
肉粽[1]、海苔肉酥、猪肉酥系列、红麹黑猪肉酥、糯米肠(招牌香肠系列)[1]

英辰
肉粽[1]

八方云集[1]
咖喱水饺/锅贴[1]

龙凤
(猪肉高丽菜水饺)[18]

李鹄饼店、台北犁记饼店、什俩漉饼行、台中太阳堂等
糕饼(太阳饼、蛋黄酥、月饼 、绿豆椪 、咖喱酥)[1]

相关县市
油葱酥[1]

呷七碗炒米粉
米粉(油葱、肉燥)[1]

虎牌正通实业股份有限公司
内含肉酱包的“虎牌米粉”,如果单纯是米粉包装的则可正常使用。[1]

罗东夜市的义丰[17]
葱油饼[1]

奇美食品[1]
部分加工冷冻食物[1]

屏东县陆仕食品[1]
锅烧面(量贩包)、辣肉酱等[1]

盛香珍[1]
部分饼干[1]

味王
调理袋(包)(咖喱牛肉、咖喱猪肉以及咖喱鸡肉等三种口味)[1]

维力[1]、味丹企业
泡面内附的调味包[1]

旺旺集团宜兰食品
三星葱花卷、旺旺夹心酥卷(含煎卷)[1]

桃园中坜刘妈妈菜包[19]
萝卜丝菜包

“牛头牌”(好帝一食品)
红葱肉燥酱,使用“全统香醇猪油”。[20][21][22]

安心食品摩斯汉堡
摩斯汉堡(肉酱及咖喱酱)[23]、辣味摩斯汉堡、摩斯吉士汉堡、辣味摩斯吉士汉堡、Keema咖喱猪排堡[24]

乖乖食品[17]
“五香乖乖”和“孔雀香酥脆”[1]

康师傅[25]
“葱烧排骨汤面”,由康师傅授权味全使用“康师傅”商标在台湾制造和销售[26]

2014年10月顶新集团“正义食品黑心食用油”

周氏虾卷
台南市安平区“周氏虾卷”,自榨猪油及正义公司清香油。[27][28][29][30]

彰化埔心榛纪食品
义美食品“原味猪肉松”(200克装)因代工的彰化县埔心乡榛纪食品使用“维力香猪油”,10月11日凌晨2时,总经理高志明在义美官网发出声明致歉。[31][32][33][34]此外,榛纪代工南投县农产运销公司的纯猪肉酥(200克装)、芝麻海苔猪肉酥(200克装)、猪肉酥(200克装),以及江医师鱼铺子的香醇猪肉酥(230克装)、一心食品公司的一心苔酥(1.8公斤装),也使用“维力香猪油”。[35] [30]

桂冠食品公司
10月10日通报,称使用正义香猪油及酥油制成“卡好葱油派”、“卡好葱油卷饼”、“鱼子球”、“鲑鱼球”及“银丝卷”共5种品项,回收数量尚难估计,上述5项产品为9月10号前生产,消费者可持发票与产品回原卖场退货。 [30]

华膳空厨(华航关系企业)
9月底前向新北市雄鼎食品购买的“黑胡椒酥饼”、“萝卜丝饼”使用正义猪油制作;另向新北市业者购买的“蒜头酥”亦为受污染产品,本周四(10月9日)均已下架,华膳拒绝透露之前曾提供哪些航空公司。 [30]

2014年10月顶新集团“黑心牛油”

味丹企业
味味面红烧牛肉汤面[8][9][10][12]

台中大贵食品行、跃盛食品、晨起食品
菠萝面包、花生面包、热狗包、克林姆面包、吐司、墨西哥面包等[11][12]

台中市丰原区蔷薇食品
派皮[11][12]

屏东联夏食品
“日式牛丼”、“黑胡椒牛腩”、“清炖牛肉粥”[13][12]

味全
“酸菜牛肉汤面”、“正宗红烧牛肉汤面”[13][12]

台中市家禽运销合作社
“卡啦鸡腿堡(原味/辣味)”、“正点鸡块(原味/黑胡椒)”等12项。[13][12]

统一企业
“统一面葱烧牛肉”等19项泡面。[13][12]

八方云集
玉米浓汤[36]

2014年11月,台南市仁德区北海油脂

全台
便当、肉松、鸡块[e]等冷冻食品[14]

彰化员林镇华盈食品
蛋饼皮[37][15]

彰化北斗镇禾家香食品
葱抓饼

(7net统一超商、桂冠、祯祥、大润发、爱买等170家)[37][15]

台北市“长浜No.1”拉面店
拉面[16]

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
閃時功又打中,都唔洗嘥時間打字。
jimmychauck 發表於 2024/7/18 15:32

你隻賤畜曱甴jimmychauck駁唔到我同旁觀者兄,
就出什麽「閃時功又打中」「七傷猴拳」来自慰?

你的#117 #156呢?
錯字大王!賤畜曱甴大王!謊話大王!無恥大王!漢奸大王!
耶稣都要讓位俾你做王呀,契弟!

回覆  旁觀者

繼續轉話題吖嘛,橫掂講唔過我。正垃圾爛屍。
jimmychauck 發表於 2024/7/18 23:30

你隻死賤畜曱甴從來冇能力答過其他人既任何問題,
只是在閃,不斷用廢話來掩飾你知識的貧乏,掩飾你的無知,
掩飾你的冇學識,掩飾你的錯字連篇,掩飾你寫的#117 #156荒謬白痴廢話,
掩飾你做漢奸的間諜賣國賊行為,你是基督教組織的恐怖份子!
所以你只是廢妖孽一隻,浪費地球糧食的死賤畜曱甴。
回覆 391# leefeng

論閃冇人夠你閃#117 #156咁勁。

回覆 390# leefeng

我洗乜駁你地?我引你地自己嘅說話駁你地㗎嘛,你地自己耍七傷猴拳關我忍事咩。

自慰不嬲爛屍強項,你地認第二冇人敢認第一。

駁唔到#117 #156 咪返鄉下收皮囉,咪講拳囉,又唔係未教過你。日L日唔係話人發神經就係話人賤畜曱甴乜乜乜,以為辱罵左人就叫反駁左,你最叻㗎啦。
回覆  leefeng

論閃冇人夠你閃#117 #156咁勁。
jimmychauck 發表於 2024/7/19 00:54

#117 #156答案你睇唔到咩?你不但是錯字大王!賤畜曱甴大王!謊話大王!無恥大王!漢奸大王!
而且你重係盲嘅?
回覆  leefeng

我洗乜駁你地?我引你地自己嘅說話駁你地㗎嘛,你地自己耍七傷猴拳關我忍事咩。

自慰不嬲爛屍強項,你地認第二冇人敢認第一。

駁唔到#117 #156 咪返鄉下收皮囉,咪講拳囉,又唔係未教過你。日L日唔係話人發神經就係話人賤畜曱甴乜乜乜,以為辱罵左人就叫反駁左,你最叻㗎啦。
jimmychauck 發表於 2024/7/19 00:57

你呢種錯字大王!賤畜曱甴大王!謊話大王!無恥大王!漢奸大王!
眼盲心盲的畜生,見唔到咪繼續打飛機囉!

講拳你又係做縮頭龜,得把死人口,吃屎你就叻。

一個警察都打到你滿地爬呀,死賤畜曱甴賣國賊!
有種你上街講拳單挑警察吖笨,再叻啲講拳單挑武装公安啦,你只係剩得把死人食屎口之馬!
知你jimmychauck四圍賣廣告殺警啦,
不要扮偽善啦,殺小孩子,强姦小孩子的死偽君子基督教徒!

回覆  leefeng

自慰不嬲 ...
jimmychauck 發表於 2024/7/19 00:57

引乜L吖,你連基本學識都冇,次次錯字連篇,又不知羞恥為何物,廢物賤畜就是你jimmychauck !
回覆 394# leefeng

發神經就係話人賤畜曱甴乜乜乜,以為辱罵左人就叫反駁左

你好似以為有字就叫有道理喎。

你如果認為自己反駁左,其實係自證左自己只識最低果級,我一啲意見都冇。

回覆 395# leefeng

DH0 DH1, 你真係只得呢種級數。

講拳?我一講拳你話乜Q?你咪話人暴力乜乜柒柒囉?早叫你講拳啦笨柒。自打嘴巴你不嬲最叻。哇,"打"呀,好暴力呀。

打到我滿地爬你黎打吖嘛,知你講口癈淨係識講拳㗎啦。
回覆  leefeng
DH0 DH1, 你真係只得呢種級數。

講拳?我一講拳你話乜Q?你咪話人暴力乜乜柒柒囉?早叫你講拳啦笨柒。自打嘴你不嬲最叻。哇,"打"呀,好暴力呀。

打到我滿地爬你黎打吖嘛,知你講口癈淨係識講拳㗎啦。
jimmychauck 發表於 2024/7/19 02:23

乜L叫做自打嘴呀?錯字大王
日食錯字屎死口唔肯認?不知羞耻為何物雜種畜生!!!

錯字屎食得咁開心,講拳又咁開心?

你寫過講拳好興奮要打香港老人家全版皆見,又想反口扮純情呀?
死反口覆舌偽君子曱甴黑暴基督教賤畜,夠膽打老人家唔敢認嗱?死賤畜!

.

.
回覆  leefeng

你好似以為有字就叫有道理喎。

你如果認為自己反駁左,其實係自證左自己只識最低果級, ...
jimmychauck 發表於 2024/7/19 02:19

【錯字畜】係你jimmychauck 個新名!
你快多謝全版係咁叫你,爬地食屎啦!
高級模式 | 發新話題
換一個