返回列表 回覆 發帖

「最後的晚餐」掀開虛假基督徒的真面目

呢帖係2010年, 14年前既野
14年前你仲係用緊 windows98, 手拎「無得撈喇」既細龜電話 ...
beebeechan 發表於 2024/8/2 00:06

14年前已排名最前,可見唔係嘢小。所以妖教就命你這類小丑來哭閙搞場。
    撒泡尿照下你自己係乜啦︰奴才、賤民、漢奸,正社會敗類,人中渣滓!
你都係學下屎忽旁咁講下插籮柚好勒。 ...
beebeechan 發表於 2024/8/2 01:49

「插籮柚」﹖你應該學下梵蒂岡你班主子!
唔知喎, 我讀書少 (不過都多過條白痴feng)
beebeechan 發表於 2024/8/2 21:00

好!你還記得你讀幼稚園4低B班。
例如一人一票既選舉,出現呢啲情況,我都唔太明白呢啲選舉對呢個社會仲有咩重要意義:

【九西戰況・有片】安老院職員推長者投票 操普通話教投建制 (hk01.com)

抽刀斷水 發表於 2024/8/2 22:33

咁係咪你認為年長, 懵懵地, 讀書少的就不配投票?
那麼有日要實名制登記一個「愛黨愛國証」才可以作選民的...又如何?
你的「民主」實在是不民主。
例如一人一票既選舉,出現呢啲情況,我都唔太明白呢啲選舉對呢個社會仲有咩重要意義:

【九西戰況・有片】安老院職員推長者投票 操普通話教投建制 (hk01.com)

因為有心智不成熟的人都來投票, 民主選舉就没有意義了

這不也是當年中央, 特區政府不施行一人一票普選的理據嗎?
亞福與阿水也出來選議員, 作選民.....
例如咁既質素都當選, 只因當年選民只是選顏色, 不是選才幹
你試思考諗下,人家法國統計局點解要撇除啲老餅鄉下佬呢?

我諗係當局認為重要性低/所花資源跟所需資料不成比例(性價比低)。

睇嚟抽水你都唔係讀咗好多書。

你肯詳細睇埋全文, 唔係睇頭一句, 都可以明白「人家法國統計局點解要撇除啲老餅鄉下佬呢?」

呢個統計調查, 主要應是看來法國的新移民的信仰變化。

近呢二, 三十年, 法國接收不少新移民, 今日每十個法國人中, 便有一個是新移民。
新移民都是18-59的年齡層內, 來到法國時都是住在大都會中。 他們來自非洲與中東地區, 多數都是穆斯林。
調查結果便是這些移民的下一代, 二代....已不會像在祖家是子承父的信仰。在法國長大的後一輩不再承認是穆斯林。 所以, 在這群人中, 自稱無宗教的由十年前45% 升至51%。
(你唔識英文嗄?!!)

一早提咗你 Product of China 就放番低架喇!
beebeechan 發表於 2024/8/2 01:19

你又唔好歧視啲唔鍾意睇英文既人,你望下英文媒體都咁講既:

Muslims represented 10% of the French population in 2019 - 2020, according to figures by the national statistics bureau, Insee.

A total of 29% of the population, aged 18 to 59, declared themselves Catholic, 10% Muslim, 10% other religions and 51% had no religion, according to the report published Thursday.

https://www.aa.com.tr/en/europe/ ... 2020-report/2860769
調查結果便是這些移民的下一代, 二代....已不會像在祖家是子承父的信仰。在法國長大的後一輩不再承認是穆斯林。 所以, 在這群人中, 自稱無宗教的由十年前45% 升至51%。
beebeechan 發表於 2024/8/3 01:44

呢篇報道就無你睇到咁樂觀,你不如關心返天主教先啦,家下傳承果效好差呀

Muslims and Jews, better than Catholics at transmitting the faith in France
When it comes to transmitting the faith to the new generations, Muslims also lead the ranking. 91% of children whose parents claim to be followers of Muhammad's teachings consider themselves Muslims. Jews are the second best at getting their children to carry on their parents' legacy, at 84%. Among Catholics, however, only 67% of the new generations repeat the religion of their parents.

https://voz.us/en/world/230405/4 ... time-in-france.html
Muslims and Jews, better than Catholics at transmitting the faith in France
抽刀斷水 發表於 2024/8/3 11:25

「Muslims and Jews, better than Catholics at transmitting the faith in France」不等如穆斯林家庭在 transmitting the faith 大不如前這個事實
回覆 49# beebeechan

你咁關心穆斯林做乜鬼呢?呢度係基督宗教討論區黎架。
回覆  beebeechan

你咁關心穆斯林做乜鬼呢?呢度係基督宗教討論區黎架。 ...
抽刀斷水 發表於 2024/8/3 23:15

咁點解有友成日講插屎忽又得既?
佢主要都係觀察到神職人員多搞基,並有孌童性侵等多個案例,才引申到教徒可能也喜愛被插既啫,來源都和基督宗教有關唔算離題架喎 。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
佢主要都係觀察到神職人員多搞基,並有孌童性侵等多個案例,才引申到教徒可能也喜愛被插既啫,來源都和基督 ...
抽刀斷水 2024/8/5 08:37 提交

咁我「調佢腦部」都不會離題。
你時刻趷高屎窟就唔會離題.
高級模式 | 發新話題
換一個