返回列表 回覆 發帖

沒有看見而相信,才是有福的

咁教徒人數應該會大幅下降
抽刀斷水 發表於 2024/8/31 14:34

咁即係中國計有幾多人口, 就好似數。數人頭就得。
至於有幾多人係「愛黨, 愛國」就無得計。 點為之「愛黨愛國」係無定義, 所以無得數。

點為知虔誠教徒....?
至於有幾多人係「愛黨, 愛國」就無得計。 點為之「愛黨愛國」係無定義, 所以無得數。
beebeechan 發表於 2024/8/31 22:35

妖徒有「三十三億」 就有得計嘞。
點為知虔誠教徒....?
beebeechan 發表於 2024/8/31 22:35

天主會有答案架啦,駛鬼你諗。不過count教徒人數時,受嬰兒洗禮既法人就會被count埋,離教者又count埋,數目水份有幾多,大家自行判斷啦。
天主會有答案架啦,駛鬼你諗。不過count教徒人數時,受嬰兒洗禮既法人就會被count埋,離教者又count ...
抽刀斷水 2024/9/1 00:32 提交

你只係知「有水」但講唔出有幾多水。
鬼唔知亞媽係女人咩
鬼唔知亞媽係女人咩
beebeechan 發表於 2024/9/1 01:32

所以我咪話當全民選天主既時候,天主教就有選舉舞弊啦,依家你都認同,仲話呢個現象係亞媽係女人添啦。

至於要了解舞弊有幾嚴重,責任不在我方,唔該天主教keep返自己唔好出貓先。
所以我咪話當全民選天主既時候,天主教就有選舉舞弊啦,依家你都認同,仲話呢個現象係亞媽係女人添 ...
抽刀斷水 2024/9/1 13:17 提交

挑。。。。
咁邊款宗教既信徒係「冇水」既呢?
挑。。。。
咁邊款宗教既信徒係「冇水」既呢?
beebeechan 發表於 2024/9/1 16:21

知恥近乎勇,下次你唔好再拎啲假數據出黎,聲稱基督宗教全球最多人信、天主教教徒人數無因性侵醜聞而流失,諸如此類,人唔笑狗都吠啦。
所以我咪話當全民選天主既時候,天主教就有選舉舞弊啦,依家你都認同,仲話呢個現象係亞媽係女人添 ...
抽刀斷水 發表於 2024/9/1 13:17

若講統計數字的「水份」,, 天主教還可以用「洗」了多少人來作準。
回教, 猶太教咪仲多水?!....在回教國家, 只要老荳係回教, 出世就係回教徒, 連象徴性的「洗」也不用。
佛教, 仲兒戲, 啲人講一句兩句佛偈就當自己佛徒, 好似阿哈佛咁, 成日當佢自己係信觀音。在人口調查問卷宗教欄上填係佛

相對嚟講, 天主教既水份....唔係咁水

我真係有皈依證喎。但呢四年以上我一路精神病發作,信仰唔固定。謝謝啦!
beebeechan 發表於 2024/9/1 01:32

「主」「生命之根」一嘢嘢「鐘」入你屁眼,湧出活水,你就知有幾多水嘞。

基督徒逼人放棄觀音,真的不是那麼好。我希望同時信觀音及耶穌,同時信兩個宗教。很多人反對。
基督徒逼人放棄觀音,真的不是那麼好。我希望同時信觀音及耶穌,同時信兩個宗教。很多人反對。 ...
哈佛專家 發表於 2024/9/2 10:37

我跟陳版友研究過了,你可按以下步驟即可實現信兩個宗教:
1) 放棄觀音
2) 完成天主教洗禮、堅振及領聖體
3) 離開天主教,再信觀音

注意第3點,即使你離開了天主教,但仍會被視為天主教徒。這樣就可實現既是天主教徒又信觀音了。

好建議。只是這樣有作弊的嫌疑。佛教及天主教都有人不喜歡這樣的做法。

另外,我試過一次天主教的彌撒,結果因受不了彌撒時的周圍心靈能量場及舊約聖經的經文,提早離場。
另外,我試過一次天主教的彌撒,結果因受不了彌撒時的周圍心靈能量場及舊約聖經的經文,提早離場。
哈佛專家 發表於 2024/9/2 13:03

是你自己受不了,還是附在你身上的其他東西受不了呢?

不知道。有可能法輪功的靈很黐埋我。
假設法輪功為你帶來邪靈,那麼天主教就希望為你驅去邪靈;

假設天主教彌撒的能量是邪靈,那麼法輪功的靈就是保護你、希望你遠離邪靈了。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹

我真的無法分別這些靈。只知道業力的運作會更加複雜。
注意第3點,即使你離開了天主教,但仍會被視為天主教徒。這樣就可實現既是天主教徒又信觀音了。
抽刀斷水 發表於 2024/9/2 11:55

當漢奸被鎗決時, 佢哋既身份仍是「中國人」
當漢奸被鎗決時, 佢哋既身份仍是「中國人」
beebeechan 發表於 2024/9/3 01:05

你就不單是漢奸、還是奴才、賤民。
回覆 99# 旁觀者

一個被主子把持性命自甘作奴才、賤民之人仲咁口響話人,妄想症。
高級模式 | 發新話題
換一個