返回列表 回覆 發帖

主動爭取民主自由,違反基督精神

咁嘅水準叫喇沙,南深圳第一男子小學喎,香港有冇黑暴都陸沉啦。
jimmychauck 發表於 2024/9/12 06:50

你呢,唔知你係咪中大畢業生?
香港暴徒中文大學?
對當權者寛宏,對弱者嚴苛,你只不過係一個假冒為善嘅法利賽人而已。jimmychauck 發表於 2024/9/12 04:26

咩原來燒港鐵,燒商店的暴徒,係弱者???
弱者原來唔係手無寸鐵的劏房戶,窮人?而係暴徒??

你真係盃理當真理咁傳播。
回覆  beebeechan

你個鍾意將對手非人化嘅垃圾其實就冇資格同我拗,不過你鍾意出黎做架兩我又唔拘。

當 ...
jimmychauck 發表於 2024/9/12 04:41

831 明顯係班警察做到情緒失控,瘋狂打人,嚴重警暴,應以讉責。
721 明顯係警察策略性錯誤,導致藍暴。

無黃人搞暴動,就無人會因此情緒失控。

所以,根源仍在黃人發動的暴革。
831 明顯係班警察做到情緒失控,瘋狂打人,嚴重警暴,應以讉責。
721 明顯係警察策略性錯誤,導致藍暴。 ...
Guest from 124.217.137.x 發表於 2024/9/12 09:41

831...班曱甴打爛地鐵商埸....還可忍。
但接報話係太子車廂黑人要私了藍人, 人多打人少。
班警察先急住要做野啫
Guest from 124.217.137.x 發表於 2024/9/12 09:41

黃人又賴點解要暴革....因為政府不受素求。
(五大素求, 無一求可以哽得落口既, 仲要一口價, 無價講! 無拆)

回覆 64# beebeechan

急住要做野就可以犯法,你同啲捉衝紅墱嘅啡仔講啦。唔幫朱蛇平反嘅正烏龜。講一套做一套嘅法利賽人。

犯法就係犯法,除非你係警察。

回覆 59# Guest from 124.217.137.x

你叫BBC做高智博士?人地教喇沙小學咋,你估讀喇沙小學呀。 邱宏達就博士啦,一樣俾啲爛屍鬧讀屎片。唔啱你話埋人地嘛。屌喇沙之嘛,好叻呀?咪一樣答唔到問題。
回覆 61# Guest from 124.217.137.x

我係咩大關你咩事?

俾個墱謎你。
乜有說話要我係中大畢業你先可以講?我唔係中大畢業你講黎唔成立?

你講嘅野,唔係經常成立嘅常理,建議你可以慳返啖氣唔講。
回覆 62# Guest from 124.217.137.x

4.武力不對等?
那對調吧,黃絲不會有意見。警察當然不是只有催淚彈,是有射盲了楊姓教師、佐敦急救少女及印尼女記者的橡膠子彈,並且可致命的實彈,並且舉出"速離否則開槍"的黑旗。這都是直播新聞片及公開承認的事實。沖生及嘉賓兩人生活在幻想中。
jimmychauck 發表於 2023/7/28 18:18

你講得一啲都冇錯,燒港鐵,燒商店的暴徒,係弱者。至於你一直夾住要佢地譴責暴力嘅黃絲,係更弱者。
你覺得警察係弱者的話,下次可以公平啲,叫佢地對調裝備再打過。直到你同意咁打,暴徒一直會係弱者。
眼界咁淺窄呀你?法律唔係武器?
721 明顯係警察策略性錯誤,導致藍暴。

無黃人搞暴動,就無人會因此情緒失控。

所以,根源仍在黃人發動的暴革。

遊行,就係政府漠視民意逼出黎。

5.倒果為因,常說警察出來生事。
BBC的剖析非常清楚,生亂的暴力事件是721後才開始,而721則是黑白兩道共同策劃的。
jimmychauck 發表於 2023/7/28 18:18

港共政府出錢請嘅外國專家 Clifford Stott都係咁樣結論,我唔知你仲有咩好拗,只係不停重彈啲紅媒嘅老調。

你唔同意呢個結論,咪即係唔同意港共。你講嘅野幾時可以超越以前嘅範圍?

回覆 65# beebeechan

犯法就係犯法,除非你係警察。
所以獨立調查委員會你哽唔落呀?

冇警暴冇犯法,獨立調查委員會咪可以還警察清白囉,你做咩唔俾香港警察伸冤?好啦,宜家人地成個警隊成世揹住黑警個臭名啦,多9謝你班藍友呀。

乜呀林奠唔係撤回左逃犯條例議案咩?佢又哽得落?你又要代佢哽唔落?哇早知揾你做特首啦,共產當煩少樣。
定係胎死腹中壽終正寢唔叫撤回呀?跌落地都要幫共產黨拿返堆沙呀?
回覆  beebeechan

急住要做野就可以犯法,
jimmychauck 發表於 2024/9/12 15:31

真係 Yellow-virus 未清啊。

咁為了爭取民主就可以犯法耶?(堵路唔俾公眾行, 砸地鐵(地鐵阻住你民主咩?), 同人裝修....)

人地犯法就天誅地滅
自己犯法就包裝成天公地道。

港共政府出錢請嘅外國專家 Clifford Stott都係咁樣結論,我唔知你仲 ...
jimmychauck 發表於 2024/9/12 17:23

獨立調查委員會有五個成員啵,
其它四個係咪唱同一個調?

法庭判決會因只有一個陪審員反對罪名成立, 被告就會無罪?
真係 Yellow-virus 未清啊。

咁為了爭取民主就可以犯法耶?(堵路唔俾公眾行, 砸地鐵(地鐵阻住你民主咩?), ...

最重要的,其實係佢爭取的方式,是否明智
既然方法不明智,還要辯稱自己「行公義」「合神心意」,就係大問題了

回覆 72# beebeechan

講東講西做乜?從來冇人爭議暴力犯法,犯法你做咩唔拉?你拉人時自己犯咩法?

犯法就係犯法,除非你係警察。你一路都解釋唔到警察犯法點解冇後果,食屎啦。唔幫朱蛇平反嘅正烏龜。講一套做一套嘅法利賽人。

同啲死爛屍一樣迴避問題唔答問題,其實喺呢方面你同佢一樣斤兩㗎咋。

不過你呢啲表現我一早慣㗎啦。十年前菲天主教徒 5成教堂外成婚,你已經係咁,咪俾人揿住磨擦囉。癈就咪出黎做架兩。

港共政府出錢請嘅外國專家 Clifford Stott都係咁樣結論,我唔知你仲 ...
jimmychauck 發表於 2024/9/12 17:23

獨立調查委員會份告1011頁咁長, 我無全份睇哂勒.
在總結 16.47一段
觀察總結
16.47 示威活動在過去十個月已經變質,由最初的和平遊行及公眾集會
演變為激進的街頭暴力示威,導致公眾及個人財產的受損,交通網絡中斷、
與及持不同政見人士受到嚴重傷害(包括一宗死亡個案)。最近搜獲的步
槍,手槍及彈藥,和製造炸彈的材料,似乎意味著香港社會正被扯向一個
恐怖主義的年代。警隊的職責是保持社會安寧及維護法紀。當執勤時面對
暴力行為,警方有時必須使用武力應對。希望是次審視報告讓大眾更加明
白,在暴力面前警方扮演的角色及在法律上需要肩負的責任。

立埸與Clifford Stott不同。
傳媒, 黃曱甴等只拎一個人既見解嚟代表哂成個委員會????(又話要講民主既??)
回覆 74# Guest from 203.145.94.x

明智、聰明,同公義、合神心意又有乜關係?你除左混淆詞彙仲成乜?

神卻揀選了世上愚拙的,叫有智慧的羞愧;又揀選了世上軟弱的,叫那強壯的羞愧。 

聖經都唔識,唔好同我講神心意點點點。你冇資格假傳聖旨,出醜嘅資格你就有。

明智?識時務者俊傑、膜拜槍杆不嬲都係你藍絲人設黎㗎啦。我從來冇批錯你㗎。

回覆 73# beebeechan

Clifford Stott同獨立調查委員會有咩關係?你有冇時事常識?冇咪認左佢,有人可以教你。
黃絲犯眾憎,勇武派燒港鐵和燒商店只係小問題。
最重要的係,佢用錯誤的方式爭取,導致香港沒有民主。

呢個先係最衰的
黃絲更糟糕的係,明明搞衰咗,死唔認衰,唔認柒
仲講到自己無問題,無錯,聰明正義,錯的永遠係對方
呢個先係黃人最大的禍害。

就好似唔小心撞到人,然後就話自己無心,所以無對唔住別人喎

至於你們的做法是否神的旨意,結果已經說明了,但你們仍然係死雞撐飯蓋。

你們黃人最衰的係,你們令到香港民主消失,所以完全係犯眾憎。

回覆 76# beebeechan

咩獨立調查委員會呀,瞓醒未?
高級模式 | 發新話題
換一個