返回列表 回覆 發帖

主動爭取民主自由,違反基督精神

回覆  旁觀者
疴乃痾簡化字,痾乃屙異體字。
中文博大精深,你讀多啲書先出黎嘲人唔遲。
洗唔洗識字先識屙?最好細路出世唔教呢隻字咪唔洗換片囉。你宜家屙野唔得咩,執念如此之重?
jimmychauck 發表於 2024/9/12 00:39

唔係疴咩﹖
你所引鏈接,只講中日韓「異體字」,並無解釋字義,查下中文字典再講啦!
回覆 95# Guest from 203.145.94.x

有假普選就唔會俾薯片入閘啦,you too simple too naive you know nothing about CCP。講咁多做咩啫ONL9,你又唔鍾意講責任唔鍾意講原則,你有今日抵㗎啦。認命把啦,你咪鬧黃絲囉,你咪鬧囉,唔通我會少條毛呀。
黃絲講承諾、講責任?
講責任就要認真分清形勢,而唔係亂衝亂撞。

黃絲講原則?
當和平呢個原則都可以拋棄時,黃絲有甚麼原則可言?

黃絲似精神病學上的狂燥症,或狂燥抑鬱症病人多些,控制唔到自己情緒,成日亂咁做野(燥狂)
黃絲似精神病學上的狂燥症,或狂燥抑鬱症病人多些。

黃絲控制唔到自己情緒,成日亂咁做野(燥狂)
回覆 100# Guest from 203.145.94.x

不如咁講啦
黃絲失敗左。你理Q佢點解。
你俾人攬炒左,抵你,又唔見誠哥俾人攬炒?你預見唔到黃絲咁顛咁癈,係你自己缺乏時事觸覺,對人性及香港社會、歷史認識都唔夠深。
講真關我叉事咩,大家都係行使法律下嘅權利之嘛,就算假設我有掉過磚燒過人,冇人見到捉唔到冇證據告,就冇後果㗎啦。你鍾意都可以試吓以身犯險㗎,高風險高回報嘛,你自己唔把握時機做,冇魄力冇眼光唔夠運,怨邊個啫。機會係留俾有準備嘅人㗎嘛,學校都有教啦。

回覆 101# 旁觀者
冇你嘅事,你返屋企練書法疴屎屙尿或者答吓一二先啦癈物。
黃絲講承諾、講責任?
講責任就要認真分清形勢,而唔係亂衝亂撞。
Guest from 203.145.94.x 發表於 2024/9/12 22:12

你比黃絲講原則,拉晒啲831犯過法嘅,或者幫朱經煒平左反先再揾我。

正一自掲唔讀書,責任同形勢有乜關係。你以為有詞彙就有道理㗎啦戅鳩。返屋企拎本字典出黎讀吓先出黎獻世啦。
黃絲真係似躁狂症病人

躁狂症可以同時發生多個症狀,其中包括以下11種:

1)感覺非常快樂、高興或狂喜
2)說話迅速
3)充滿活力
4)感覺自我重要
5)滿腦子充滿新想法和重要的計劃
6)容易分心
7)容易生氣或煩
8)妄想,出現幻覺,思維混亂或不合邏輯
9)不想睡覺
10)進行不顧後果的事情(如黃絲掟轉,燒港鐵)
11)做出與平時性格不同的決定或發言,被他人視為冒險或有害
回覆 108# Guest from 203.145.94.x

犯法就要負責,咁簡單一個原則都講唔出,講東講西全屬虛偽嘅法利賽癈話。我就從來唔分心嘅,你班藍絲咪諗住可以忽悠過呢一關。
回覆 108# Guest from 203.145.94.x

你個傻仔真係以為我有燥狂症?

我對你嘅冥頑不靈表示死心再冇同情俾你再冇諗住教精你之嘛,咪變個樣囉,你理得我。

你今後都係淪落成為我嘲笑嘅對象㗎啦,同李瘋及旁觀一樣。你以後AI出啲咩帖唔該自己複讀校對幾次,我見唔啱就唔客氣小㗎啦。讀多啲科學聖經先喺我面前行啦。
黃絲真係似躁狂症病人

躁狂症可以同時發生多個症狀,其中包括以下11種:

1)感覺非常快樂、高興或狂喜
2)說話迅速
3)充滿活力
4)感覺自我重要(我們係一班爭取民主自由的香港人,比大陸人卓越。我們要拯救佢哋脫離共產苦海。中國要靠香港才有希望。藍絲都係無腦的。大陸人都係低級人受奴役的人類,是無腦的蝗蟲。)
5)滿腦子充滿新想法和重要的計劃(遊行唔夠,佔領街道吧。佔領都不夠,噓國歌,宣誓講粗口啦。粗口宣誓都唔夠,去掟轉啦。掟轉唔夠,燒港鐵,搞到D人無工返,政府就會聽我們講架)
6)容易分心
7)容易生氣或煩躁(成日搞私了)
8)妄想,出現幻覺,思維混亂或不合邏輯
9)不想睡覺
10)進行不顧後果的事情(如黃絲掟轉,燒港鐵,完全唔理後果)
11)做出與平時性格不同的決定或發言,被他人視為冒險或有害
回覆  Guest from 203.145.94.x

你個傻仔真係以為我有燥狂症?

我對你嘅冥頑不靈表示死心再冇同情俾你再 ...
jimmychauck 發表於 2024/9/12 22:33

精神病人不願認自己有精神病係普遍的
犯法就要負責,咁簡單一個原則都講唔出,講東講西全屬虛偽嘅法利賽癈話。我就從來唔分心嘅,你班藍絲咪諗住可以忽悠過呢一關。

話題要轉了嗎?
精神病人不願認自己有精神病係普遍的
Guest from 203.145.94.x 發表於 2024/9/12 22:41

精神病人係唔會認佢有精神病,佢會覺得佢既謬論就是救世主言論。

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
回覆 114# leefeng

犯法嘅係唔會認佢有犯法,佢會覺得自己係無可指摘。

唔識答果啲係唔會認佢唔識答,佢會覺得係問題太難唔啱。
回覆  beebeechan

你一日到黑講東講西做乜?我一早講左,犯法咪拉囉。

jimmychauck 發表於 2024/9/12 22:06

今日你大聲咁唱: 犯法咪拉囉
當日係唱: 拉咗要放人, (+道歉)
拉人時又拒捕, 反抗, ....搶犯...
用武力拘捕又話濫暴, 黑警
(唔通警察要跪係到..「唔該幫個忙, 俾我拉, 好冇? 謝謝」我都係打份工咋)
你呢啲黃絲淨係唱岩自己聽既野
你班藍絲咪諗住 ...
jimmychauck 發表於 2024/9/12 22:49

我唔係咁藍, 不過又唔抵得你呢啲黃到變黑既....

回覆 116# beebeechan

拉人拒捕搶犯,犯法你咪拉囉,
由2014年開始我從來都唔反對你警察拘捕示威者㗎喎,犯法咪拉囉。
jimmychauck 發表於 2024/9/12 04:41

我死㗎?當我冇講過呀?

武力拘捕呢家野,2014年啲武力使用守則出晒黎啦,警棍使用手冊出晒黎啦,催淚彈便用手法出晒黎啦,邊一樣守過?
一味混淆視聽做乜?你冇第二樣識做啦?武力拘捕從來冇問题㗎,我幾時講過有問題呀?瞓醒未呀?邊個話武力拘捕有問題我宜家片佢。非法嘅武力拘捕就不嬲係問題。
香港有酷刑法㗎,你喇沙鄭柏林喺沙田拗斷已被捕已制服嘅示威者手腕你以為冇人見到呀,我屌你喇沙喎。

你鍾意點講就點講,我都係一樣問你,

咁係咪呢幾個被打嘅人呀?
呢幾個拘捕左未呀?咩罪名呀?
有個十二歳嘅都俾打到頭破血流呀,佢係咪有份破壞呀?拘捕左未呀?咩罪名呀?

連果啲唔洗拘捕嘅都打,罪名講唔出嘅都打,冇警告嘅都打,十二歲路人照打,你夠膽堂堂正正話我知呢啲唔叫濫暴黑警囉。講咩急住做乜?急就可以犯法?講咩要驅散?入車廂驅去邊?光明正大,咪公開閉路電視俾人睇吓亞洲第一專業警隊點做野。
我話你知,我係幫朱經煒平反嘅律師我一定攞831出黎,打人冇罪。

犯法就係犯法,除非你係警察。
犯法就要負責,咁簡單一個原則都講唔出,講東講西全屬虛偽嘅法利賽癈話。

你竟然以為有過一個獨立調查委員會?唔該你自己睇清楚。
係囉,...一, 二百年前史事搞錯唔出奇
才是三幾年前, 弄得熱烘烘的社會事都搞錯!
beebeechan 發表於 2023/9/29 23:04

一個正常人點解變黑,就係俾政府迫出黎嘅,你唔去解決真正嘅問題,就無力回天。
一個正常人點解變黑,就係俾政府迫出黎嘅,
jimmychauck 發表於 2024/9/13 00:53

呢個就係最乞人憎既思維
即係有人追你還債, 你去打劫, 老笠就係應該既, 係迫出嚟既
然後仲話:正常人點會打劫

回覆 119# beebeechan

錯,最乞人憎係俾人問左十萬九千七次都唔認答唔到問題,次次岔開果啲人。
你乜都唔回應,即係除左最後一句,其他全部認同或者冇聲出啦。
才是三幾年前, 弄得熱烘烘的社會事都搞錯!其實你對成件事嘅認知都錯誤啦,講乜咁多高大空啫。

831冇犯法,去幫朱蛇翻案嘛。
犯法就係犯法,除非你係警察。
犯法就要負責,咁簡單一個原則都講唔出,講東講西全屬虛偽嘅法利賽癈話。
高級模式 | 發新話題
換一個