返回列表 回覆 發帖

[搞笑] 屠龍小隊案充分總結中國香港情況

但爭取到中國有民選舉主,又係咪真係好呢?
定係會變俄羅斯,普丁連任30年?
Guest from 124.217.188.x 發表於 2024/9/13 23:07

民主選舉係每幾年一次的燒錢鬧劇。
每幾年一次買大小的賭博。
每幾年一次最佳的互揭臭史的吃瓜娛樂。
每幾年一次讓小孩子學習作姦犯科,道德全無都可以做國民典範。
用每幾年一次選舉燒的錢修修破爛的橋和道路,一定比滿嘴跑火車強!

最重要一樣;每幾年一次的民主選舉係,背後金主鬥雞,鬥狗比賽大拼搏的機會。錢多者得。
錢,猶太人多的是,梵蒂岡/基督教多的是,
買一隻傀儡,小菜一碟!

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
回覆 81# leefeng

講東講西就係唔識答問題

屠龍小隊案充分總結中國香港情況,係以下邊個呀
1.濫告
2.盡失民心
3.天滅中共
你自己揀啦。
你要諗個民主制度點樣先真,點樣防止選舉舞弊,點樣防止候選人控制媒體
Guest from 124.217.188.x 發表於 2024/9/13 23:07

啲藍絲開口埋口民主做唔到乜乜乜。
唔該啦,全部點晒專制制度嘅死穴。
舞弊、控制媒體,全世界做得最叻,咪專制政權。
同民主制度講呢啲,人唔笑狗都吠。

民主指数(英语:Democracy Index)是由经济学人信息社编制,解析世界上167个政权的民主程度的指数。该指数衡量了五个指标:选举程序与多样性、公民自由、政府运作、政治参与和政治文化

一個制度算唔算係真正民主,邊個制度係假民主唔民主,客觀嘅數據有晒,你唔鍾意咪唔好睇,咪話人地自吹自擂囉。龜縮喺度抱殘守缺話自己點得人地點唔好,正垃L圾。

1.濫告
2.盡失民心
3.天滅中共
你自己揀啦。
咪日日講東講西。
回覆  leefeng

講東講西就係唔識答問題

1.濫告
2.盡失民 ...
jimmychauck 發表於 2024/9/13 23:56

講真,你懂個屁啦!
一隻坐井觀天的貨,除了思想狹隘,眼光狹隘,一腦屎。
你行遍天下了嗎?
你有去過美,歐,澳嗎?
你有行遍半個地球未?答啦!
你既見解同見識除了聖經和教堂,就是行遍1,115 km²的香港?

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
回覆  leefeng

講東講西就係唔識答問題

1.濫告
2.盡失民 ...
jimmychauck 發表於 2024/9/13 23:56

你條廢柴除了冷血,低智,一腦屎之外,不折不扣的黃屍黑暴曱甴一隻!

如果你個上帝有靈,一定讓屠龍小隊成功,香港屍橫遍野,鲜血四濺,幾多家庭破碎,幾多父母失兒失女,幾多孩子失去父母親人?

香港真是要多謝藍絲警察,香港人才跟恐襲擦身而過!
是香港警察救了香港人。

屠龍小隊是想香港人死,濫告?你個心黑過墨斗。
你還認為屠龍小隊好無辜?什麼官?什麼陪審團(肯定係怕曱甴報復)?

香港/西方的所謂法治係幫罪人,
蓄意謀殺,判死罪就對了!

天滅你黃屍黑暴曱甴jimmychauck ,鬼唔望你隻畜生俾出冊的屠龍小隊一個炸彈炸到屍都冇,你才去蝦你老鴨謝你個主啦,賤畜!

//其實我們跟恐襲曾經如此近距離擦身而過,只因為背後有人守護,大家才以為自己一直活在太平盛世。//

如果大家有過回內地搭地鐵的經驗,應該知道,內地搭地鐵是要安檢的,即使繁忙上下班時間,地鐵站人山人海,安檢一樣要進行。

早前我去北京,沿長安街走去天安門廣場,中途經過的每一個路口,都有安檢站,都有警察檢查身份證。最初我都覺得好反感,五步一哨,十步一崗,使唔使咁呀?

香港人習慣快,又或者說,香港人習慣太平,對處處安檢此種做法總是不以為然,覺得阻慢進度,覺得小題大做。但看完近期兩宗恐襲新聞,不知大家可會改變想法?

3月22日,俄羅斯首都莫斯科市郊的克洛庫斯音樂廳遭到恐襲,造成二百多人死傷。3月26日,一輛載有中國工程師的車隊在巴基斯坦遭遇自殺式炸彈襲擊,5名中國公民及1名巴基斯坦司機死亡。

這些失去生命的人,統統與政治無關,有些,是去聽音樂會的年輕人,有些,是正在返工路上的工程師,這些事我們都會做,只是我們走運,他們倒霉。

可能你會覺得,他們身處俄羅斯、去了巴基斯坦才會遇險,香港無戰事,何來恐襲?那大家又要回望一下2019年的教訓了。

最近開庭審理的2019年「屠龍小隊」案,是一宗被社會忽視的大事件。表面看,是14個被告被控管有槍械、管有爆炸品、串謀謀殺等罪行,但14被告的口供所整合出來的畫面,其實是一宗會導致死傷慘重的恐怖襲擊,只是幸運地,計劃在開始前被警方阻截了。

2019年12月8日,民陣在港島舉行「國際人權日大遊行」,成立了僅僅4個月的「屠龍小隊」決定在該天進行炸彈襲擊,揚名立萬。

他們的計劃是:先在灣仔軒尼詩道遊行路線放置兩個10公斤及20公斤炸彈,然後派人破壞親政府或中資店舖,引誘警方到場。警察一到,便引爆第一個小型炸彈,市民及警察會本能後退躲避,然後,埋伏在附近建築物的成員就會從高點用AR15長槍射擊警員,引起恐慌,令他們走近另一個較大型炸彈的位置,再引爆該炸彈,此彈之威力,足以令400米範圍內的人死傷枕藉。

未完,當有警員被炸死或炸傷,成員就在混亂中大叫「全民執槍」,帶頭鼓動其他人一起搶奪死傷警員身上的佩槍,齊齊參與殺警行動。

14名被告,各有分工,有人負責透過Telegram眾籌,瞬間就籌得400多萬,有人負責在海外買槍械組件運港安裝,有人負責到大學實驗室偷化學品作炸彈材料,有人負責做殺手,被派到台灣接受三天軍訓,由退役軍人教授射擊、格鬥、製炸彈等技能。

大家看完計劃,會否湼一把汗?慶幸這計劃及早被警方識破,否則,歷史會被改寫,許多生命及家庭會被破壞。

「屠龍小隊」的成立宗旨明言:會不惜用極端手段甚至犧牲,「以武制暴」。他們的成員互不相識,都是沒有案底的年輕人,共通點是來自破碎家庭,透過網絡認識、熟絡、然後瘋狂。

世界並不太平,香港人看國際新聞覺得事不關己,其實我們跟恐襲曾經這麼近、那麼遠地擦身而過,只因為背後有人守護,大家才以為自己一直活在太平盛世。

回覆  leefeng

講東講西就係唔識答問題

1.濫告
2.盡失民 ...

將屠龍小隊呢件案放在新加城,馬来西亜(都叫做自由國家),全部屠龍小隊判死刑只是基本自由國必須做的事!

.
回覆 86# leefeng

其實你#117 #156答唔到,香港問題喺我面前係收皮唔洗講。

屠龍小隊案喺香港,大部份人罪名不成立,你講東講西做乜柒?唔識答咪認左佢,日日癈噏鳩噏把柒呀。
回覆  leefeng

其實你#117 #156答唔到,香港問題喺我面前係收皮唔洗講。

屠龍小隊案喺香港,大部份人罪 ...
jimmychauck 發表於 2024/9/14 01:49

你條死廢柴,問你曱甴佔了香港之後呢?你又答唔到。

問你一間五千尺屋乜野叫做間隔?你又答唔到。

問你曾經去過半個地球開過眼界,開通你個屎腦,你先至有資格来呢度放屁?你又答唔到。

再問你,如果屠龍小隊開槍或炸死咗你既親人,你會不會繼續吻屠龍小隊的屁股?
如果你又一樣答唔到。就拿拿聲死去你個耶穌果度,你早死早着,咪阻住地球轉,你正廢柴一碌!
(咪拾人牙慧呀)

.
回覆 88# leefeng

假設性嘅問題就從來唔洗答㗎啦戅鳩。

傻仔賓士賓利唔識分就咪扮識野啦。

一間五千尺屋乜野叫做間隔leefeng 發表於 2024/9/14 02:09

連中文文法都唔識,就少啲出黎柒啦,以為識得喺句尾落問號就叫識問問題呀。
獻醜不如藏拙呢啲中國傳統智慧你馬列灰孫識條鐵。

"如果屠龍小隊開槍或炸死咗我嘅親人?"共產黨早早用機槍射死坦克壓死我同胞啦,我咪小佢囉。發生左嘅既成事實你都可以無視,你啲假設關我叉事咩。
你啲藍絲,中共做乜就當冇事,燒到埋自己果疊先知痛,做咩問我親人啫?屠龍小隊開槍或炸死咗個把人,我就唔洗心痛?
我屌你,班後生俾人拗斷手腕,打到成背藤條痕,你都話正義乜乜柒柒啦,上咩高地同我講道德呀,因住跌落黎仆街呀。

講東講西做乜柒?唔識答咪認左佢,日日癈噏鳩噏把柒呀。

話題要轉了嗎?
回覆  leefeng

假設性嘅問題就從來唔洗答㗎啦戅鳩。

傻仔賓士賓利唔識分就咪扮識野啦。

連中文文法都 ...
jimmychauck 發表於 2024/9/14 03:28

你屌返你自己啦,把你自己條J塞入你自己個屎口,
你繼續思想自淫來得到自以為是的高潮!

拗斷手腕咁少?打到成背藤條痕咁少?
建議香港的元朗阿叔阿伯先去學下新加坡同馬來西亜,
一野藤條落去,剩係藤條痕咁搲痕呀?
起碼要班死曱甴皮開肉綻吖馬!

俾埋條片給香港+元朗街坊父老,下次要以呢個國際標準來打藤,先至可以教返好你班畜生!
應該要大力推廣至全世界

.
回覆  leefeng

班後生俾人拗斷手腕,打到成背藤條痕
jimmychauck 發表於 2024/9/14 03:28

你繼續屌返你自己,班曱甴俾人拗斷手腕,打到成背藤條痕?好惨咯。

咁呢位不是後生仔咩?人地自發清路障,犯了乜野罪?
遭你班暴徒坑渠蓋撲頭,㸃計呀?賤種!

打人果個話唔定就係你!(流氓回答:你有料咪拉我囉。咪拾人牙慧呀!)

男子自發清路障 遭暴徒渠蓋撲頭!

市民慘遭爆頭 全城憤怒緝兇

回覆  leefeng

你班死曱甴小小傷就wewa鬼叫?
被你地打既無辜市民满面血,满身血就扮睇唔到呀?

回覆 92# leefeng

你覺得拗斷手腕係正義吖嘛,你話721打人係正義吖嘛,有人俾人打你仲嘈乜柒?正戇鳩。

特首都話唔去現場就冇風險啦,戇鳩唔帶頭盔入到去俾人扑濕爆左缸宜家喺度哭天,唔聽政府呼籲認叻黎把托呀。我唔會可憐佢㗎,你即管貼多啲慘相出黎。有人犯法咪拉囉,成個八婆咁鬼盞咁嘈做乜?拉唔到人就係警察辦事不力,你唔鬧警察?831一個差佬都拉唔到呀我日日屌啦,拉唔到人你唔屌警察走黎揾我你係咪痴左咩線?我出左政府糧要幫拖㗎?

#117 #156答唔到,又覺得打人係正義冇問題,講開香港你就收皮㗎啦,日日癈噏鳩叫鳩貼做乜啫?你答到#117 #156,咪可以用黃絲黑暴打人黎講我有咩唔啱囉,你不能吖嘛。

講東講西做乜柒?唔識答咪認左佢,日日癈噏鳩噏把柒呀。
啲藍絲開口埋口民主做唔到乜乜乜。
唔該啦,全部點晒專制制度嘅死穴。
舞弊、控制媒體,全世界做得最叻,咪專制政權。
同民主制度講呢啲,人唔笑狗都吠。

jimmychauck 發表於 2024/9/14 00:27

但係黃絲都係爭取緊以上有問題有缺陷的民主
1)點防止選舉舞弊?無講
2)點防止軍事政變?無講
3)點防止金主控制媒體?無講
4)點保護民選的主席或議員不受利誘或賄賂?無講
5)點保護民選的主席或議員不受威脅或威逼?無講

回覆 94# Guest from 124.217.188.x

你收皮啦你,香港法制就不嬲好完善嘅,跟足法律做就防止選舉舞弊、防止金主控制媒體、保護民選的主席或議員不受利誘或賄賂或威脅或威逼。問埋真係以為自己好醒呀?

721白衣人犯法唔拉唔登記身份證,條條鐵通話睇唔到武器,831非法打完人後就咁鬆,有法不執有法不依,俾你寫出全宇宙無敵最好嘅方法你唔跟住做咪一樣仆街。

你以為自己好有理智好有見地?講出黎俾人笑咋。你不如講吓宜家共產黨嘅制度點樣做到呢啲吖笨。講唔到就烏龜啦。
民主制度比專制制度更有效防止貪腐就係常識黎,你要否認一個常識去為自己嘅立場辯護都由得你。

講東講西跑晒題就係唔識答問題

1.濫告
2.盡失民心
3.天滅中共
你自己揀啦。
回覆  Guest from 124.217.188.x

你收皮啦你,香港法制就不嬲好完善嘅,跟足法律做就防止選舉舞弊、防止 ...屠龍小隊案充分總結中國香港情況,係以下邊個呀
1.濫告
2.盡失民心
3.天滅中共
你自己揀啦。
jimmychauck 發表於 2024/9/14 07:15
这些,只不过是你们基督教的一贯作风 -

自言自语

自把自为【原创成语对联】

寄生虫《高鼻深目,最高级之洋鬼子》拥护中国共产党
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
回覆  Guest from 124.217.188.x

你收皮啦你,香港法制就不嬲好完善嘅,跟足法律做就防止選舉舞弊、防止 ...屠龍小隊案充分總結中國香港情況,係以下邊個呀
1.濫告
2.盡失民心
3.天滅中共
你自己揀啦。
jimmychauck 發表於 2024/9/14 07:15
不知羞耻,不知所谓之

“天”,只不过是你们的

“天国”之简称
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
回覆 96# 上流寄生族

唔滿意你咪自己做分析囉,講得出我邊度唔啱你咪講囉,第一日識我呀?

有返啲斤兩先好出黎同共產黨講說話啦,一陣俾我小埋一份就唔係幾好啦。
回覆  上流寄生族

唔滿意你咪自己做分析囉,講得出我邊度唔啱你咪講囉,第一日識我呀?

有返啲斤兩先好 ...
jimmychauck 發表於 2024/9/14 07:30
尓等基督教,

执迷不悟,
教亦无益【原创对联诗】
回覆 99# 上流寄生族

百無一用是書生,洋鬼子自己語言也學不好,中文學得半吊子,邏輯更加不用說。

爾非不答,實不能也。
高級模式 | 發新話題
換一個