返回列表 回覆 發帖

西藏文化保護與發展協會?

是甚麼東東?

偶然看電視新聞,赫然見到著名的保耶王子梁燕城博士,竟是這個會的理事?

這個基督徒真的會保護西藏文化?
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
花開花落花無缺!

對付教徒三式: 不主動、 不抗拒、 不負責!

梁博士一直企圖混淆中國古文化,證明古代中國和上帝之間的關係。以保護文化之名行傳教之實。好可怕~~~
原帖由 秀雲 於 2008-4-26 07:54 發表
梁博士一直企圖混淆中國古文化,證明古代中國和上帝之間的關係。以保護文化之名行傳教之實。好可怕~~~

oyes
o yes ,
難怪 ....
西藏同胞 常常說 : : 我們的政府 要滅 他們的文化,

可能 [京尤] 是 因為 有 此人 在此,

謝謝小姐 ,
早晨小姐 ,;--^)

exChristian.info前基督徒,主力:淚儿/泪儿,WEIYAN,龙井树。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。警告 基督徒:你们一定不够他们玩
realChristianities.com雪龙坛
原帖由 Step.King 於 2008-4-26 01:22 發表
因為佢比人統戰左
http://info.tibetculture.net/xwsy/whtd/200801/t20080131_367386.htm

原帖由 秀雲 於 2008-4-26 07:54 發表

如果這個會是中國政府的官方機構,那委任梁燕城幹嗎?方便他「以保護文化之名行傳教之實」?

回復 5# 抽刀斷水 的帖子

話明比人統戰左, 你覺得佢仲會係忠實的邪教徒? 分分鐘七月十四燒埋衣啦
將其納於控制之下, 總比他在野外胡亂撒野來得好
忘了這一句嗎 -- 有共產黨一日, 邪教係中國都唔會有運行!
花開花落花無缺!

原帖由 Step.King 於 2008-4-26 01:34 發表
話明比人統戰左, 你覺得佢仲會係忠實的邪教徒? 分分鐘七月十四燒埋衣啦
將其納於控制之下, 總比他在野外胡亂撒野來得好
忘了這一句嗎 -- 有共產黨一日, 邪教係中國都唔會有運行! ...
史京名句又何能忘懷?為了紀念名句,中央决定將「唔會有運行!...」定性為「屹立不倒」
大家明白為何總有獅子在雪山之上了吧
Don't know where God is but the Devil is in the details
原帖由 沙文 於 2008-4-26 17:47 發表
史京名句又何能忘懷?為了紀念名句,中央决定將「唔會有運行!...」定性為「屹立不倒」

死仔包  對家篇小說比你飛左我段宗吾敗五僧, 依家又擅自撰改阿爺字詞~岳不群! 岳不群! 岳不群!
花開花落花無缺!

回復 8# Step.King 的帖子

我何曾飛咗您段宗吾敗五僧?
Don't know where God is but the Devil is in the details
你係對家過邊law~ 扮野~~
花開花落花無缺!

回復 10# Step.King 的帖子

從來沒有人在對家貼過宗吾敗5僧喎,會唔會係因為對家無共產党所以您有運行?*

*有運行=雪山上無獅子、不堪一擊............
上次幫你寫都係你幫我貼埋上去既~
今次比你飛左站tim~~~
花開花落花無缺!

回復 12# Step.King 的帖子

幫得一次唔幫得第次嘛。難道您在本網所貼之所有文章我都要代您轉貼?
您又試下問下網友們,焉有是理?
原帖由 沙文 於 2008-4-26 18:05 發表
幫得一次唔幫得第次嘛。難道您在本網所貼之所有文章我都要代您轉貼?
您又試下問下網友們,焉有是理?

咁又係你之前話史京d武打場面我負責既  你依家係撰改原著wor~~~
花開花落花無缺!

回復 14# Step.King 的帖子

冇錯係您負責呀,我冇唔俾您負責喎,係您自己錯誤地用了拖女三式在此事之中---不負責啫
原帖由 沙文 於 2008-4-26 18:14 發表
冇錯係您負責呀,我冇唔俾您負責喎,係您自己錯誤地用了拖女三式在此事之中---不負責啫

咁即係要我自行插番過段入去啦~~~ 但你d post 責死哂wor
花開花落花無缺!

西藏文化保護與發展協會??
你要先确定
正式官方版的?还是“民主自由”版的?
原帖由 onlyaaaa 於 2008-4-26 22:02 發表
西藏文化保護與發展協會??
你要先确定
正式官方版的?还是“民主自由”版的?

“民主自由”版,稱呼應該是不一樣吧?

假如如史京所說,梁博士被成功統戰了的話,他應該不會再傳基督教,反而為弘揚西藏文化而努力。出任小小協會就妄想開拓廣闊大陸市場?未免太妙想天開吧?
NONO..
Mr 抽刀斷水
what i said is mean :
西藏文化保護與發展協會is a association that  are supported by some gov or the "free docmarcy group"(what they called)
name is just a name,you can use  the anyone you want.
and as they thought, xizang` s culture now is being destoryed in no "rights,free,and,commit".
so they must "protect" and "develop"  the xizang`s culture.
they are the real "saver"...

回復 19# onlyaaaa 的帖子

真的不知這協會是否「真正」保護西藏文化,但加入梁博士此舉,就令人相當側目。
高級模式 | 發新話題
換一個