返回列表 回覆 發帖

惡搞耶教T裇

最近看見一批惡搞耶教的T裇,是英語的,有衝動將其譯成中文,睇吓掂唔掂?

翻譯依次為下﹕

1. 我是可以向大家顯現的,但這樣便沒有人下地獄了!- 耶和華

2. 為我顫慄吧!我所能夠做到的就只有這些!- 耶和華

3. 我是作為壞家長的一個很好的例子! - 耶和華

4. 我沒有作過一本聖經! - 耶和華
    我也沒有! - 撒旦
    什麽是聖經? - 耶穌

5. 你愛一個人便恐嚇他會下地獄吧! - 耶和華

6. 敬拜我吧!不然我便永遠折磨你! - 耶和華

7. 你是虐兒的受害者嗎? - 耶穌

最喜歡的還是這個,但譯唔到,有冇建議?

(按﹕避孕套上之環紋 rib 和肋骨 rib是同一字)
有沒有宗教,好人都會做好事, 壞人都會做壞事。但要好人做壞事, 那需要宗教。-- 史蒂文·溫伯格(Steven Weinberg)
我喜歡第一、六和七句。

我另加一句:
我的愛子,你偷吃水果了嗎?落地獄受永火之刑吧!
1# 撻Q猛男
好想擁有第五句的版本
我都鍾意第5句, 絕
金句一: 禱告變咀咒; 聖經變神經
金句二: 基督徙講就仁義道德, 做就傷風敗德
金句三: May God Fuxk u

反基所見略同,我喜歡第一、五、六個。想擁有任何版本並不困難,只需要有件白T恤,電腦,打印機,再買一些印T恤用的轉印膜便可,這裏教你點做﹕
http://tw.myblog.yahoo.com/seal565/article?mid=7944

我冇試過,如有人試過請告知効果如何。
有沒有宗教,好人都會做好事, 壞人都會做壞事。但要好人做壞事, 那需要宗教。-- 史蒂文·溫伯格(Steven Weinberg)
之前我都試過自己設計, 自己印, 但效果就........ 一dd 啦
I like the 1st one. The 5th one is also good...
7# weakest 有咩好呀?就算佢現形,都有我落地獄嘛
Don't know where God is but the Devil is in the details

8# 沙文

送個Truth-table 俾老大你la:

φψ(φ→ψ)
TTT
TFF
FTT
FFT
9# weakest T stands for Till呀?以前佢對尐猶太佬都係隨傳隨到啦,咪1樣係要用地獄疏導人口
Don't know where God is but the Devil is in the details
有興趣咪自己做返件著!
市面上有隻printer 紙,可在printer print 完後熨在 T shirt 上就OK. 又簡單又方便,不防一試!
爹親娘親都不及耶和華親?
三位一體,姦淫、擄掠、兼連體!
10# 沙文

老大咁想我Till 你的話, 咁就係lor...不過點解老大認為耶神(最少曾經)存在ge???
實 and clive>
印出嚟之後耐唔耐用?如果洗幾下便甩色咁不如不試。
12# weakest
係猛男話我知嘅。若非邪神最少曾經存在,何來咁多名句俾佢quote呢?
我俾個T字您用,留番個F字用來F您
14# 沙文

乜老大咁好心機feed 我啊....我要雞燉翅ar, 唔該...
星矢夠大把名句啦, 又唔見佢最少曾經存在???
15# weakest
既是老大feed您,則用咩feed您由老大决定。雖則冇人禁止您提意見,但提咗都未必有用
師伯教景教最高武學心法「以無為有」時您返咗鄉下,可盡快追回拙作「十架恩仇廿載情」
實 and clive>
印出嚟之後耐唔耐用?如果洗幾下便甩色咁不如不試。
撻Q猛男 發表於 2009/5/6 02:42

也不會的。但一般是A4 size 。如要做大一點的圖,就要分開印。

我有Fd 做過都OK夠用。
我就覺得可能要睇返個紙既質素, 因為之前試玩印出黎效果一般, 洗亦唔可以太多次

En.......那自己畫都OK
19# clive
今年剛好AIL科(算是以往的家政科吧?)做的習作

就是一組人去印圖案再盪到T-shirt上

但聽負責老師說,要買效果好的紙,價錢不便宜

而且,除非每款都要盪的話,買回來真的不划算

還要注意有些品牌要用家倒過來印,否則前功盡廢,又浪費了數十元

所以,如果沒有製成品,我還是羨慕一下好了
高級模式 | 發新話題
換一個