返回列表 回覆 發帖

梁燕城...超!李天命你吹得佢脹咩?你根本就奈佢唔何

梁燕城...超!李天命你吹得佢脹咩?

梁燕城...超!李天命你吹得佢脹咩?

李天命曾用了最狠辣方法在其書上狠批梁燕城,
以為這樣可抺黑使他醜態百出,使他在讀者面前產生負面形象,

點知咁多年來梁燕城的知名度絲毫未受影響。
且比起李天命有過之而無不及!

兼且還上埋電視節目當主持,又發表學術文章。
講真,識梁燕城的人多過識李天命!

李天命看來你的「語理分析」真是「無堅不『吹』」呀!哈哈哈............
Yea...i really agree that 梁燕城 is very infamous...
even tough 梁燕城 already 醜態百出....
stupid christians still realize him as a support for christianity...
and he still can 上埋電視節目當主持,又發表"學術"文章...
really 吹脹...
BUT...this just keep making christianity look more stupid...
"I contend that we are both atheists. I just believe in one fewer god than you do. When you understand why you dismiss all the other possible gods, you will understand why I dismiss yours."
--Stephen F. Roberts
梁燕城係乜卵嘢城黎咖?係邊鳩度咖?面積及人口若干呀?

趁住暑假,若然特區護照可免簽証入梁燕城,不如大家組團去遊覽,當係增廣見聞都好嘛
Don't know where God is but the Devil is in the details

沙文>梁燕城好似喺郭富城隔離。

遊客 203.198.103.x>梁城城喺學術界都臭名遠播啦、此人沽名吊譽,喺香港任何聽過佢大名嘅教授學者都會避之則吉、係閣下未知啫!
有沒有宗教,好人都會做好事, 壞人都會做壞事。但要好人做壞事, 那需要宗教。-- 史蒂文·溫伯格(Steven Weinberg)
梁燕城係乜卵嘢城黎咖?係邊鳩度咖?面積及人口若干呀?

趁住暑假,若然特區護照可免簽証入梁燕城,不如大家組團去遊覽,當係增廣見聞都好嘛 ...
沙文 發表於 2009/6/10 00:28

咁,辜且當梁燕城係個人先啦.若然手持特區護就入佢,衙差同狀棍會唔會咁易罷休架,而且組團入...都好粗獷吓喎...
做好男人,是讓身邊所有人開心
做賤男人,只是不想自己太傷心

首先我真係唔知亞水係梁燕城, 不過我估佢應該係男人掛 (因為又燕又城, 都係估估下)

低能兒梁燕城?低能兒李天命!(眾大笑,鼓掌)
網上有人如此標題「低能兒梁燕城」但至今仍未被刪除!

又看看「低能兒李天命」這標題會否被馬上刪除?! ...
Guest from 203.198.103.x 發表於 2009/6/10 18:39

我想一定唔需要刪啦, 因為要以此為鑑, 比人知道而家世代真係正在末落中, 有部份人既品德水平已經到左如斯地步
金句一: 禱告變咀咒; 聖經變神經
金句二: 基督徙講就仁義道德, 做就傷風敗德
金句三: May God Fuxk u
5# Jom
冇人叫您入得咁大力嘛,您輕輕力入唔得咩?
Don't know where God is but the Devil is in the details
低能兒梁燕城?低能兒李天命!(眾大笑,鼓掌)
網上有人如此標題「低能兒梁燕城」但至今仍未被刪除!

又看看「低能兒李天命」這標題會否被馬上刪除?! ...
Guest from 203.198.103.x 發表於 2009/6/10 02:39
緊係會啦
緊係會啦
沙文 發表於 2009/6/10 22:15

嘩哈哈~~~~~ 又係喎
金句一: 禱告變咀咒; 聖經變神經
金句二: 基督徙講就仁義道德, 做就傷風敗德
金句三: May God Fuxk u
梁燕城越比人唱越多人識      
且知名度被大大提高了,
更常與內地學者作學術交流!

李天命今次真係捉蟲!以為可一刀了斷梁燕城,太天真了.............好多嘢唔係邏輯可預料嘅!這是最佳例子!
個城好多人識ka??
>梁燕城越比人唱越多人識      
>且知名度被大大提高了,
>更常與內地學者作學術交流!

原來真有人會將教會當成大學...以為吃宗教飯的,改頭換面就會變成學術專家。
嘛,也有人真的以為He100和He113是兩款不同的東西就是了。
11# weakest 藉著本世紀最偉大哲學教育家的推介,始漸為人識
越唱越紅..奈佢唔何!超....力...力..力!..哈哈哈
13# 沙文

原來如此...反面教材真是可以始漸為人識的...
回復 1# Guest from 203.198.103.x

救命呀,又見這貼.
算啦,李天命都係"人" 姐...不要再鬧來鬧去了.
和氣d啦...
回復 18# Guest from 121.202.12.x

大家彼此包容啦^^
李天命批梁燕城一時貪玩???
難道陳國偉批李天命又不可一時貪玩嗎???
高級模式 | 發新話題
換一個