返回列表 回覆 發帖

挪亞方舟

點解無啦啦又生多左個「C 展館」出黎架?

http://www.creationtimes.com/content.php?id=3188

影音使團仲話「C 展館」先至係「戲肉」:
「...
C館才是介紹上帝、傳褔音的地方,也是全港教會最關心的地方,所以希望各教會都
支持
C館的建設...」咁點解之前一直籌款都唔提
「C 展館」呢件事?

到底香港嘅教會幾時先會醒覺自己做左大水魚?可唔可以叫「I-記」查下呢個機構d
財政架??
貪得無厭。

有句說話:獵犬終須山上喪、將軍難免陣前亡。

剝定花生等睇戲~
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹

佢地機構話晒喺香港都有20年歷史,要pk 都唔係話咁易
你d花生碌晒都可能未有戲睇呢...

不過,如果佢地真係pk,我諗揚出黎d衰野肯定勁過臻美n 倍 lor
而家佢地仲開埋自己嘅website:
http://www.theark.cc/index.php

你估如果有人登記左上去唱反調會唔會即刻被ban?
撞鬼,登記左又話會email 個authentication 比我...等左幾個字都冇email 嘅?
唔通要查完家宅先approve?
阿花姑,個approval會send去spam度架...
做好男人,是讓身邊所有人開心
做賤男人,只是不想自己太傷心
嗱,我又post咗阿mocear既舊料過去,睇吓又頂得幾耐先俾人刪吖啦

6# Jom

多謝提醒,而家ok 啦
頂2分鐘度啦我估...

7# Jom

Jom 兄,您的貼文已經被刪了...

這話題還看大家有什麼看法:
http://www.theark.cc/prayer_detail.php?id=237&sort_id=2
10# Jennifer

好彩影咗相在先...

你個thread同個對手都好得意喎,出黎講野但又無guts,一講就縮...
11# Jom

那個所謂對手啊
用公帑替他們弄出傳教設施還不滿足,還要大搖大擺說自己公共空間缺乏,云反對的人是挑起火頭生事云云
嘛,教徒嘛,就是這種質素。
又一呃錢既景點,低質素之如仲要傳教,佢地玩哂啦...
盡信神不如無神

見佢咁,我都冇乜興趣覆,費時比人話我窮追猛打啦...根本擺明佢系人地機構d打手,
仲要擘大眼講大話。

根本一開始就冇人講過方舟要收入場費,所以我quote 舊年篇文嘅牧師先至會提出
「公共空間」呢個問題啫...成件事就系佢地「彈弓手」,籌完旗至黎話比人知要再科水
先至可以入去參觀,有冇矛d呀...

不過,該仁兄提及的「法利賽人論斷獻香膏比耶穌的女人」,睇番四福音書記載,
唔系度度都講論斷嗰個一定系「法利賽人」wor:

1. Matthew 26:6-13
2. Mark 14:1-9
3. Luke 7:36-50
4. John 12:1-8

根本佢就系想話我系法利賽人啫...駛乜東扯西扯?正一「賊喊捉賊」
我看來倒過來吧。
是教會的人,每凡有宗教擴張的目的必以耶穌自比
嘛,這就是宗教的本質嘛。
11# Jom
佢D効率都幾高喎,咁快删咗你帖!

想請問佢地係咪非牟利機構?如果係,D財政要公開格?試吓捐十蚊攞份財政報告睇睇?
有沒有宗教,好人都會做好事, 壞人都會做壞事。但要好人做壞事, 那需要宗教。-- 史蒂文·溫伯格(Steven Weinberg)
嘛,政府現下對於所謂的非牟利機構(除了馬會?)監察那麼「嚴謹」
你以為財政報告真的那麼可靠嗎(苦笑)
學校咁大間都可以n年冇財政報告啦...
咁講其實重好玩喎!問佢攞,佢冇,督爆佢囉!佢有,逐條數執佢,有唔妥又可以督爆,幫佢增加佢嘅「透明度」,好玩喎!

督爆呢班人揚佢D衰嘢俾普羅大眾知道吓都好!起碼 Jom 生俾佢删帖呢份血海深仇有得報先喇!
有沒有宗教,好人都會做好事, 壞人都會做壞事。但要好人做壞事, 那需要宗教。-- 史蒂文·溫伯格(Steven Weinberg)
19# 撻Q猛男

乜淨係幫Jom兄報仇咋...咁我呢?
高級模式 | 發新話題
換一個