返回列表 回覆 發帖

一軛網站: 好好戀愛學堂

單身基基,潛力鴻厚!

http://goodlovemovement.org/

拍住拖去學拍拖 好得!

單拖學定點拍拖 仲得!

歡迎電話留座 :6100-0451

日期:2007年10月28日 星期日
地點:音樂人家 Musical Studio
九龍尖沙咀山林道23號2/F 201室 (地圖 )
時間:2:30PM - 4:30PM
講員:杜婉霞堂主任
            月尾已經冇錢洗,儲錢結婚要諗計
嘉賓:張佩儀小姐
           Money Concepts (Asia) Ltd 美國萬利理財(亞洲)總裁
對象:不論年紀,已婚未婚,所有尋覓真愛的人
內容:敬拜、見証、短講、精美茶點
費用:每位港幣$100元正  
          全時間學生每位港幣$80元正
         (請連同學生證副本報名)
          即場報名每位港幣$120元正
小小收費卻為參加者帶來有嘢食有嘢學又能結交新朋友的機會,
推廣戀愛教育之餘也建立一個為關係肯付出的文化。
因為我們相信:

戀愛不能亂來,因後果嚴重;
未婚的,要忍耐等待;已婚的,要珍惜所愛;
關係是可以學習,也需要學習的,善用資源和機會。
今年,好好戀愛學堂每月都會舉辦 Lovers' Café 戀人茶座。
詳細日期請參閱校曆 。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
有相睇:
http://goodlovemovement.org/joomla/component/option,com_rsgallery2/Itemid,95/

上次只能提供沙文老婆,呢次我比極大自由比史仔,對佢好好,任佢係相簿中挑選一名女子,作為他施展「拖女出教神技」的對象,又係限期一年。
史仔又有一次大展神威的機會了!
想請問
拖女出教之後係娶佢,定同佢分手?
你地一共拖左幾多個女仔出教?

你地拖女出教目的係覺得基基女性特別適合作女朋友?,還是有其他原因?
這是本網版友Step.King的著作:
http://exchristian.hk/forum/viewthread.php?tid=16&extra=page%3D1

我個人就未拖過女出教的。
想請問
拖女出教之後係娶佢,定同佢分手?

只有拖女出教而失敗才需要娶之
即成功後就分手?
有相睇:

上次只能提供沙文老婆,呢次我比極大自由比史仔,對佢好好,任佢係相簿中挑選一名女子,作為他 ...
抽刀斷水 發表於 2007/10/2 16:52

你這段文字的意思,是否說:
史仔將會追求相內其中一名女基,並勸她離開基督教?

如果係咁,咁史仔成功未?史仔娶左佢未?還是分手了?
回復 6# Guest from 113.254.89.x
非黑即白謬誤。唔需要娶之又不等於分手嘛
回復  Guest from 113.254.89.x
非黑即白謬誤。唔需要娶之又不等於分手嘛
沙文 發表於 2010/1/12 19:10

點解失敗就要娶,
又唔娶又唔分手即拍一世拖

我唔係唔比你拍一世拖,只指想你講清濋D
in the real world, 失敗就緊要有penalty嘛。只有打機失敗才可以reboot。
咁都唔清楚?
Don't know where God is but the Devil is in the details
in the real world, 失敗就緊要有penalty嘛。只有打機失敗才可以reboot。
咁都唔清楚? ...
沙文 發表於 2010/1/12 19:17

你直接D啦,謝謝你,不是個個像你一樣話頭醒尾
咁史仔成功未?史仔娶左佢未?還是分手了?

我真係唔明追左一個女仔,拖完佢出教,
唔娶又唔分手仲可以點,同居定點?請你這位大大教下我.
回復 11# 兩文兩語

前因後果:http://exchristian.hk/forum/viewthread.php?tid=1076
在Shoutbox已向兩兩說明了。
回復 11# 兩文兩語

可以坦誠地做唔結婚都可以做的一切事情 -- 即係除了合併報稅外乜都做得
By the time you swear you're his,
Shivering and sighing,
And he vows his passion
is infinite, undying -
Lady, make note of this: One of you is lying.
-- Dorothy Parker

Don't know where God is but the Devil is in the details
回復 13# 沙文

咁結婚可以合拼報稅,
交小d稅都係一件好事
唔一定架,要計過先知。
我知,我指兩者只有一個工作的情況
我覺得對方愛我就應該同我結婚
一來比父母親戚有交代
二來不用寫遺囑
三來有機會當眾宣讀承諾
四來有個名份
五來有一個承諾