返回列表 回覆 發帖

正確態度看人獸交

點解又唔見您俾人拉?因為您事先得到成年動物同意就行啦
淫合隻獸就得, 強姦隻獸就唔得啦
Don't know where God is but the Devil is in the details
若以用聖經作根據,指當時的情況與現今不同!
倒不如不用聖經,以社會的角度看。
請給我歷代的國家法律或社會文化傳統容許人與獸結婚,是有這一條例!那一個國家有這法例!?
回復 62# Guest from 113.252.177.x

我們此主題是聖經討論, 盛行人獸交之地當然就係天父的holy land :以色列啦!
http://www.msnbc.msn.com/id/10694972/

容許人獸交可能是猶太佬接受的唯一一條新約, 請特別珍惜之
您打算做幾多人情? 勿太寒酸有辱國體.
回復 59# 沙文

「成全」 (fulfill) 是什麽意思?
回復 64# ctaya
成全(fullfill)的意義乃是如此:

當有某條律法頒佈了,此時, 該律法是未得成全的。何解呢?因為在切實執行前, 沒有人知道當局是來真的還是說著玩玩而已。「有法不依」的情形大家都見過不少嘛。所以, 務必要有人試一試, 才知道該律法之認真程度,試過之後, 即為「成全」了律法。

例如,有律法曰「不可姦淫」, 但大家不知道此律法是否有效, 於是聯同一名疑犯去找夫子問過明白, 果然不出眾人所料,夫子說由於大家都有罪故不方便執行此例。於是, 大家就明白此律法是什麼料子了, 而此律法就得成全(fullfilled)
這就是為什麽牧師要不斷地強姦教友, 就是希望能藉此成全律法。
律法 又好 法律, 經文又好... 都係唔同時代方便當權者管理d 無權力既人用既方法...  有好多人日日都姦淫都唔會有咩事..  唔淫邊有人出現呢..   

法律要執行到先有用的.. 聖經講既..你信咪有lor..唔信就無..

你搵得神照你,俾你光明,俾你唔驚死(但其實一樣要死), 咁咪try try 佢講既經文lor.. 呢個教會唔錯,咪捐少少錢lor..   唔駛咁認真..

你鍾意同咩獸交都無問題的.
回復 66# kwongyauleung
誤導網友不負責任
都要了解當地法例勿魯莽行事
In Lebanon, only men are legally allowed to have sex with animals. But the gender of the animal is important—it must always be female. A man's having sexual relations with a male animal is considered a mortal sin and brings a death penalty for those who get caught.

http://www.ladygodivas.ca/Strange%20Sex%20Laws.htm
刑事罪行條例 - SECT 118L

獸交

任何人與動物作出違反自然性交, 即屬犯獸交的 罪行, 一經循公訴程序定罪, 可處罰款$50000及監禁10年
回復 68# beebeechan
go for a trip:
例如較文明的比利時、柬埔寨、丹麥。芬蘭亦在1971將任何人與動物作不違反自然性交合法化

其衪國家的有關資料請參考附表
http://en.wikipedia.org/wiki/Zoosexuality_and_the_law
表中沒有列出的國家由beebeechan 版友去試過之後向各位報告
回復  beebeechan
go for a trip:
例如較文明的比利時、柬埔寨、丹麥。芬蘭亦在1971將任何人與動物作不違 ...
沙文 發表於 2010/4/28 03:14

原來『文明』是用可否允許人獸交來介定的?

也原來香港, 加大拿大,美國, 英國, 澳家, 紐西蘭.......把人獸交列入刑事罪的國家是不文明.

你可以接受現代文明的人獸交
唔知你可唔可以接受古時文化中的兄妹通婚呢?
咁又吾可以咁講
首先,香港並非國家,您勿在本版煽勳謀反
secondly, 我係話「較」文明嘛,所以,香港, 加大拿大,美國, 英國, 澳家, 紐西蘭等國家或地區只係「較」不文明, 未必已達不文
Don't know where God is but the Devil is in the details
現時文化中都有兄妹通婚啦。您唔接受咩?咁您做過咩事工去遏止此事呢?
咁又吾可以咁講
首先,香港並非國家,您勿在本版煽勳謀反
secondly, 我係話「較」文明嘛,所以,香港, 加大 ...
沙文 發表於 2010/4/28 03:32

我唔知你用甚麼尺去量『文明』
若你說柬埔寨比香港較文明, 相信有很多人不同意
有些國家吸毒, 嫖妓是合法的
你認為又可以全套搬來, 使香港文明一點?
回復 73# beebeechan
‧都係借新舊約把尺啫
新約准人獸交所以較舊約文明嘛
難道您話舊約文明過新約咩?

現行法例在較文明的香港特區嫖妓的確係合法的, 故無須搬來。您未做過合法的事咩?
吸毒合法又未必要搬來香港才有得吸 --- 特區護照的通行性都很强
我都係建議您去瑞典人獸交, 並無要香港人獸交合法化嘛
您可以索性移民去較文明的國度添
回復  beebeechan
‧都係借新舊約把尺啫
新約准人獸交所以較舊約文明嘛
難道您話舊約文明過新約咩?

新約允許人獸交合?
100歲未死都有戇居野聽到

舊約年代以色列人行人獸交要判死
今天的法律不判犯者死,不等同玩人獸不是罪
舊約中用了四處章節指責人獸交
可見天主不會認同, 新舊約都是
乜您到99.99歲先听到律法和先知、到約翰止此戇居野咩?雖則係慢咗,但未遲:
http://www.brusselsairlines.com/com/
新約允許人獸交合?
100歲未死都有戇居野聽到

舊約年代以色列人行人獸交要判死
今天的法律不判犯者死,不 ...
beebeechan 發表於 2010/4/27 14:59
您自己都識話係舊約嘛,可見就是不新啦。您有能本事在新約qoute不准獸交经咩?講來講去都係陳舊的舊約嘛
您自己都識話係舊約嘛,可見就是不新啦。您有能本事在新約qoute不准獸交经咩?講來講去都係陳舊的舊約嘛 ...
沙文 發表於 2010/4/28 07:15

新約中都無講好多樣野架
如:
肛交, 同性交, 吸毒, 換妻, 孌童, o拍丸, 手淫,一夜情,未婚上床, 墮胎落仔, 考試出貓, ....等等 原來對閣下來看. 一切都是無問題, 可以照做, 無需尷尬羞愧

怪唔知你地成日話: 點解話我有罪?!!
無左天主, 無了宗教
原來做聖人係咁易
你的聖人真易做, 唔怪得話無左耶穌都可以做聖人哩
您自己都識話係舊約嘛,可見就是不新啦。您有能本事在新約qoute不准獸交经咩?講來講去都係陳舊的舊約嘛 ...
沙文 發表於 2010/4/28 07:15

如果你有留意
反基們以為聖經矛盾無理殘酷.....引用得最多的也是『陳舊的舊約』章節囉

現在你又識得話: 舊約陳舊了, 要有不同的看法?
高級模式 | 發新話題
換一個