返回列表 回覆 發帖

方舟不是神話佈道大會

http://hk.myblog.yahoo.com/fhllo ... =-1&action=next

我只想到二字:「厚顏」...

基基/非基們,有冇guts到時去「對質」?老實講,而家係有人疑似用「假」野黎傳嘅係基教嘅so-called「真福音」,基基們自己最有責任「清理門戶」囉...不過為左「和諧」,又有幾多基基真係會出聲?

基基/非基們,有冇guts到時去「對質」?老實講,而家係有人疑似用「假」野黎 ...
Jennifer 發表於 2010/5/4 22:24

係女人街賣LV袋
都唔使多講哩....係嘛
係你人生經驗太少了, 唔識分唶
基基/非基們,有冇guts到時去「對質」?老實講,而家係有人疑似用「假」野黎傳嘅係基教嘅so-called「真福音」,基基們自己最有責任「清理門戶」囉...不過為左「和諧」,又有幾多基基真係會出聲?
.
Jennifer 發表於 2010/5/4 22:24

真福音係唔需要人去搵隻方舟出黎才去信
讀聖經, 明白方舟故事要帶出的訊息, 天主給人的啟示是甚麼更重要.
有無呢隻方舟, 有無呢單大洪水也不是重要的
你明白無?

雖然....我都無足夠証據去說明大洪水是無發生過的事.
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
簽名被屏蔽
1945年, 作家 George Orwell寫了一本叫Animal Farm,
暗罵當時興起的共產主義.
人看得津津樂道, 因為大家都明白書的喻義, 無人理會為甚麼豬會說話, 豬雞能交談等荒謬事.
更不會有人努力地去找那個 animal farm 實在在那處, 或找來一個農埸去說這就是 animal farm.
基基/非基們,有冇guts到時去「對質」?老實講,而家係有人疑似用「假」野黎 ...

馬丁路德名句:
"What harm would it do, if a man told a good strong lie for the sake of the good and for the Christian church...a lie out of necessity, a useful lie, a helpful lie, such lies would not be against God, he would accept them."

"如一個人為善、為基督的教會而說一個好的、有力的謊言 … 一個出於須要的、有用的、有幫助的謊言,會有何害處呢?這類謊言是不會違反上帝的。衪會接受此等謊言的。"

.
立論真弱......
drsherlock 發表於 2010/5/4 22:40

弱.......都好過你: 全無論!!!
簽名被屏蔽
簽名被屏蔽
呦...哪來的傻雞...這麼沒水準,禁不起別人說...唉...雞凸徒,就是這個樣...算了...我會體諒你的...{:6_3 ...
drsherlock 發表於 2010/5/4 22:49

閣下隨了出言挑起謾罵外, 理性討論欠奉囉
你呢種反基哥哥仔, 我都無咩特別期望唶
無人理會為甚麼豬會說話, 豬雞能交談等荒謬事.

唔荒謬咖.動物口吐人言成日都有咖啦,您大驚小怪啫
Num 5:28上主遂開了驢的口,對巴郎說:「我對你做了什麼﹖你竟三次打我﹖」
巴郎回答那驢說:「因為你玩弄我。我若手中有刀,早殺了你。」
那驢對巴郎說:「我不是你從起初直到今日騎的驢嗎﹖平常我是否對你這樣做﹖」他回答說:「不。」
Num 5:28上主遂開了驢的口,對巴郎說:「我對你做了什 ...
沙文 發表於 2010/5/4 22:54

動物能講人話, 使乜去到戶藉紀咁後唶
創世紀第三章, 聖經第12頁便有了
簽名被屏蔽
回復 12# beebeechan
有, 但係您冇aware而居然話荒謬嘛
Num 5:28上主遂開了驢的口,對巴郎說:「我對你做了什 ...
沙文 發表於 2010/5/4 22:54

如果我無記錯的話
你引的經文不是在戶藉紀第五章內的

使唔使我話你聽正確的位置?
冇錯, 我係藉此法remind您帶夫人去飲聖水

Num 5:28 但是,如果這女人沒有受玷污,而是貞潔的,就不致受害,反要生育子女。

佢有咗未呀?
Don't know where God is but the Devil is in the details
立論是真的很弱,你自己都承認的事實,我只是指出來而已,你先出言不遜,居然還敢說,我出言挑起謾罵,理 ...
drsherlock 發表於 2010/5/4 22:58

無野...贈你一幅圖唶
回復  beebeechan
有, 但係您冇aware而居然話荒謬嘛
沙文 發表於 2010/5/4 23:00

你又打漏字哩
發還重打
等尊夫人生咗先啦
Don't know where God is but the Devil is in the details
冇錯, 我係藉此法remind您帶夫人去飲聖水

Num 5:28 但是,如果這女人沒有受玷污,而是貞潔的,就不致受害 ...
沙文 發表於 2010/5/4 23:10

你呢種食左屎都話係食左軟雪糕既心態
我無話可說

高級模式 | 發新話題
換一個