返回列表 回覆 發帖

挪亞方舟(二)(代貼)

回復  beebeechan

不是你風格, 是天主教會的風格, 去查一查有多少宗派被教會列入異端吧. ...
龍井樹 發表於 2010/5/4 11:57

現在不用異端這個詞哩, 你勾哂
是用 Protestant dominions
旁觀者是本網一名內地網友,因無法進入本網,故電郵請我代其貼文。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
旁觀者是本網一名內地網友,因無法進入本網,故電郵請我代其貼文。
抽刀斷水 發表於 2010/5/4 12:20

因我也聯絡不到這位旁觀者
煩代傳話:
因何他要為文加鹽加醋, 加上了不是原新聞稿的意思, 而又沒有註明.

(請你代我回話時, 也不要加上你的意思)
也請將 #2 帖轉給旁觀者
截至今的回應都已轉給原作者。
beebee咁大條道理
點解又唔去報警拉抽水封網呢?
我幫您做證人吖
Don't know where God is but the Devil is in the details
回復 25# 抽刀斷水

抽水你又轉載呀?
你轉載,佢當你認同佢架喎‧‧‧
回復 27# 龍井樹

真係難為了家嫂。
回復 28# 抽刀斷水

tilt, 依家您又唔係認同唔起, 您咪等bb報差館拉人封鋪咯
即係咁, 您去做義工讀報紙俾盲公聽
Rural priest accused of child sex abuse in West Virginia
A south Georgia priest belonging to the Glenmary religious order is awaiting trial involving allegations of sexual misconduct with a 10-year-old boy in West Virginia.
The Rev. Bob Poandl was indicted by a West Virginia grand jury in January on charges that he engaged in sexual misconduct with a child in the early 1990s in Roane County, W.Va.........................

讀到此處, 您忍唔住話一句 what a jerk

咁, 條盲公質疑"what a jerk"是否新聞的一部分, 您會點答呢?
Yes, you are.
旁觀者的回覆(抽刀斷水代貼)

一篇短文,何以不能既引述新聞報道,亦加上自己意見?

抽兄代本人貼稿有何不可?只要本人要求即可。

妖酋本篤十六世的胡言,可看下列網頁:
http://www.reuters.com/article/worldNews/idUSN1428799220070514
回復 31# 抽刀斷水

您有冇認同旁觀者的回覆所闡述之觀點然後才貼咖?

P.S. 乜唔係解封咗咩?
"基督徒從來胡扯不臉紅。 "
無論邊一個講都好...本人很認同.
"基督徒從來胡扯不臉紅。 "
無論邊一個講都好...本人很認同.  
posted after login
旁觀者的回覆(抽刀斷水代貼)

一篇短文,何以不能既引述新聞報道,亦加上自己意見?
...
抽刀斷水 發表於 2010/5/5 19:39

為何不註明這是你的意見, 不是原文的.
(除非由開始便不引人的文, 咁人地就知全是你意見)
回復 35# beebeechan

因為:
同一場海嘯, 印尼又報道, 美國又報道, 香港又報道, 你好難話邊個抄邊個。
同一場洪水, 巴比倫又報道, 埃及又報道, 猶太佬又報道, 你好難話邊個抄邊個。

咁, 同一隻方舟. 生果報又報道, 東方報又報道, 旁觀者又報道, 你又係好難話邊個抄邊個。
一開始, 佢都冇話「此乃轉載」嘛。成篇都係旁觀者自己講嘢唔得咩?
旁觀者的電郵:

抽兄:
    若妖徒仍在搗蛋, 以後妖徒要貼稿, 兄台可先審查他們是否妖徒,有否將家中童男童女燒熟供奉邪神, 吾兄亦可拿堆青竹蛇讓他們赤腳去踩, 看他們是否永遠不見死.
         5.6
旁觀者的電郵:

抽兄:
    若妖徒仍在搗蛋, 以後妖徒要貼稿, 兄台可先審查他們是否妖徒,有否將家中童男童女燒熟供奉邪神, 吾兄亦可拿堆青竹蛇讓他們赤腳去踩, 看他們是否永遠不見死.
.
抽刀斷水 發表於 2010/5/6 19:50

也勞煩轉告旁觀者

若望福音:
你們若不吃人子的肉,不喝人子的血,就沒有生命在你們裡面!!!

基督徒還是吃人族呀!!!

(笑很死)
不如你問佢, 旁觀者.....內地佢是去乜論壇勒
我親自去拜訪佢
佢出唔到黎唶, 我入到去卦
三口6面講
唔使煩你大佬
你轉話都唔知有無失真
若望福音:
你們若不吃人子的肉,不喝人子的血,就沒有生命在你們裡面!!!

基督徒還是吃人族呀!!!

(笑很死)
beebeechan 發表於 2010/5/6 05:46

難得笑得咁很死, 請您飲埋聖經血啦

Don't know where God is but the Devil is in the details
高級模式 | 發新話題
換一個