返回列表 回覆 發帖

[轉載] 《中文標準譯本》聖經 書後地圖

回復 107# beebeechan

用無酵餅夾雞屎忽, trans-substantiation時可發生意想不到的美味

少理..........
beebeechan 發表於 2010/5/25 21:49

請確認你 第 4 & 第 5 條 的答案﹐

4)你 beebeechan 是否會違反天主教教理?       會/不會

5)你 beebeechan 是否會用異端學說去解釋聖經、耶穌、天主、天主教等等..... ﹖     會/不會

你連承認教規 、遵守教規你都不肯﹐想去用異端學說
教規你又不認真對待、當是玩物
你是天主教的叛徒啊﹖
就是你這種叛徒敗壞天主教的家聲

你是不是沒有勇氣﹐去決定不再用異端學說﹐而只用天主教教理
看一看它

會不會令你有信心 ﹖
回復  beebeechan

用無酵餅夾雞屎忽, trans-substantiation時可發生意想不到的美味

...
沙文 發表於 2010/5/26 01:28

看似你未接觸過天主教的彌撒用品.

所用的聖體是這個樣子的

聖杯是用金, 或銀色. 淨色的

鮮有彩用有花紋的...表面不平滑的

一耍出招, 便知你是門外漢
知極少, 扮代表
看似你未接觸過天主教的彌撒用品.

一耍出招, 便知你是門外漢
知極少, 扮代表
beebeechan 發表於 2010/5/26 06:29

叛徒知得多﹐咪又係叛徒一個

通常叛徒都特別喜歡在人前裝扮得自己很 “懂”  的模樣

還要去強調﹐可以掩飾自己嘛

所以叫做   裝模作樣

係唔係啊 ﹖天主教叛徒

d 叛徒的行為真的很類同﹐喜歡在人面前 裝模作樣

不敢表態承諾﹐知道被人發現了自己是叛徒後﹐就隨便說個理由﹐假裝沒看見

做賊就是會心虛

beebeechan 發表於 2010/5/25 14:29

「鮮有」, 即係有啦.
並唔係鍋鍋金, 或銀色. 淨色咁齋嘛.
若然顛鼠教咁守得齋, 男童教友個屎忽就開唔出咁多花啦
「鮮有」, 即係有啦.
唔會鍋鍋係金, 或銀色. 淨色咁齋嘛.
若然顛鼠教咁守得齋, 男童教友個屎忽就開唔出咁 ...
沙文 發表於 2010/5/26 08:52

哈哈
寧願同你玩屎忽都好過同條廢柴亂翕.
廢柴鮮有亂翕.
顛鼠教就多玩屎忽
Don't know where God is but the Devil is in the details
屎忽
回復 129# beebeechan

鮮有神父甮屎忽
哈哈
寧願同你玩屎忽都好過同條廢柴亂翕.
beebeechan 發表於 2010/5/26 08:58

你不敢面對我啊? 成個手下敗將咁

你用講三講四來麻醉自己﹐掩飾自己醜態都沒用
這裡好多遊客會到來看貼的
你這個叛徒的醜態已經好多人都看到了

我只不過用天主教規問清楚你姐﹐要你坦白你都做不到﹐就係身有屎喇
天主教徒 beebeechan ﹐夠唔夠膽面對啊 ﹖

夠膽就你就向聖經如實回答(有聖經見證)
唔夠膽就代表你係天主教叛徒﹐亦默認佐你係我的手下敗將

我好少回來﹐一回來就收服佐你  

聖經做證

請確認你 第 4 & 第 5 條 的答案﹐

4)你 beebeechan 是否會違反天主教教理?       會/不會

5)你 beebeechan 是否會用異端學說去解釋聖經、耶穌、天主、天主教等等..... ﹖     會/不會

我之後回來看看﹐看看我是不是有這麼幸運得到個  手下敗將 beebeechan   
而且是得到 beebeechan 默認的

三教童強勢回帖,   beebeechan 無言  
咁你又自我麻醉完未呢?
仲未甦醒咁囉
咁你又自我麻醉完未呢?
仲未甦醒咁囉
beebeechan 發表於 2010/5/26 20:31

你成為我手下敗將已經是鐵一般的事實  

好多遊客已經看到

你到底敢唔敢對著聖經回答和承認有關問題啊 ﹖

你違反承諾﹐到上面審判的時候你就知死

不過﹐如果你行的正企得正﹐你怕什麼承諾﹖

除非你真係天主教叛徒 ﹐身有屎
夠膽就你就向聖經如實回答(有聖經見證)
唔夠膽就代表你係天主教叛徒﹐亦默認佐你係我的手下敗將

我好少回來﹐一回來就收服佐你

你成為我手下敗將已經是鐵一般的事實  
不過﹐如果你行的正企得正﹐你怕什麼承諾﹖

好多遊客已經看到

你到底敢唔敢對著聖經回答和承認有關問題 ...
三教童 發表於 2010/5/26 20:58

有個傻佬係地鐵見到個靚女, 上前話
除非你夠膽敢俾你對奶我摸下, 否則就係默認左你對警鐘波係假野!

點呀...唔敢呀?

你對奶係假....是鐵一般的事實  
如果你行的正企得正的真波﹐你怕什麼俾人摸﹖

好多遊客都己經睇到!

勁波做證!

我真係唔係好想回你﹐一回就收服佐你  , 螴謽

(你有病就睇醫生哩)
除非你夠膽敢俾你對奶我摸下, 否則就係默認左你對警鐘波係假野!
beebeechan 發表於 2010/5/26 05:46

可能傻佬雙手好似您咁正義 --- 係義肢嘛

咁就:
義肢摸假波
天主白鼻哥
你邊方面睇到我好正義呢?
我自己都唔覺啵, 我睇到我係罪人咋
莫非...當局者迷?
回復 136# beebeechan
您個正義腦嘛

正是
義腦讀聖經
神父食雞精
點呀...唔敢呀?

beebeechan 發表於 2010/5/26 21:46

你真係輸到不清不楚﹐這麼多遊客看到你出醜你還不知死
為保你自己的叛徒身份﹐連自己說過什麼都不認
是你允許我們 “問” 你的啊
你不得記得了嗎﹖

73樓 beebeechan
天主教會無話信徒不能就社會上的事有自己見解.
信理上, 卻有一致的解說, 所有信徒都依天主教教理所說的為準.
不會存在飲雙氧水等同與主同在,
我的理解是由神所默示...等解說.

如你認為我對教理解釋有錯, 咪大家都去睇睇教理點講,
人人都可以查看
三口六面拆清楚佢
beebeechan 發表於 2010/5/24 03:32

我現在就問你對教理解釋是否有錯
現在就 正正面面 向你確認是不是真的一致
將天主教教規給你這個天主教徒確認下
你自己竟然不敢答 ﹖

還當教規是玩物﹐好明顯你就是叛徒喇

點呀 ...
beebeechan 發表於 2010/5/26 21:46

還要拿什麼女人對波來講

個女人自己說對波係真的
還歡迎大家來檢驗﹐都大家真的去檢驗
個女人又左閃右避﹐叫你被阿媽檢驗﹐就連阿媽都當沒到

不是假波是什麼啊﹖

一回貼又收服佐你 beebeechan
手下敗將﹐就係手下敗將
beebeechan 越來越失敗

三教童強勢回帖,   beebeechan 慌言  
手下敗將 beebeechan
再次問你﹐請你對著聖經﹐解答和承諾以下問題

聖經見證

4)你 beebeechan 是否會違反天主教教理?       會/不會

你不老實回答就代表你是天主教的叛徒
而且亦承認+默認是我的手下敗將  
高級模式 | 發新話題
換一個