返回列表 回覆 發帖

成班傻下傻下

你們對基督教了解有多深?人說是你們不是盲目跟從嗎?那有資格罵人?離教者,我們只會憐憫你們的所為,一切事由上帝去審判吧﹗
希望神可使你們免除審判﹗
回復 1# Guest from 203.218.225.x
不如您叫佢如果冇咩事就早尐開庭啦
案件積壓得太耐, 就真係會drop charge咖. 好多交通告票都係因為咁令被告脫罪
日日都有庭開, 有審判, 因為日 日都有人死。
一定有一日輪到你的一單。
您得閒去聽審嘛
Don't know where God is but the Devil is in the details
純粹謾罵,有值得討論的嗎?

F. 移文及刪文
4.人身攻擊、引起罵戰之留言移往資源回收箱
回復 5# 龍井樹

都唔係冇嘅。
神話咗我地有審判, 但樓主就肆無忌憚地公然宣稱希望神可使我們免除審判﹗

咁即是敵擋神嘅 core values啦

咁可以討論這是否作為天主子女應有的態度嘛
回復  龍井樹

都唔係冇嘅。
神話咗我地有審判, 但樓主就肆無忌憚地公然宣稱希望神可使我們免除審判 ...
沙文 發表於 2010/7/31 21:07

『審判』一詞, 我們中國人讀起來多聯到負面的事. 你番我舊賬來看我有多少衰野.
多數人都是這樣想, 因為邊個身無屎?

審判 (judge)---其實是否簡單地指『給你評分』?
評分不一定是看你衰的一面唶
好的可是在評之列.
亦可以話, 你的一生若好野多過衰野, 又怕乜俾人評分? 而且..評分, 可以是給你高分, 高評價架喎, 唔使對『審判』睇得咁負面既.
(judge)---其實是否簡單地指『給你評分』?
beebeechan 發表於 2010/7/31 05:10

否。
因為我們中國人嘅好市民獎唔係由judge負責簡單地頒嘅

乜猶太佬係嘅咩?
全球一體化哩!
今時今日仲住這是中國人的,那是美國人的, 猶太人的?

有能力打破地區限制的就會全球通行
回復 9# beebeechan

嗱, 所以您話「『審判』一詞, 我們中國人讀起來多聯到負面的事」, 就唔得一體化哩
回復  beebeechan

嗱, 所以您話「『審判』一詞, 我們中國人讀起來多聯到負面的事」, 就唔得一體化哩 ...
沙文 發表於 2010/7/31 21:27

呢個係你英文語文能力差所至唶
人地英文都不是挖的瘡疤的意思
回復 11# beebeechan
您英文咁好, 去叫法庭頒好市民獎啦嘛笨
回復  beebeechan
您英文咁好, 去叫法庭頒好市民獎啦嘛笨
沙文 發表於 2010/7/31 22:15

你過獎哩
雖然我英文又真係會好過你既
回復 13# beebeechan
咁您示範下, 您嘅獨到真知灼見, 去high court門口請願個陣, 用番文應該點講:

「法官大人, 審判 (judge)---其實是否簡單地指『給你評分』?
人地英文都不是挖的瘡疤的意思,所以, 您做judge而唔負責頒好市民獎, 尸位素餐,有過於斯乎?是為失職也。」
回復 14# 沙文

請問HIGH court是否好HIGH?
個招牌就唔high
Don't know where God is but the Devil is in the details
回復 3# beebeechan

找瞎子來審的嗎?
一定有一日輪到你的一單。
beebeechan 發表於 2010/7/31 14:32

廢話連篇本色不改。
一個根本未審已判的所謂法庭,是小丑法庭,居然敢拎出來講,真夠厚顏無恥
回復 4# 審你果日你邊有得走啊?醒下啦傻仔﹗沙文
高級模式 | 發新話題
換一個