返回列表 回覆 發帖

真多基督教在互相殘殺

哈哈看過了真多基督教在互相殘殺 結果是誰造成的都是我們所信的那位主造成的嘲笑: 敢說不是嗎因為我們都被他控制住了 埃可憐...
哈哈看過了真多基督教在互相殘殺 結果是誰造成的都是我們所信的那位主造成的嘲笑: 敢說不是嗎因為我們都被他控制住了 埃可憐...
Guest from 61.65.151.x 發表於 2009/4/18 02:31

有鬥爭有權力
基督教真的導人向善嗎?真的有改變到人的劣根性嗎??

從其教徒行為和內訌就可以知道。
那不是這問題的答案呀......

表面上給你助人為善的道理,實際上給你與人相爭的我執。各有一派主見。
這是好事!坐一邊看看牠們互相殘殺吧。
爹親娘親都不及耶和華親?
三位一體,姦淫、擄掠、兼連體!
最衰呢啲爭執通常都會殃及池魚
永遠受害最深嘅都唔係搞事者, 而係無辜嘅平民
總之佢地咩野都有得講啦, 一定又會話人唔係完美啦, 都會跌倒

之前我就見教會兩個木屍唔多妥, 一個醒一個鈍, 本來我都幫個鈍既, 覺得佢份人好d

點知到我走, 我先睇清佢, 有時d 野就係咁, 好多披羊皮既狼, 特別係教會當中, 呵~~~~~~
金句一: 禱告變咀咒; 聖經變神經
金句二: 基督徙講就仁義道德, 做就傷風敗德
金句三: May God Fuxk u
基督教常常欺骗一些原本善良的世人信教,用他们本着基本的人性都可以做出的善事,来为自己的信仰立牌坊,暗地里却干着龌龊的交易。

内讧的事在基督教里太常见了,都是因着各自不同的利益诉求而发生争执,一旦条件不能得到满足,相互之间闹翻了,就立马另起炉灶,看看基督教的那些多如牛毛的教派就知道这个宗教有多么的邪乎,近乎像细胞繁殖似的在无限分裂,人人都想当掌门人,视其它教派都是异端,最后就只剩下他一个人是基督徒了!
之前我都有問我d 朋友

我話點解會有咁多唔同宗派, 如果真係咁大同, 就好似天主教咁咪得囉

我真係覺得我返左教會之後個人鈍左太多, 好似唔識思想咁, 以前返而成日會想呢d 問題
金句一: 禱告變咀咒; 聖經變神經
金句二: 基督徙講就仁義道德, 做就傷風敗德
金句三: May God Fuxk u
回復 9#

你打錯字,不是鈍....是純.....一個是金字部,一個是糸部
回復 10# Guest from 219.79.225.x

「鈍」是反應慢,對事物不敏銳.「純」表現出有些鈍的感覺,但不一定是鈍.純可以是達到表裡一致的真純.

中耶毒深了,對世界的事不敏銳,每天躲在自己造的夢魘,才是真正的鈍.
回復 9#

天主教會也有很多宗派.不同的修會也是因為教見不同而發生.
回復 7#

人既品性係無樣睇架.  有好多種配搭:  面蒙心精 / 面精心蒙 / 面精心精 / 面蒙心蒙
聽一個講野亦唔算了解一個人, 聽一個講野, 只表示你所了解既就係: 佢認為自己係一個咁既人.

至於佢係一個點既人, 可能連佢自己都唔知.
只有同一個人相處過先會了解佢.

除非你24 小時監視一個人, 否則好難真正咁了解佢.  因為對唔同既人會用唔同既表現.
如果你同佢係同事, 只係見到佢工作既一面.
如果同佢係朋友, 只係見到佢玩樂既一面.
所以我好憎果d 懶係了解人既人, 好似佢咩都知咁.  係咁掂就住山頂啦, 唔使打份牛工.
就咁聽一個人講幾句野, 就可以由此推斷呢個人既性格, 一切?  呢d唔知叫做天真定愚蠢.
毅力並非長跑, 而是一次接一次的短跑
回復  實

天主教會也有很多宗派.不同的修會也是因為教見不同而發生. ...
weiyan 發表於 2010/8/21 07:59

唔係嘛.....有咁既事咩?
那有問天主教的耶穌會, 慈幼會, 聖方濟各會之間有甚麼教見不同呢?

真係,,,唔識既俾你嚇死
識既就俾你笑死
回復 15# beebeechan
淨係中國兲主教愛國會都唔聽本篤16嘅教見啦
真係,,,唔係番鬼就唔會俾教宗嚇死
不過就俾教宗笑死
那位繪畫漫畫的chick也在整天要弄挎天主教.......
現今教會就像日本人當年對國民黨及中國的評價差不多:「國民黨墮落黨員腐敗。」、「中國四分五裂,不成國體」
那麼我們快失業了,耶教倒了我們怎反耶?

回復 15# beebeechan

我都同意搞錯了。你所提的修會本質上沒有分別。同樣喜歡雞姦。
上帝試過迷惑先知既心,再話佢俾人迷惑左,跟住就ko佢,好勁呀
高級模式 | 發新話題
換一個