返回列表 回覆 發帖

聖經錯謬補遺

所以蘇哥咪在砂上寫字......廢輪事理
回復 161# beebeechan

原先係廢輪事理,因為諗唔到要點搞。
但結果都係暴露惜仔穌本色 --- 衰多口
所以蘇哥咪在砂上寫字......廢輪事理
beebeechan 發表於 2010/11/30 13:16

嗱, 您又唔識聖經嘞, 係地上唔係砂上
Jhn 8:8 他又彎下身去,在地上寫字。

此乃屬graffiti 刑事罪行, 尤其在聖殿tagging, 比擺檔更為嚴重, 祭司可當場拘捕之

所以, 要等遲幾日先拉佢, 此故事情節統為老吹
沙文生真係妙語如珠!
沙文生真係妙語如珠!
葉仔 發表於 2010/12/21 11:37

妙乳如豬!
妙乳如豬!
beebeechan 發表於 2010/12/21 04:37

係母鹿雙生的
令人戰慄的聖經》》大玩 变态 色情
http://bbs.realchristianities.com/bbs/viewthread.php?tid=6157&extra=page%3D1
第六樓 #6
請勿亂掉垃圾

掉掉聖經, 你也知倒是垃圾呀?

我還以為你不能明呢
牙擦穌生於猶太佬第二聖殿時期。據大公教會官方網站曉諭我們說,當時猶太佬被羅馬佬統治,「羅馬的統治,僅允許猶太人在民事上有相當的自主權」,http://www.tianzhu.org/tw/tz_special.php?sp_id=16&art_id=1514&show=&page=1

佢地無權判死罪,所以,遂有安息日拉羊出坑這種事,在摩西時代,係一律要掟死的,但羅馬佬不會因為咁笨7嘅理由消耗社會資源,所以猶太祭司就吹佢地唔漲嘞。

連處死牙擦穌,祭司都要睇比拉多面色,若果猶太佬有權就唔駛求羅馬佬幫佢地釘,不如自己掟鬼死佢仲方便啦。
因此,同樣地,佢地捉到個行淫嘅女人,其實根本亦係奈佢唔何,之所以拉去揾牙擦穌,純粹係一場玩牙擦穌的馬騮戲,無論結果係點,佢地都唔會拿石頭打她。

佢地真正想問嘅,係「而家我地俾羅馬佬騎住,你話點算?」而牙擦穌就冇政治覺悟去解讀他們的問題,九唔搭八地亂點,什麼無罪就可以掟石,猶太佬一聽就知佢表錯情,所以此人一定唔會係彌菜亞,咁就一個跟一個走頭。
如果照佢此標準,又總唔見gay督教國家的法庭冚斗?去邊度找一個冇罪嘅法官、陪審團出來先得咖?可見,其實基督徒都唔係信耶穌嘅
Don't know where God is but the Devil is in the details
呼.  精彩.
沙兄同BB兩位可說是一時之瑜亮.
Ecc3:1凡事都有定期、天下萬務都有定時.
3:2生有時、死有時.栽種有時、拔出所栽種的、也有時.
3:3殺戮有時、醫治有時.拆毀有時、建造有時.
3:4哭有時、笑有時.哀慟有時、跳舞有時.
3:5拋擲石頭有時、堆聚石頭有時.懷抱有時、不懷抱有時.
3:6尋找有時、失落有時.保守有時、捨棄有時.
3:7撕裂有時、縫補有時.靜默有時、言語有時.
3:8喜愛有時、恨惡有時.爭戰有時、和好有時。

其實,世界上有些事是沒有定時的。
好似衛生督察查食肆就不會定時,掃黃組查骨場亦不會定時,只會突擊檢查

有些药要定時服,但有些藥樽上寫明係「須要時服一粒,一日不可超過4粒」
如果係事後丸,你就千祈唔好听聖經誤導,每日食三次,每次食一粒,餐後服。會有side effect咖!
Don't know where God is but the Devil is in the details
Ecc3:1凡事都有定期、天下萬務都有定時.
3:2生有時、死有時.栽種有時、拔出所栽種的、也有時.
3:3殺戮有時、醫治有時.拆毀有時、建造有時.
3:4哭有時、笑有時.哀慟有時、跳舞有時.
3:5拋擲石頭有時、堆聚石頭有時.懷抱有時、不懷抱有時.
3:6尋找有時、失落有時.保守有時、捨棄有時.
3:7撕裂有時、縫補有時.靜默有時、言語有時.
3:8喜愛有時、恨惡有時.爭戰有時、和好有時。
其實,世界上有些事是沒有定時的。
好似衛生督察查食肆就不會定時,掃黃組查骨場亦不會定時,只會突擊檢查

有些药要定時服,但有些藥樽上寫明係「須要時服一粒,一日不可超過4粒」
如果係事後丸,你就千祈唔好听聖經誤導,每日食三次,每次食一粒,餐後服。會有side effect咖!
沙文 發表於 2011/3/20 21:54

簡直擲地有聲
簡直擲地有聲
hellboy 發表於 2011/3/21 12:18

擲地有聲, 應是碎銀濕柴, 一毫兩毫...
我掉張一千元紙幣落地係無聲
咁係您聽覺不靈敏啫
咁係您聽覺不靈敏啫
沙文 發表於 2011/3/21 13:05

聽覺過份靈敏也是病,
你會耳鳴, 吱吱聲, 因收到哂亞嬏亞婆亞姑在講3G
回復 174# beebeechan

擲地有聲典故都同錢銀無關,咪玩啦。
http://www.anti-christ-hellboy.com/

Hellboy網站面世
回復  beebeechan

擲地有聲典故都同錢銀無關,咪玩啦。
hellboy 發表於 2011/3/21 13:14

咁係同乜有關架?
好似係你玩野之喎
回復 176# beebeechan

咁又唔係
世界排名46中大医學院就冇話有聽覺遏敏症
咁係同乜有關架?
好似係你玩野之喎
beebeechan 發表於 2011/3/21 13:20

喺你玩野啫,混淆擲地有聲典故喺你唔喺我嘛。
高級模式 | 發新話題
換一個