返回列表 回覆 發帖

[發問] 日本人信佛,卻九級大地震,佛祖你在那裏??:curse:

什麼是上帝? 至高無上,無上大能,至聖潔者..
但為何世事會那麼不如意?為什麼上帝不能做好D ?  
咪因為呢D不好既事都係魔鬼做的..
那都是上帝辦事不力?
不是呀..你要信,同埋悔改....
我信了..但都是不安心..
要不斷讚美..叫多D人信..就會有credit.. 就會可以上天堂..
但我不想只是我...我想所有人都可以..
所以要傳教啦..多D 人信..
但其他人唔信呢..點算 ?
殺左佢就得啦.. 一係就咀咒佢.. 迫佢地.. 肚餓既俾野食.. 有天災地震就話係上帝發怒..
咁做咪即係魔鬼?
不是的.. 為了基督教.. 多人信你就會上天堂的.. 不信的下地獄吧..
.....

其實好簡單.. 你不要分什麼是好,什麼是壞就可以了.. 生死本是平常. 好壞係因為人去分辨..
看通了..接受了便是..
其實好簡單.. 你不要分什麼是好,什麼是壞就可以了.. 生死本是平常. 好壞係因為人去分辨..
..
kwongyauleung 發表於 2011/3/28 23:27

好事, 壞事也不懂分
所以.....像某人....連撒旦與天主也分不開囉
正, 連日本人自己都承認遭天讉!!
馬太24:7-8  民要攻打民,國要攻打國,多處必有饑荒、地震。這都是災難的起頭。

離教者還強咀"基督教講未 ...
Guest from 121.203.209.x 發表於 2011/3/28 08:58

地球幾時冇過打仗, 幾時冇過地震, 天災? 唔好講話二千年來有, 二千年前一樣都有.
你個聖經又唔講明年月日時, 何地發生, 咁又叫預言? 死開啦!
睇李丞責兔年預言都準過佢啦!
基督城基督教堂基督徒信基督,卻大地震,几全毁,死几百,基督你在那裏??

基督城地震

【BY  ...
prussianz 發表於 2011/3/26 23:32

天災來到,信耶穌又要死,唔信又要死,仲up乜卵救恩?
地球幾時冇過打仗, 幾時冇過地震, 天災? 唔好講話二千年來有, 二千年前一樣都有.
你個聖經又唔講明年月 ...
葉仔 發表於 2011/3/29 11:28

如果講地球會有地震有天災,同講一百年之內一定會有人生有人死,一樣等級無謂的說話啫。
馬太24:7-8  民要攻打民,國要攻打國,多處必有饑荒、地震。這都是災難的起頭。
曾經有人來我家傳教,就引用了這段經文想說服我,但我聽完,反問她:小姐,請問自耶穌出世後這二千來,那一天不是國攻打國!民攻打民,那一年是沒有天災、饑荒,咁究竟那一年才是末日?她眼定無言............
本來我還想問她:歷史上很多戰爭是耶教國家所引起的,為何如此呢?已不需要問了............!
地震、天災是自然界的必然現象,任何一個國家的,無論甚麼信仰也會遇到,只有基督教愛用來恐嚇世人!
曾經有人來我家傳教,就引用了這段經文想說服我,但我聽完,反問她:小姐,請問自耶穌出世後這二千來,那一天不是國攻打國!民攻打民,那一年是沒有天災、饑荒,咁究竟那一年才是末日?她眼定無言............
本來我還想問她:歷史上很多戰爭是耶教國家所引起的,為何如此呢?已不需要問了............!
地震、天災是自然界的必然現象,任何一個國家的,無論甚麼信仰也會遇到,只有基督教愛用來恐嚇世人!
阿修羅 發表於 2011/3/29 12:10

基督徒喺特別cheap啲嘅。
反教蠻咁大反感...其實已反映到他們心中極害怕...
[時事討論]  石原慎太郎說天讉日本  

我一向很討厭日本的極右翼政客、東京都知事石原慎太郎,也從未認同 ...
Guest from 121.202.74.x 發表於 2011/3/28 21:37

日本人在南京大屠殺上陰質事做盡,今次連日本人都承認遭天讉了!!
好都來玩玩

日本九級大地震,玉皇大帝你在那裏??
玉皇大帝是假的:证据确凿.... ...
Guest from 121.203.238.x 發表於 2011/3/28 00:38

好都來玩玩

日本九級大地震,黃大仙你在那裏??
黃大仙是假的:证据确凿....
當信主耶穌,你和你一家都必得救!
反教蠻逃避不是辦法, 不少無神論者最後都要信耶穌...
在這地震中日本確是發揮了互愛精神, 可是這種愛只限於對"自己民族".
日本人在南京大屠殺中有如此愛過中國人嗎?

基督教講末日是危言聳聽??離教者不要再自我安慰了!

基督教講末日是危言聳聽??離教者不要再自我安慰了!

離教者還強咀"基督教講未日是危言聳聽!!"
衰在現連科學家都講呀...死未!!

人類自作孽, 破壞大自然規律, 攪到氣候大變, 今年初已無故死了大批雀鳥及魚.  
玩在又出現地震,海嘯,漏輻射,唉...人類實是自己整死自己...

各位, 上帝已經發出警告, 也給人悔改機會, 快快信耶穌吧!
離教者不要在自我安慰說:"地震,海嘯,漏輻射...有何出奇!! 純是大自然現象!!,無故死了大批雀鳥及魚也只是巧合在同時間出現...!!"

離教者你還死唔信??咁你可以賭一舖嘅!!

最近一而再多處地震, 是上帝玩嘢?? 還是人類自作孽, 破壞大自然所致??? 大家心中有數了...
回復 1# Guest from 180.219.228.x

其實,戰爭呀,天災呀,一定有,從耶兄到現在都不斷發生,如果是末日先兆都應末左N次吧,為何還末?
    因此,基徒一有什麼天災人禍就插這句民要攻打民,國要攻打國,多處必有饑荒、地震。這都是災難的起
    頭。出來...鬼唔知這都是災難的起頭咩,講來呃人入教呀?況且每有大災難都有異象啦.
    如講預測,一些風水師準確預測日本大地震,那不是仲威過上帝?
    so, 希望基徒不要太迷信,等上帝之末日來帶你們上天堂,不如好好做人啦!

最後,我不是離教者.

回復 2# Thompson

>最後,我不是離教者.
    那你是甚麼?
回復  Thompson

>最後,我不是離教者.
    那你是甚麼?
64891687 發表於 2011/4/1 00:17

是離間者. hehe
衰在現連科學家都講未日...但科學家也未必是基督徒!!
回復 1# Guest from 180.219.228.x

你有一點創意好不好?每一次都複製貼上,看得我都煩了。

我知道你的神是個準備毀滅世界的渾蛋,只會打打嘴砲的鱉三,除此之外還沒什麼創意。

好了,你可以回去跟你的神說,牠的屁話我已經知道了。你可以滾了。
老猿掛印,偃兵息甲
高級模式 | 發新話題
換一個