返回列表 回覆 發帖

從來就沒有甚麼救世主

聽緊國際歌, 有首好正的歌詞

『從來就沒有什麼救世主,也不靠神仙皇帝!
要創造人類的幸福,全靠我們自己。』
全世界的敵基督,團結起來!
angel
全世界的敵基督,團結起來!
a82871123 發表於 2011/4/17 00:05

影迷會, 歌迷會的成員都比任何一個反基, 敵基督團體多
怎樣談團結?

講就天上無敵, 要做時就「奔走」無力!
聽緊國際歌, 有首好正的歌詞

『從來就沒有什麼救世主,也不靠神仙皇帝!
要創造人類的幸福,全靠我們自己 ...
greentea 發表於 2011/4/16 22:30

你看!沒有救世主的國家, 他們的結局的多美好...蘇聯史太林時代,
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
簽名被屏蔽
.....你是指基督教嗎.....這倒也是實情.....
drsherlock 發表於 2011/4/17 11:27

你認為我是在指基督教嗎?
你看!沒有救世主的國家, 他們的結局的多美好...蘇聯史太林時代,
Guest from 121.202.54.x 發表於 2011/4/17 04:49

對啊,中國、俄羅斯現況確不錯~
不信耶穌的, 大把人生活不錯!
不信耶穌的, 大把人生活不錯!
葉仔 發表於 2011/4/17 12:37

聖經故事中常提醒人, 當人在「生活不錯」的時候, 便會易忘記了天主。

以色列人最時常呼喚天主的時候是在埃及為奴的年代。
在迦南地安居的時候卻是最叛逆。
對啊,中國、俄羅斯現況確不錯~
抽刀斷水 發表於 2011/4/17 12:01

是啊~中國、蘇聯唔死番咁上吓多人,  我們這一代又怎可活得如此富裕呢...謝謝馬克思!!
回復 9# beebeechan

您去乞米啦嘛笨
回復  beebeechan

您去乞米啦嘛笨
沙文 發表於 2011/4/17 13:42

我不需要乞米便懂得天主
可能需要衰到乞米才懂得天主的是你這種人囉.

如果天主認為你真係要衰到咁先肯認到佢, 佢要你衰一舗都未嘗不會架。
聖經中講過天主係咁對過叛逆的以色列人, 多用一次在你身上不為奇。
猶太佬就係咁以為,所以就PK咯
天主認為我真係要衰到咁都唔肯認到佢,我衰一舗都冇用, 所以我唔會衰
Don't know where God is but the Devil is in the details
猶太佬就係咁以為,所以就PK咯
天主認為我真係要衰到咁都唔肯認到佢,我衰一舗都冇用, 所以我唔會衰 ...
沙文 發表於 2011/4/17 14:11

放長雙眼囉
天主有計劃, 
你會不會衰, 會不會信與我無乜關係, 我也無興趣左右
回復 14# beebeechan

你冇興趣就唔會講啦。其實你最有興趣左右
回復  beebeechan

你冇興趣就唔會講啦。其實你最有興趣左右
沙文 發表於 2011/4/17 14:18

澄清你既九翕都未做得切哩
邊到仲得閒左左右右
嗱,等你澄清完,我信咗
就係左左右右啦
Don't know where God is but the Devil is in the details
嗱,等你澄清完,我信咗
就係左左右右啦
沙文 發表於 2011/4/17 14:23

上上下下, 前前後後, 左左右右...小明咩
是啊~中國、蘇聯唔死番咁上吓多人,  我們這一代又怎可活得如此富裕呢...謝謝馬克思!! ...
Guest from 121.202.5.x 發表於 2011/4/17 13:07

咦?中世紀的歐洲死得人少咩?我地係咪應該應謝主?
咦?中世紀的歐洲死得人少咩?我地係咪應該應謝主?
抽刀斷水 發表於 2011/4/17 20:10

你當然要感謝主啦,你這樣惡意頂撞神但仍可活到今天...
高級模式 | 發新話題
換一個