返回列表 回覆 發帖

害死香港旅行團之元兇其實係天主教

回復 20# beebeechan

係呀。我時常做義工咖
我吼住人地既令嬡幾時去廁所,見到神職人員跟尾入去,我就即刻去找教會CFO,叫佢撥備賠錢之款項
回復  beebeechan

係呀。我時常做義工咖
我吼住人地既令嬡幾時去廁所,見到神職人員跟尾入去,我就即刻去 ...
沙文 發表於 2011/8/31 06:06

我以為你係積極參予, 全身投入咋

係呀。我時常做義工咖
我吼住人地既令嬡幾時去廁所,見到神職人員跟尾入去,我就即刻去 ...
沙文 發表於 2011/8/31 06:06

我又懷疑你係教會係咪成日叫你老婆去廁所架?
(搏有錢分咁!)
回復 23# beebeechan

您又話掛尿袋0茄?討論有番尐consistence 嘛
不清楚菲律賓的狀況。

不過以個人經驗而言,
如果神職人員可以有婚姻方面的自由選擇,
可以免除掉不少性犯罪和變態行徑。
如果神職人員可以有婚姻方面的自由選擇,
可以免除掉不少性犯罪和變態行徑。

comet 發表於 2011/8/31 21:21

點解有婚姻方面的自由選擇的男人, 也一樣有性犯罪和變態行徑?
說明性犯罪和變態行徑不是與有婚姻和獨身有相關
回復 25# comet

其實只要認真落實Mat 19:12就得了

而家始終搞唔掂係因為神職人員想留番條後路啫
回復 27# 沙文

敝人認為不能落實的原因是:

其實很難得有人是真有能力自閹的。

而強迫人都要自閹才能當神職人員/專職修道者的系統,
    又多沒有能力(還是不想?)驗證
    想服侍神/想專心修道的人,
    是沒有能力進入婚姻還是有能力自閹。
其實,菲律賓尚有一個嚴重社會問題,是這個報告遺漏研究的。

由於他們可以採用的避孕法 OPTION很有限,所以老公們最常聽到老婆講的一句話語就是 HONEY, NOT TONIGHT

唔撞火就有鬼啦。所以,天主教徒一定較常人 MUN JUN。此乃有目共睹的事實。而且,他們又不好意思認自己MUN JUN 係因為谷精上腦,正是有冤無路訴,只等姨媽到。

姨媽一個月只會來探訪幾日,所以,佢地心情較正常的日子,一定係老婆的安全期。大家不妨留意一下身邊的公教朋友,就知我所言非虛者也!
Don't know where God is but the Devil is in the details
姨媽一個月只會來探訪幾日,所以,佢地心情較正常的日子,一定係老婆的安全期。大家不妨留意一下身邊的公教朋友,就知我所言非虛者也!

沙文 發表於 2011/9/2 21:28

難道你是經常留意朋友的老婆, 囡囡何時春情勃發? 乘虛而入, 共負一軛?
回復 30# beebeechan

我研究此課題便於幫助菲律賓遊客趨吉避凶,身上少個子彈窿嘛

我研究此課題便於幫助菲律賓遊客趨吉避凶,身上少個子彈窿嘛 ...
沙文 發表於 2011/9/2 22:07

不過閣下無意間便賤性盡露唶.
在不經意間, 無刻意掩飾下流露出來的才是真本性。
回復 32# beebeechan

唔係喎,我犧牲私人時間義務為遊客研究趨吉避凶之道,乃是捨己為人真本性

唔係喎,我犧牲私人時間義務為遊客研究趨吉避凶之道,乃是捨己為人真本性 ...
沙文 發表於 2011/9/2 22:45

一個九噏的戔青而已!
回復 34# beebeechan

唔係咖,我提出引起菲島血案之伏因,對人類社會都略盡棉力

唔係咖,我提出引起菲島血案之伏因,對人類社會都略盡棉力 ...
沙文 發表於 2011/9/2 23:10

可是你製造了不少文字污染。
尤如通街吐痰, 亂拋垃圾
回復 36# beebeechan

今次我識邊個部門嘞!您可以向環境保護署告發我嘛。
您吼我地網聚,行埋黎啜我一啖,佢地就俾張告票我
回復 28# comet

敝人認為只要决心向主,引刀成一快又何難之有?

而且,反正神父自己再也用不著了,此器官捐贈給予有需要的人仕,不是很有意義嗎?

http://www.organdonation.gov.hk/tc/knowmore.html
回復 38# 沙文

難囉!
    某些教派裡只有男人才能獲得體制中的權力,
    引刀一快以後,如何證明自己是?
回復 39# comet

男人與女人上半身亦有不同嘛。
赤裸進行聖事不行嗎?

高級模式 | 發新話題
換一個