返回列表 回覆 發帖

美國癌症協會拒收無神論慈善機構捐款

乜美國搞成咁呀?
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
人地咁有骨氣,咪有得佢地囉,咪睇下佢個上帝會唔會跌d錢比佢地駛囉
人地咁有骨氣,咪有得佢地囉,咪睇下佢個上帝會唔會跌d錢比佢地駛囉
AmiHO 發表於 2011/10/15 16:28

這個不是捐款, 是購買一個活動的參予權。

好比有人要捐50萬給中學,  
捐錢後卻要在學校法團內有一席位, 參予校政。
我諗。。。咁既要求好多學校都唔會收呢筆款。

捐就捐哩,不要有甚麼要求

FBB 實在是想50萬用人來賣廣告, 俗語: 掹車邊!
自己無能力搞活動, 無人識, 
好多小女星都想黐埋大影帝想搞點誹聞既
我捐一舊水俾離教者之家, 
抽水俾我做版主, 唔知抽水收唔收呢?
回復 4# beebeechan

唔係只係籌款活動咋咩?即係好似你行毅行者之前要籌一定款項才可參加之類。

你捐一舊水俾本網,本網就准許你參與離教活動啦,咁好未?
回復  beebeechan

唔係只係籌款活動咋咩?即係好似你行毅行者之前要籌一定款項才可參加之類。

你捐 ...
抽刀斷水 發表於 2011/10/15 22:22

咁就唔係叫不接受捐款
只係條件不合唶。

American Cancer Society 與 Foundation Beyond Faith 的關係又是否相若?

(唔好講到 ACS 為了宗教不受FBB 捐款, 是小家哩!)

(幾十年既做人經驗話我知, 睇野望遠少少!)
回復 6# 抽刀斷水

都好喎。畀佢做資源回收版主啦。
咁就唔係叫不接受捐款
只係條件不合唶。

American Cancer Society 與 Foundation Beyond Faith 的關係 ...
beebeechan 發表於 2011/10/15 22:45

唔夠多錢咩?仲有咩條件影響喎?
bbc捐够1千冠名叫天主教离教者之家回收版主。
榮譽回收信徒版主。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
bbc捐够1千冠名叫天主教离教者之家回收版主。
ali 發表於 2011/10/16 00:20

「天主教离教者之家回收版主」售1000元
我出三分一價: 四舊水勒, 所以便買到「离教者之家版主」
回復 12# beebeechan

天主教离教者之家回收版主共12個字您出1/3價點買到7個字离教者之家版主呀懵丙?

天主教离教者之家回收版主共12個字您出1/3價點買到7個字离教者之家版主呀懵丙? ...
沙文 發表於 2011/10/16 12:38

天主教呢三個字值錢d架嘛。。。
「离教者之家版主」叫價低, 賤賣
回復 14# beebeechan

咁您要出足價兼畀附加費。

离教,就係包埋夭主教兼其餘兩個更值錢的教

咁您要出足價兼畀附加費。

离教,就係包埋夭主教兼其餘兩個更值錢的教 ...
沙文 發表於 2011/10/16 13:18

上大陸買野咩?
講價?
不如續粒字標價勒
回復 16# beebeechan

散賣貴好多嘅

散賣貴好多嘅
沙文 發表於 2011/10/16 13:35

我鐘意散買, 你吹?
香港地方細, 去 Costco 咁買大大包放係屋企已經蝕租哩
你唔可以一本通書睇到老, 聖經除外
唔吹唔吹。散賣每字U$1,000,000,000,000.00
本網收律師樓支票、會計師樓支票、銀行本票 -- 95%

其餘5%係我嘅commission
Don't know where God is but the Devil is in the details
高級模式 | 發新話題
換一個