返回列表 回覆 發帖

Professor愈靚,教學內容愈堅

原來唔止耶穌,連大衛王在歷史上都係流嘅。
若果神學院有咁省鏡嘅professor, 我都信咗啦

Don't know where God is but the Devil is in the details

嗯....呢個教授(查實係博士唶) 後生一點, 事業線深, 又肯著大 V 領, 所以講既合理呀?

呢個教授老,無咁索, 所以佢既理論係流料?
BBC 是可以信賴的傳媒.

難道這個就不是了嗎?
回復 3# beebeechan

是。
National Geographic Channel - Riddles of the Bible 話,何止大衛,連所羅門都係揾笨嘅
Don't know where God is but the Devil is in the details
回復 2# beebeechan

紥咗職啦, recently您冇約佢出來蒲咩?

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?新建帳戶
回復  beebeechan

是。
National Geographic Channel - Riddles of the Bible 話,何止大衛,連所羅門都係 ...
沙文 發表於 2011/11/27 02:32

哦....咁 BBC 都有宗教節目宣講耶穌架喎
Songs of Praise 自1961開始至今50年未停過,
靚靚紮職教授既節目播左幾多輯?

是。
National Geographic Channel - Riddles of the Bible 話,何止大衛,連所羅門都係 ...
沙文 發表於 2011/11/27 02:32

係咪你既英語聽力不靈光呢?
條片係講愈來愈多出土的東西是與經上記述吻合的.
(雖然間中一兩個學者會講: 搵到既未能証明有大衛, 所羅門的存在.)
回復 7# beebeechan

經上記述同當時軍事装備相差500年嘛, 呢尐係叫做馬後炮記述
回復 6# beebeechan

哦....我話靚靚紥職教授好堅,冇話BBC堅喎。要講夠舊, Hockey Night in Canada 始播於1952CE, 又夠耐歷史過 Songs of Praise, 不如信曲棍球啦

哦....我話靚靚紥職教授好堅,冇話BBC堅喎。要講夠舊, Hockey Night in Canada 始播於19 ...
沙文 發表於 2011/11/27 07:12

加拿大人鐘意睇曲棍, 有乜出奇?
所以一個話打曲棍無益身心既節目係唔會在加拿大播完又播.

英國人是信奉基督, 所以一個叫人不信基督的節目又係唔會播完又播50年.
就係冇乜出奇所以話播咗若干年就乜乜物物係揾笨嘅
就係冇乜出奇所以話播咗若干年就乜乜物物係揾笨嘅
沙文 發表於 2011/11/27 07:19

所以你咁講野咪就搵笨實囉.

你的笨實帖:
Hockey Night in Canada 始播於1952CE, 又夠耐歷史過 Songs of Praise, 不如信曲棍球啦

沙文 發表於 2011/11/27 07:12

經上記述同當時軍事装備相差500年嘛, 呢尐係叫做馬後炮 ...
沙文 發表於 2011/11/27 07:03

點樣相差500年先?
係咪巨人有AK47配鎗?
若然您英語聽力正常就唔會問顧啵
第二集 -- 獨居不好。若然有天父,點會冇天母

若然您英語聽力正常就唔會問顧啵
第二集 -- 獨居不好。若然有天父,點會冇天母

...
沙文 發表於 2011/11/27 12:25

就係因為我比你聽力正常, 我知你聽d唔聽d
你咪用第二集黎轉移視線.
您聽得明3成先扮嘢啦

第三集

三行佬拜魯班
戲行拜華光
醫生同藥劑師就拜蛇
若是蛇引人犯罪,不如唔好睇醫生啦

您聽得明3成先扮嘢啦

沙文 發表於 2011/12/2 23:21

係咪你想我幫你聽.?
(最好加埋中文字幕丫嘛)
be my guest
be my guest
沙文 發表於 2011/12/2 23:33

呢單野我收你$500, 過$$$$入我 paypal 哩.
錢到開工./
be my guest
沙文 發表於 2011/12/2 23:33

我唔係咁鐘意做你guest
我請我, 我可以唔黎
高級模式 | 發新話題
換一個