返回列表 回覆 發帖

貧僧耶穌,遁入空門都有得撈

Don't know where God is but the Devil is in the details
關於何解耶穌釘架死得零舍快過人,其實我都有一些體驗同大家分享一下。

正常人釘架捱得幾耐,係以days來計, 點解阿穌釘6粒鐘就死唔切呢?若然佢真係死在架上,咁唯一嘅解釋係因為佢身子特虛弱。

何解30零歲之人身子特虛弱呢?呢個就係我經驗之談嘞。我30零歲之時,又係試過有一排身子特虛弱,老婆帶我去睇醫生一把脉,醫生話唔駛審,:「縱慾過度」

我老婆話,我地都唔算搞得好密,點過度呀?當然佢係數漏咗冇佢份嘅行動啦。後來佢用湯水畀我補番一排就重振雄風,但若然當時捉我去釘10字架,我保證6粒鐘一定釘得死我!

所以,阿穌都係咁搞壞咗身子。您諗都諗到,鄉下仔出邪路撒冷,又唔召義人,專召罪人,召罪人就梗係去花街柳巷啦,唔通去台拉維夫大學圖書館咩?
Don't know where God is but the Devil is in the details
耶稣又比性工作者用香膏洗(雀)呢!

沙文》连自己都摆埋上台喔!
回復 3# ali

我都係藉此提醒版友們平日多注意健康唶
耶稣被钉十字架时,罗马兵是不能将血管钉破的,以免失血过多好快就归西!但奈何{一滴精、十滴血},所谓精尽人亡呀!

To:沙文,你在彼邦唔好饮咁多威士忌喔,败精架!
To:沙文,你在彼邦唔好饮咁多威士忌喔,败精架!

ali 發表於 2011/12/8 22:39

或者早已無精可敗,
彈盡無緩
死淨把口
回復 6# beebeechan
孱仔穌就係彈盡無緩
死淨把口
上架講7句,得七嗡,連九嗡都唔得
回復  beebeechan
孱仔穌就係彈盡無緩
死淨把口
上架講7句,得七嗡,連九嗡都唔得 ...
沙文 發表於 2011/12/20 12:14

最後過句係: "完成了"啵
交足貨, 大功告成
回復 8# beebeechan

係囉,呢句就係七嗡
回復  beebeechan

係囉,呢句就係七嗡
沙文 發表於 2011/12/20 12:18

係囉係囉。。
點七法?
九唔搭八,就七啦
九唔搭八,就七啦
沙文 發表於 2011/12/20 12:22

係囉係囉。。。
點樣九唔搭八?
您禀神嗰陣順便問佢啦
您禀神嗰陣順便問佢啦
沙文 發表於 2011/12/20 12:25

我現在是問你, 不是問佢
"唔識", 都係一句唶, 咁扭拎托咩
神答左我, 不等同就是你識答, 回答了我!
我吩咐咗佢答您嘛
我吩咐咗佢答您嘛
沙文 發表於 2011/12/20 12:29

佢都一早話左俾我知, 你呢條友要食藥
佢吩咐咗我提你食藥
我係食咗補藥所以壯番啦。係孱仔穌未食所以死得咁快啫。您都吩咐佢食藥啦
我係食咗補藥所以壯番啦。係孱仔穌未食所以死得咁快啫。
沙文 發表於 2011/12/20 12:35

劇本寫明三點要斷氣嘛
夠鐘哩嘛。
劇本寫明三點要斷氣嘛
夠孱哩嘛。
劇本寫明三點要斷氣嘛
夠孱哩嘛。
沙文 發表於 2011/12/20 12:39

係囉係囉。。。
點解三點就是孱?
高級模式 | 發新話題
換一個