返回列表 回覆 發帖

變態教會學校唔比學生相約打邊爐

我估,學生真正「深宵外出」嘅原因,恐怕校長唔敢喺circular講咁白 (正正就係驚有人放料俾傳媒)
打邊爐,sleep-over呢d野,好純情啫...學生通頂最大問題係「留連街頭」(circular第一段都講左),但係bbq,打邊爐,sleep-over,統統都唔係街頭進行嘅活動wor,咁呢d活動根本就唔係問題所在...校長自打嘴巴wor

提醒家長不要輕易讓子女在同學家,在公園留宿便成。
甚麼給發現了便處懲。。。。。。。就有點說話無經腦袋

雖然平安夜,失身夜是要注意提醒的事。

(好明近日校內不少女生失豬破柱,濫交成風。。。。何不大大方方地告之家長留意呢?)
深宵留連街頭,我估似係童黨搶iPhone4s多d...
校內學生是被搶的,還是做笠人的?
如果學生係受害者(被搶的),我估反而學校唔會出circular勸同學唔好出夜街...學校只會對有可能影響校譽嘅事咁高度關注嘅啫,講到同學仔嘅人身安全又點會咁著緊?
校长所提到的都好有可能发生了,甚至乎最近在楼上Bar拉到唔少唔够秤。但一般学校都唔會直认出咗乜野事,只會好隐晦嚟提醒D家长。况且屯门出咗名被黑势力盘踞,耶和华都保唔住D靓仔靓妹了。。。
况且屯门出咗名被黑势力盘踞,耶和华都保唔住D靓仔靓妹了。。。
...
ali 發表於 2011/12/20 01:52

今時今日, 不是黑社會搵靚哩
係靚搵社團, 要向大佬報考面試, 試鏡先可入會...入名校咁
况且屯门出咗名被黑势力盘踞,

ali 發表於 2011/12/20 01:52

邊個區係無黑社會盤据架?
回復 1# 大黃傻貓

此等學校就係typically自以為信西人教但又唔識鬼佬文化。
開檔做學校但唔知咩係pajama party都得嘅咩?
安全理由連朋友家中都唔可以去???
咁請問果位*朋友*係咪唔應該番屋企呢???
佢屋企咁唔安全...
唔通全校一齊留係學校過夜,,
等校長先生親自睇住班學生???
私は何ために生存しました
quote:"邊個區係無黑社會盤据架?"

屯门系Monopoly,一家独大。。。出面市区相对平静D。
舊年政府响大埔区实行学生验毒计划,连DBS都自己搞咗嗰学生参加验毒计划。名校都担心D靓仔把持不住。近年成嗰社会对D细路放得太松了,过份给予自由变成纵容。。。
quote:"邊個區係無黑社會盤据架?"

屯门系Monopoly,一家独大。。。出面市区相对平静D。 ...
ali 發表於 2011/12/25 01:23

屯門有甚麼油水, 令黑社會盤著?

唔好成日講耶穌勒,
同你講下黑社會又如何?

屯门比起油尖旺當然少好多娱乐事业,當年屯门系新市镇。人口开始多,new XX积极收靓。所以屯门系老new嘅天下。人口多,靓仔多。软性毒品应该是主要收入,另外走C。。。
最初黑社会又未必咁有策略去发展屯门嘅,也许當年new仔比较积极D卦。
高級模式 | 發新話題
換一個