返回列表 回覆 發帖

[奇招推廣] 彌撒直播

教堂網路直播彌撒前 竟插播情趣廣告
在現在這個「網路時代」,很多事情都透過網路無遠弗屆的協助,可以不必親臨現場了。英國鄧巴頓郡的聖派屈克大教堂(St Patrick's in Dumbarton),為了讓不方便到場的教友也能參加彌撒,特別為會員提供網路上的彌撒現場直播,原本這項服務的立意很好,但日前卻發生了令人尷尬的失誤。
有教友在打開電腦等著直播彌撒開始前,發現有網路廣告,一看不得了,怎麼會是一男一女熱情的「炒飯」呢?而且影片中的女子還一副在唱聲樂的樣子,然後才發現原來是情趣用品商「杜蕾斯」(Durex)2年前推出的「Play O」系列潤滑液的廣告。教友打電話到教堂抗議,說:「我眼睛都快要掉出來了」。顯然,放在神聖莊嚴的彌撒前播放,一點都不恰當。

http://tw.nextmedia.com/realtimenews/article/new/20120129/107713/
究竟此廣告有咩咁唔appropriate呢?
Don't know where God is but the Devil is in the details
條條大路通羅馬

上天堂都有好多條路
條條大路通羅馬

上天堂都有好多條路
www 發表於 2012/2/2 07:17

例如呢??????
噢,high到升天!
噢,high到升天!
ali 發表於 2012/2/2 16:48

要查油先入到既。。。。。。乾掙掙
high 極有限哩。
(你仆過野未? 你未見過出汁滴水既埸面哩?)

用下你個腦便知有人吹牛
quote:"要查油先入到既。。。。。。乾掙掙
high 極有限哩。"

当然最好紧系自己出嗮水啦!但系好多情况女方比较干;女仔無经验、女仔紧张、女仔开始时未够投入、或者好似阁下快收经了。。。仲有因为男人心急,赶住派报纸。。。男女方初次交手,未够默契。。。不过,入咗之後都可以补救嘅!

To:沙文》》你有無吹牛呀?bbc唔知系咪话你喔?
quote:"要查油先入到既。。。。。。乾掙掙
high 極有限哩。"
当然最好紧系自己出嗮水啦!但系好多情况女方比较干;女仔無经验、女仔紧张、女仔开始时未够投入、或者好似阁下快收经了。。。仲有因为男人心急,赶住派报纸。。。男女方初次交手,未够默契。。。不过,入咗之後都可以补救嘅!

ali 發表於 2012/2/3 00:34

咁即係性愛不是出自男女方的互愛,
是男方條野衝動, 要用女方身體發洩。
這種錯用身體的性愛, 不是天主所鼓勵的。

動物也會等春情勃發時, 才交配。
不會像人類咁日日仆不停,只求那兩三秒的肌肉抽搐
当然最好紧系自己出嗮水啦!
ali 發表於 2012/2/3 00:34

潛台詞是: 你仆野時, 好少見水
制水呀?

你未見識過潮爆哩?

拿。。。。睇下大蛇屙尿。。。

弄得成地都係水, 濕笠笠
quote:"你未見識過潮爆哩?"

潮吹。。。

quote:“是男方條野衝動, 要用女方身體發洩”
若未得对方同意,便是强奸!無论男或女方有性需要,可以挑逗对方以成其好事。唔系吓吓要等你每月嗰几日你有需要先至有得Do野呀!应该双方互动丫嘛!

quote:“不是天主所鼓勵的。”
天主叫女人听嗮男人话,咁你又有無做到丫?(我叫你sit!,伸只手出嚟。。。)
若未得对方同意,便是强奸!無论男或女方有性需要,可以挑逗对方以成其好事。

ali 發表於 2012/2/3 02:25

所以話麻甩佬唔識挑, 只要尸吊
天主叫女人听嗮男人话,咁你又有無做到丫?(我叫你sit!,伸只手出嚟。。。)

ali 發表於 2012/2/3 02:25

男人又好聽女人話
女人話: sit ,拉開褲鍊, 伸條野出黎
男人必會照做, 仲聽話過一隻狗
回復 2# www

此廣告能獲聖教會approval在彌撒前播出,其真實及正確毋庸置疑。只有極小數對聖教會不信任的教友才會亂話係錯用身體的性愛。

其實,教友們得到救恩而欲仙欲死都係同樣咖表情嘛。所以,廣告係描述得救時之喜樂啫
劏豬時d 豬都係咁叫
回復 13# beebeechan
豬將自己戲畀人食,同教友將自己戲畀夭主,心情一樣嘛
乜自己戲?
你講緊中文呀?
回復 15# beebeechan

您會跪地戲豬乸咖嘛, 係中文喎

乜鄉下? 出黎無耐呀, 鄉音都未戒既?
回復 17# beebeechan

所以話您naive就係咁解。
小朋友:我同您係同鄉

鄉音無改鬢毛催,兒童相見不相識,笑問客從何處來
回復  beebeechan

所以話您naive就係咁解。
小朋友:我同您係同鄉

鄉音無改鬢毛催,兒童相見不相識,笑 ...
沙文 發表於 2012/2/9 09:04

咪認親認戚
俾人知道我同你住埋一區呀.....屋價都當堂跌幾個巴仙.
唔怕。有我托住個市
Don't know where God is but the Devil is in the details
高級模式 | 發新話題
換一個