本帖最後由 beebeechan 於 2020/4/17 01:44 編輯
奇怪,雷神劈9耶稣不是劈一兩次啵?
而是呢個代表耶稣權威既耶稣像建成至今已經被雷劈了上百次咁多?
leefeng 發表於 2020/4/17 01:33


係囉,
劈咗咁多次都劈唔冧, 仲唔死開?
唔夠功力囉

唔夠料仲唔死忍開........
(咪好似你囉, 又無料又要發帖)
奇怪,雷神劈9耶稣不是劈一兩次啵?
而是呢個代表耶稣權威既耶稣像建成至今已經被雷劈了上百次咁多?
leefeng 發表於 2020/4/17 01:33



    不如你又試下俾雷劈百多次,
睇下你勁定係耶穌像勁
係囉,
劈咗咁多次都劈唔冧, 仲唔死開?
唔夠功力囉

唔夠料仲唔死忍開........
(咪好似你囉, 又無料又要 ...
beebeechan 發表於 2020/4/17 01:42


係囉, 耶穌wor,神wor,神都被雷公劈?
真係唔知醜字點寫?叫你個耶穌教你咧,
或者叫你個耶穌請雷公劈鳩精你啦,蠢成咁,學人用口放屁?同你件耶穌一柒樣咁白痴!
不如你又試下俾雷劈百多次,
睇下你勁定係耶穌像勁
beebeechan 發表於 2020/4/17 01:50



係囉, 耶穌被雷公劈百幾次都一樣咁厚面皮棟係度被人劈?真係唔知醜字點寫架?
係囉,咁L神蹟,劈極都唔冧,應該與你耶穌同在,有雷劈齊齊享!
叫雷公劈曬你冚家,來一個與耶穌共舞bbchan見證奇蹟被雷公劈一百次唔冧冚家鏟吖笨!
回覆 78# beebeechan

天主教又夠贊成聚会, 而家味死死地氣跪低玩哂online.
天主教贊成/唔贊成任何嘢, 都可以因應時勢將就嘅

    https://catholic.org.hk/zh/catholiccemeteries/
冚家鏟吖笨!
leefeng 發表於 2020/4/17 04:16


你日鏟夜鏟,全家出動嚟鏟,一定好辛苦
我送袋 Hunger Orange 慰勞下你勒
   
韓國確診再增63例 10日起禁止教會小型聚會

2020-07-08 15:30中央社 首爾8日綜合外電報導

韓國確診感染2019冠狀病毒疾病(COVID-19,俗稱武漢肺炎)再增63例,為避免疫情持續擴散,當局下令自10日起禁止除正式禮拜之外的所有教會聚會活動。

韓聯社報導,中央災難安全對策本部今天表示,為防止疫情持續擴散,將從10日下午6時起,禁止教會除正式禮拜外的其他各種小型聚會、活動及團體聚餐,並要求教會導入利用QR code管理進出人員的電子名簿系統。

不過,當局仍未將教會列入「高風險設施」。

中央災難安全對策本部第一總括協調官、保健福祉部次長金剛立在例行記者會上表示,未造成嚴重問題的正式禮拜活動仍可照常舉行,但呼籲教會負起遵守防疫規範的義務。

根據當局公布的新防疫守則,以教會名義舉辦的小型聚會與活動全面禁止,禱告會、培靈會、地區禮拜、讀經班、唱詩班練習等聚會都必須延期舉行。教會內禁止提供飲食或舉行團體聚餐,進出人員也不可在教會內飲食。

正式禮拜時應盡量避免大聲唱歌或說話,唱詩班頌唱讚美詩時須戴口罩。進行正式禮拜的場所在禮拜前、後都必須進行消毒,所有人員須戴口罩,彼此維持1到2公尺社交距離。負責人應確認進出人員是否出現疑似症狀,禁止出現疑似症狀者進入會場。

若違反防疫守則,教會負責人或相關進出人員可能遭處300萬韓元(約新台幣8萬元)以下罰款,該教會也可能被下達群聚禁令。

韓國中央防疫對策本部通報,截至今天凌晨零時,境內新增63例確診案例,其中33例為境外感染,30例為社區感染。社區感染案例中包括先前發生群聚感染的教會及寺廟相關案例,京畿道也出現新的教會群聚感染。

韓國至今累計確診1萬3244例,死亡人數維持在285例,1萬1970例已痊癒解除隔離,仍有989例正隔離接受治療。

https://money.udn.com/money/story/5599/4687011
支持鼓勵每位離教者
高級模式 | 發新話題
B Color Image Link Quote Code Smilies
換一個