返回列表 回覆 發帖

關於基督教靈恩派的心靈操控 "mind control" 的手段

霸王黃建鐘弟兄~我DLLM 又如何~!?
主恩會係背後做咗二十幾年衰嘢總有一日比天收 !
有樣嘢我一直想講好耐~ 十一, 十二年前左右當我diu染主恩會時, 阿鼠輩關永倫弟兄先生(阿毛)就係背係係主恩會台上講道時反擊我話 : 你有XX kick, 我有 XX kick (跆拳道招數, 因為佢學過跆拳) & 係台上講好彩我早有準備(意思即係早有防備), 而2002年有一日嚟位關永倫先生嚟我屋企一齊睇電影, 而當時佢見到我家係用香港寬頻有天線嘅家居電話就望咗 5 - 7秒左右, 然後我問佢做咩 ? 然後佢就講 : 你屋企嘅電話同我屋企部電話一樣, 而係2002年至2003年左右我係教會有斷期間開始比人杯葛~ 而我不嬲就好少係人面前出聲嘅~而且無做過啲乜, 另外係2002年尾去camp時我就無意中當面拆穿咗黃建鐘弟兄先生係我講嘢時偷偷哋用錄音機錄我音一斷時間~ 再加上黃建鐘先生有次係食飯時嘅不明嘅暗示, 綜合以上咁多嘢及當時4年間嘅怪事, 我想帶出嘅信息係~ 主恩會除咗帶備錄音機偷錄人音外,極有可能二十幾年前左右先玩埋竊聽~ (個臭牧以前做PO LI 士,可能有相關方面嘅知識, 所以命令下面啲人咁做, 又或者佢下面啲人自已搞的) 當然事隔多年佢而家可以順便賴落其他嘢度點又或者點講都得, 如主恩會又或者有啲基督教係咁樣運作簡直係作惡多端~!
有樣嘢我一直想講好耐~ 十一, 十二年前左右當我diu柒主恩會時, 做慣鼠輩嘅關永倫弟兄先生(阿毛)就係背係係主恩會台上講道時反時我話 : 你有XX kick, 我有 XX kick (跆拳道招數, 因為佢學過跆拳) & 係台上講好彩我早有準備(意思即係早有防備), 而2002年有一日嚟位關永倫先生嚟我屋企一齊睇電影, 而當時佢見到我家係用香港寬頻有天線嘅家居電話時就望咗 5 - 7秒左右, 然後我問佢做咩 ? 然後佢就講 : 你屋企嘅電話同我屋企部電話一樣, 而係2002年至2003年左右我係教會有斷期間開始比人杯葛~ 而我不嬲就好少係人面前出聲嘅~而且無做過啲乜, 另外係2002年尾去camp時我就無意中當面拆穿咗黃建鐘弟兄先生係我講嘢時偷偷哋用錄音機錄我音一斷時間~ 再加上黃建鐘先生有次係食飯時嘅不明嘅暗示, 而且身邊都係佢哋嘅人, 綜合以上咁多嘢及當時4年間嘅怪事, 我想帶出嘅信息係~ 主恩會除咗帶備錄音機偷錄人音外,極有可能二十幾年前左右先玩埋竊聽~ (個臭牧以前做PO LI 士,可能有相關方面嘅知識, 所以命令下面啲人咁做, 又或者佢下面啲人自已搞的) 當然事隔多年佢而家可以順便賴落其他嘢度點又或者點講都得, 如主恩會又或者有啲基督教係咁樣運作簡直係作惡多端~! 先唔講佢哋臭牧斂財單嘢~ 我好撚肯定佢間教會係極有問題 !
又嚟多個神經佬?
護教友出現喇~! 如果唔係就係別有用心嘅打手或者想進一步挑撥離間他人同主恩會嘅人~不過呢我認為偏向後者居多
主恩會啊~ 主恩會啊~ 你間中請到香港娛樂圈(MK圈)嘅人出序活動及有幾件八公八婆相關行業入面做以及件臭牧識得一啲權貴嘅人你估我就會驚你咩~! DLLMCH~ 我有證據 ! 咪撚唔認係後面搞搞震呀 ! 你哋某啲仆街大撚把嘢比我數啊~惡人先告狀~ DLLM~!
啊 ! 主恩會著靈恩底褲 + 米國底褲 +  !! 你衰喇 !!

講下笑炸~
臭寸臭牧C陳偉民自從斂財後唔自去咗邊
有啲別有用心嘅人渣 + 別有用心嘅基督徒砌人生豬肉真係認真仆街~ DLLMCFH~!
哎吔~~~~~~~~~~~~~~~ 阻到主恩會搵食對唔啊~~~~~~~~~~~~泄漏基督教天機 sor9ry啊~~~~~~~~~
以上爆主恩會大獲及神奇經歷及以上兩個留言都係我本人, 其他留言就唔係我
更正 : 應該係以上爆主恩會大獲及主恩會神奇經歷及張鬧下主恩會嘅留言及以上兩個留言都係我本人, 其他留言就唔係我~
基督教主恩會當年背後搞搞震兼有啲不知明嘅玩心計兼恐嚇人嚟樣嘢已唔洗講~我十分肯定兼係受害者~ 但睇返近幾年有人大爆主恩會啲嘢及企出嚟講佢哋我認為反而係對主恩會有利~ 想當年時我乜都未講時, 2009,2010 年左右佢已先發制人係街上癲狂嘅活動, 佢哋唔係想引人注意~而係實踐佢哋個派及佢哋教會個種模式及自已認為對嘅心中嘅信仰以以上方式展現比大眾睇啫~   DLLMCFH~ 洗人腦兼恐嚇會友仲有上一兩年嘅大事, P你個K~ 搞羊頭賣狗肉仲要多年嚟勾結 MK圈(香港娛X圈), 仆你個街~ 神又係佢鬼又係佢~ 無被佢完全洗腦 or 對佢哋乜都唔知嘅人小心比佢哋捅兼放蕉皮~及砌你生豬肉~ 及聯同不知明污合之眾搞場大龍鳳後又幫下你~
同埋主恩會係玩開成功神學同壞鬼神學同埋 jesus fashion 個套, 三合一~ 玩晒~ 親身去經歷一排同上佢網站查就知~
由頭到尾都係超級認真....總之小心主恩會個派....
總結 :

1. 主恩會二十幾年前係教會入面有無裝偷聽器 ?

答案: (可能有/可能無, 因為當時試過係教會某位置同人講嘅對話然後係台上比個奸角臭巫婆係台上講返出嚟老屈, 仲有一次係台上比臭牧陳生老屈恐嚇之後就有人走過嚟同我講啲不明不白嘅嘢, 可能性得兩個 : (A. 當時人傻傻哋係背後搞我, 但以我識咗佢十幾年佢嘅為人應該係唔會咁做, 所以大有機會係 5 小強入面其中一個痴撚線嘅仆街奸角所做, (B. 主恩會入面可能真係有裝偷聽器)

2. 主恩會有人隨身帶錄音機錄人音 ?

(答案係有, 而且比我當面識破捉到正, 然後佢比笑遮醜播返斷錄音比我聽,過咗一排佢係教會入面播比佢上司聽添 PS: 嚟件事可以係個別事件又或者某啲核心成員會咁做 or 臭牧order某啲核心教友做及主恩會嘅秘密)

3. 主恩會有無竊聽會友有天線嘅家居電話 ?

(答案係可能有 / 無, 因為當年關生係我屋企一齊睇電影時佢望住我部家居電話幾秒然後講咗啲嘢, 然後係教會入面有啲事由可以佢哋某啲人把口講返出嚟, 由於難以形容所以只可以簡述, 所以唔排除嚟個可能性)

4. 主恩會會否有以不非/其他手段得到收入 及 有無竊聽或 hack 啲無知嘅會友 ?

約十年前左右關生嘅多年老友同我閒談中佢中九唔答八提到關生其實無錢, 但前幾年新聞爆出關生私下收生兼有關收入並沒有交給教會, 兼且關生原本租住荃灣豪宅爵悅庭南爵軒中低層單位,近兩年升級做業主。翻查成交紀錄,爵悅庭一房單位起碼六百餘萬,兩房單位由七百至八百萬不等,三房或以上更逾千萬。根據主恩會當時發出的回應書解釋,新起點為社團註冊及有其獨立的銀行戶口, 隨咗以上收入關生或主恩會會否有啲其他或不法收入來源 ? 而我所知關生佢只係潮童一名, 兼且為人勢利及奸奸哋及仆街兼識得陷害人, 佢只會平價收購古著然後係網上高價賣出, 但二十年前左右會否有竊聽人或收到 order 竊聽人及 hack人之類呢 ? 我有所保留, 因為關生只有係教會外返過全職一,兩年, 然後就係教會入面撈, 基本上佢哋入面有啲係主恩會入面撈緊嘅人當年連工都極少搵,只係係外面返咗一年工左右就係教會入面撈, 然後又扮下嘢講下啲係社會打滾嘅人, 講到係社會辛苦打工嘅人嘅收入同佢哋係教會入面撈嘅人收入來源及方法都一樣喎~ 而台上成日話一個人不能服侍兩個主, 而佢哋有啲人個心的而且確服侍幾個主 (我意思唔係話佢哋拜偶像或信其他教), 當前幾年前爆出主恩會有問題時, 我更加確信懷疑到底佢哋教會收入來源會否有用啲唔好嘅方法得到及問題呢 ? 或者嚟啲係某啲教會嘅秘密 ?

以上全部都係本人係二十年前返主恩會時已察覺及發生係我身上嘅事, 值得參考
同佢鬥講多都晒鳩氣~ 一句講晒主恩會個佢哋只係個攞正牌嘅合理嘅犯罪集團及傳銷聯誼公司嚟炸嘛~我哋嚟啲普通人點同佢鬥呀~ 當年佢哋某啲人搞我個時已暗示上一個留言用嘅一啲方法搞鳩我, 如果你當年真係有心話我知其實唔洗用嚟啲方法話我知~ 你應該直接講~ 如你話比我知主恩會係咁或個別人士或你自已係咁~我又唔會爆出去嘅~ 正一仆街嚟~ 啲無知佢會友或新人要小心啲佢哋古怪及背後嘅手法~
陷害人無數次, 攞正牌嘅犯罪集團~ 當年離開咗背後仲咬住人唔放, 之後為咗護教仲誤會人陷害人, 信耶穌唔係為咗達成你個人嘅嘢心嘅 ! 執Q咗佢喇嚟類教會~
前主恩會黃X鐘傳道戲子一名,到而家都係~ 唔計佢以前啲事喇~ 因為佢演技太好太投入, 但又遮掩唔到佢本身奸角嘅表情所以由以前到近期佢係台上講道同埋有啲相片上嘅表情都表露無遺係啲視頻同相片上~ 二十幾年喇~見到都想打獲金銀銅佢~
高級模式 | 發新話題
換一個