返回列表 回覆 發帖

五餅二魚能餵飽多少人?

回覆  逃出魔幻紀

我覺得你呢條數計唔掂, 男人五千, 加埋女人估計一萬, 假設5秒鐘派一個人, 一分鐘12人,  ...
沙文 發表於 2021/1/24 04:32

耶穌有12個門徒, 門徒下又有72個小師弟.....
喳喳臨就派哂哩
耶穌神棍就有,神蹟就冇啦! !
如果有神蹟,使鬼一個個派咩? ?
每人手上變出一份羊腿焼餅,外加甜品啦笨 ...
leefeng 2021/1/24 12:06 提交

仲有咖啡或茶?
移鼠就話:信佢嘅「永不饑渴」。
    你搞「五餅二魚」「神蹟」做乜呢﹖唔係除褲放屁咩﹖ ...
旁觀者 發表於 2021/1/24 23:27

挑.....
你要搵錢之嘛...
我一叠叠咁燒俾你哩....你不如今世打跛腳., 唔忍使做哩
回覆  逃出魔幻紀
doesn't help. 100人1組, 要派500secs.
10,000人共100組 =833 mins = 13.8hrs ...
沙文 發表於 2021/1/25 08:59

你以為耶穌係你屋企個印尼妹,
一對手做哂冚捧冷既野
limited by 食材嘛。譬如,原來嗰條魚clone
到第條魚,但cloned出來的魚就不可再clone第條魚。否則尐人攞住 ...
沙文 發表於 2021/1/25 10:35

你食得無核甜橙同提子多勒.....
呢啲基因改造既生果的確係無種子, 唔可以繁殖。

你又點知耶穌派既唔係 organic , 係 GM 魚同餅呢
回覆  逃出魔幻紀

futhermore, 各位有冇留意以這100人一組陣式,要點算總人數其實容易過quote净麻甩佬人數,只需點算有幾多列就ok。但經文反而quote一個扣除女人的數目出來,您話係咪屎窟痕?
沙文 發表於 2021/1/28 01:48

你唔止屎窟痕, 成條大腸都痕。
100人一組點解唔可以係指數人頭? 不分女老幼。

一定係依你既「100個麻甩佬+佢地既家屬」成一組㗎咩
.
男還男排女還女排。未聽過猶太教/基督教有此傳統。
沙文 發表於 2021/1/28 01:48

你既知識又真係少咗啲, 叫羅莎蓮教你多啲哩
耶穌年代的聖殿, 又真係分男賓, 女賓㗎喎
高級模式 | 發新話題
換一個