返回列表 回覆 發帖

同教徒相處之道

見到唔信耶穌既人, 諗野講野都一嚿嚿, 都係快啲信好過
教徒都可以逆向思維,見到國家領導全部都不信耶穌,其實都係職業上既需要,仲可以創作故事,其實佢地係扮唔 ...
抽刀斷水 發表於 2022/3/5 14:43

睇野係應該客觀一點。

說人是「創作故事」時也要拿出些反辯的理據。
只因為「難以置信」便說是在大話, 造假....

「相信就是這樣」不問便信了

同樣都是未有用腦的盲信, 方向相反而已。
教徒都可以逆向思維,見到國家領導全部都不信耶穌,其實都係職業上既需要,仲可以創作故事,其實佢地係扮唔 ...
抽刀斷水 發表於 2022/3/5 14:43

自俄烏打仗以來, 內地傳媒便奉命管制反俄, 撐烏撐西方的網上發言。黨的立埸就是人民的立埸。
所以, 任何對黨統治不利的資訊都要封鎖, 「都係職業上既需要」這點我又信架喎。
(至於所講的幾個名人係咪基徒, 我就不評了, 因為我都唔知真定假, 聽住先)

周恩來信仰也很多樣化:

附有親筆簽署, 比北京天壇醫院的打油詩有力得多!
這種擸名人來滔光的手段,
不儘是一些基督徒包辦, 佛門一點也不遜色。
用今日商業社會, 是找個代言人而已.
這些「代言人」又不用付錢。

唔係好明點解呢個壇, 下至白痴, 上至版主, 都係鐘意隨街執垃圾
基督教一天不做假会死!

..
leefeng 發表於 2022/3/6 04:40

你也未死, 所以你造假也不少,
見:本壇泥膠屎料集
https://exchristian.hk/forum/viewthread.php?tid=14463&extra=page%3D1
我梗唔係偉大既原作者啦,每篇都有來源連結㗎。
抽刀斷水 2022/3/6 14:54 提交

每篇有連結有屁屎用。
每篇內容資料無出處啵。
真係早茶時啲大媽叔伯亂吹水,你就當正係TVB新聞報導咁。
我梗唔係偉大既原作者啦,每篇都有來源連結㗎。
抽刀斷水 2022/3/6 14:54 提交

https://www.gospelstation.net/BibleAndTools/witnesses/traditional_zhou_en_lai.html

一條傻佬開個網頁、就係你既資訊來源,學術參考?
我真係笑唔出、戥你悲哀咋。
男人老9智商低成咁。
駛唔駛提升到學術層面咁嚴重呀?寫論文呀?
抽刀斷水 發表於 2022/3/6 22:54

如你能夠找到資料証明某些國家領導人其實是信基督的,
或者..
能証明你引文的內容全部都是9翕...真係會有論文既境界.....可惜, 你唔得。

人地....就可以論文到周恩來可能是同志 (不是共產同志), 還可出書, 論點有板有眼

好過你無板又無眼, 就話人「創作故事」
一日最衰都係我唔好,慕道慕到一塌糊塗,信埋啲山埃網站,以為咁多國家領導人真係信主既添。 ...
抽刀斷水 發表於 2022/3/7 12:16

你既過失唔係「信埋啲山埃網站」,, 係播毒!
好似呢個大嬸咁:

無公德 (唔知佢身上有無 omicron)
周恩來是江蘇省淮安府人。
基督教網把出生地變成浙江紹興人?
料都寫錯?
十分似你魔幻紀的手筆:9 up! ...
leefeng 發表於 2022/3/7 11:27

你啲料向來都係屎
我俾多之機會你睇下你有無講錯野, 然後先用旁觀者條檑漿棍篤, 插你
其實我所做既野都係同一般教徒傳教一樣,將自己確信既野宣揚開去之嘛。 ...
抽刀斷水 發表於 2022/3/7 19:46

你既毛病就係有錯, 你睇唔到, (定係唔識?), 而又繼續把錯傳開去,
淨係識轉貼, 貼貼貼.........搬搬搬

你都係專心被「慕」好哩, 未滿師, 唔好亂「傳」
旁觀者條檑漿棍係長期插在你屁股窿,掹唔出架啦!

【..那么从现代法律学角度来看,周恩来到底属于那里 ...
leefeng 發表於 2022/3/8 01:47

人地個網只係講周恩來係紹興人, 唔可以話講錯吖。

去到你把膠口, 就變咗:紹興係佢出生地, 所以亂9 翕?

亂9嗰個...原來咪係你囉
趴好, 受插!
..那么从现代法律学角度来看,周恩来到底属于那里人呢?参照公安部公通字[1995]91号文件,公民的籍贯应为本人出生时祖父的居住地(户口所在地);祖父去世的,填写祖父去世时的户口所在地;祖父未落常住户口的,填写祖父应落常住户口的的地方;公民登记籍贯后,祖父又迁移户口的,该公民的籍贯不再随之更改。
那么,根据这个说法来看,周恩来出生时,其祖父周攀龙的居住地是淮安,所以说,
周恩来应该是江苏淮安人。】
leefeng 發表於 2022/3/8 01:47

不過, 偉大祖國的官網也是承認周恩來是紹興人
名字「恩來」,有「蒙恩而來」既意思,配合愛民如子既造型,好難令教徒及慕道者唔會FF。 ...
抽刀斷水 發表於 2022/3/8 11:12

蘭桂芳不妨有一舖改名:酒癮來
名字「恩來」,有「蒙恩而來」既意思,配合愛民如子既造型,好難令教徒及慕道者唔會FF。 ...
抽刀斷水 發表於 2022/3/8 11:12

Rebecca 呢個咁普通既英文名, 
其實係指「被綁, 綑, 紮」意思。
咁叫 Rebecca的女仔, 係咪好難令麻甩佬唔以為佢鍾意咁玩........
係啵,你出生地係淫窟賤種基篤教個窿,幾時身份證又寫上香港人?重唔快d改番!

leefeng 發表於 2022/3/9 01:07

幾時身份証可以俾你寫上「香港人」嘎?
你呢啲係黃C港獨份子嚟, 用國安法拉九你.....

真係插你個窿都怕整污糟我碌棍
係啵,你出生地係淫窟賤種基篤教個窿,幾時身份證又寫上香港人?重唔快d改番!
你把膠口同個膠腦的確係 ...
leefeng 發表於 2022/3/9 01:07

其實我都幾鍾意睇到你爆狠哂粗咁回應架
因為你愈粗, 說明我碌檑漿棍挺得你愈深, 真係頂心又頂肺
高級模式 | 發新話題
換一個