返回列表 回覆 發帖

[原創作品] 四混帳論

四混帳論,說明並沒有聖經中所描述的神,不然,聖經是錯謬的。

全能/全知/至善/自由意志 - 四混帳論 :

如 ...
昊暠昺 發表於 2022/12/1 13:59

全知既神知你今日會出街扑街死
佢救你, 使你今日有感冒, 累到唔出得街...
咁你無扑街死...都無發生
知道無發生, 唔會發生既野.......仲係咪叫全知? 知你個屁

全能.....係咪即係乜都要做?
能....可以唔做架喎

李嘉誠有能俾間千呎窩居你架喎,但點解要俾你?(你係佢忠心顧員, 咁又唔同勒)

混`漲
上面 #2,3,5,除了亂說一通,左言右他外,就毫無反辯我四混帳論了!
昊暠昺 發表於 2022/12/2 10:10

2, 3, 5既出現, 皆因有很混帳的1
,就毫無反辯我四混帳論了!
昊暠昺 發表於 2022/12/2 10:10

呢啲係在沖涼時做歌王, 自己搞自己爽過款
好簡單, 依D問題, 我會歸類做無得答的問題,

因為問題的前設, 本身是錯的,

有人(如何證明有人? 如何證明我們不是電腦模擬出來的訊號?)

依兩樣野已是不可知,

poonsiumoon 2022/12/3 19:31 提交

唔該要反基都拎啲似樣啲既論點出嚟。
上邊呢個真係幾垃圾。
好比話:你日日食野,點知唔係食緊屎?不可知。
(不知所謂!!)
宇宙萬物皆天主所造。
證據呢?

……… ...
昊暠昺 2022/12/3 18:44 提交

宇宙萬物係實體存在,日日同你對口對面。
你話唔係天主所造、你俾個滿意既答案出嚟哩。
睇下你俾既會唔會好過「起初 神創造天地」呢句。

咪得把死人口係咁嗌。
咁即係神寫?
當然係人寫啦!

……… ...
昊暠昺 2022/12/3 18:44 提交

係咪咁樣寫出嚟就可信好多呢
如果所寫有文有路,有理有據,就算係猩猩寫,都可以相信喎。
昊暠昺 發表於 2022/12/3 23:28

咁若有40幾隻猩猩, 分開地方, 唔同時間, 各有各寫.....寫完後又可以夾得埋既...你唔止「都可以相信」,, 簡直要信硬添哩
自從造天地以來、自然的永能和自然性是明明可知的、
昊暠昺 發表於 2022/12/3 21:52

咁即係「自然的永能」「自然性」都係「造」出嚟囉
好, 我當有依個世界(只係當有, 我沒有承認是有),

我是覺醒者 發表於 2022/12/6 09:15

你俾我摑一巴, 睇下痛唔痛,
咪知你係咪實實在在地存在囉
高級模式 | 發新話題
換一個