返回列表 回覆 發帖

逃出魔幻紀及beebeechan救命

逃出魔幻紀及beebeechan救命。請你們幫我向耶穌基督祈禱,謝謝。我現在好苦,有可能會發狂。

密宗及耶穌基 ...
哈佛專家 發表於 2023/2/9 23:14

你正一是以色列人逃出埃及時, 只是叫神用神力搬他們過河哩...
大佬.....你都要自己行兩步
逃出魔幻紀及beebeechan救命。請你們幫我向耶穌基督祈禱,謝謝。我現在好苦,有可能會發狂。

密宗及耶穌基督及法輪功都有影響,
哈佛專家 發表於 2023/2/9 23:14

你漏了觀音喎!
我就唔知handle boundary cases,例如失憶、弱智、痴呆、植物人,或如樓主般精神病發,當事人既決心 ...
抽刀斷水 發表於 2023/3/6 02:16

有截算日期架嘛
即人尚未「失憶、弱智、痴呆、植物人,或如樓主般精神病發」前的才入帳

所以, 對住個垂死失知覺病人, 猛係佢耳邊講:你信哩, 信就郁下手指, 咪下眼, 透啖氣哩.....
即使做咗都唔算數既

人亦要好好利用尚未「失憶、弱智、痴呆、植物人,或如樓主般精神病發」前的時間, 因為唔知幾時會變咗「失憶、弱智、痴呆、植物人,或如樓主般精神病發」
咁佢地對天主道理既領受會打折扣架喎,同埋弱智人士通常都係天生既,咁就滿足唔到陳版友「截算日期 ...
抽刀斷水 發表於 2023/3/6 10:39

在你舉的例子:
我就唔知handle boundary cases,例如失憶、弱智、痴呆、植物人,或如樓主般精神病發,當事人既決心 ...
抽刀斷水 發表於 2023/3/6 02:16

除了弱智可以是天生外, 其他的都是後天的......如遇意外, 老邁衰退引至....當然可以有「截算」, 之前有正常的心智。
回覆  抽刀斷水
我梗係唔同您,您只不過係真慕道。我同leefeng哥哥當然更close to天主教 ...
沙文 發表於 2023/3/6 21:47

你不是close to....是  closed to 天主教
接近基督教比接近天主教易。
I think what you're trying to say is "closed off", "shut off." is even better.  no such phase as "cl ...
沙文 2023/3/6 22:38 提交

你都唔曉寫對聯

要襯番你個 close to 嘛。

你啲番書仔唔識
回覆  沙文

貴國做donation可以免稅嗎?
抽刀斷水 發表於 2023/3/7 22:59

會唔會累你「收受國外捐款...入罪
Is your name there

https://www.canada.ca/en/revenue ... alified-donees.html
沙文 發表於 2023/3/7 23:22

原來你係「楂奶大」的人
不如您叫煩帝肛捐一兩個億euro然後報案,抽刀斷水全家抄斬本網摺埋,貴教以後就一路順風 ...
沙文 發表於 2023/3/8 01:08

有念佢個網都係反基, 配合國家路線.....
俾機會佢學習哩。
以後收到既海外捐款上繳中央, 入XDD戶口, 以示清白
哥仨全天候夥伴軸心云云,原封奉還。
沙文 發表於 2023/3/8 09:05

間接地表明跟佢地劃清界線, 保持距離.....不埋他們的堆
(真是智慧的開端)
未敬畏耶和華,絕對不可能有智慧的開端,此乃金科玉律,鐵錚錚地寫在聖經上。

你這樣亂說,對我這 ...
抽刀斷水 發表於 2023/3/8 11:11

沙文在他「新創作」中便內藏了「敬畏上主」架哩
佢係「有基」沙文嚟
未敬畏耶和華,絕對不可能有智慧的開端,此乃金科玉律,鐵錚錚地寫在聖經上。

你這樣亂說,對我這 ...慕道者不公平!
抽刀斷水 發表於 2023/3/8 11:11

既然你開始慕道, 咁智慧就俾住少少上期你先
即係「知彗」。。。。知衰咁哩
(袋住先哩)
回覆  leefeng

各自耍幾招就得㗎喇
沙文 發表於 2023/3/8 13:28

有少少係:「leefeng你唔好黐我咁埋」既隱藏訊息
仰之彌高,鑽之彌堅,瞻之在前,忽焉在後, 我follow唔到佢㗎嘛
沙文 發表於 2023/3/9 00:06

係...
仰之泥膠, 鑽之以莖.....瞻之在賤, 忽佢在後
回覆  逃出魔幻紀

但我都可以話您執行反基任務,而且係直接添。講埋尐嘢聽三句就打喊路,潛在慕道都問: 屌,要瞓覺點解唔返屋企攬住老婆執番一劑先?
沙文 發表於 2023/3/10 20:26

少, 你估講天主道理係做騷, 棟篤笑咩....
保祿講道時都有人恰眼瞓碌咗落樓哩...見宗徒大事錄第20 章

(又無可否認, 新教教會出嚟俾佢上台講道嗰啲牧師, 把口係滑啲....係拉到客既)

(韓國啲邪教仲搵靚女, 嫩模(如方先生的前邪教女友) 上台傳道, 講野...唱埋歌仔表演)
所以貴教church吸取教訓, 不設 upper Circle, balcony, boxes,mezzanine, 只有劇院才有

天主教堂只有前座 ...
沙文 發表於 2023/3/10 21:55

參觀多啲教聖堂哩
唔少都有樓上雅座架

坐山頂既真係請勿靠近欄竿
咁你又唔使長他人志氣嘅, 佢都拉唔到我

反而有條新教女獻身畀我㖭

...
沙文 發表於 2023/3/10 22:18

唔好咁超積住喎
好似打麻雀, 打16圈, 依家先係12圈, 仲有4 圈喎...
峰迴路轉, 後4圈輸到你仆在路邊都得
正如格林多前書7咁講:
倘若某弟兄有不信主的妻子,妻子也同意與他同居,就不應該離棄她;
13倘若某婦人有不信主的丈夫,丈夫也同意與她同居,就不應該離棄丈夫,
14因為不信主的丈夫因妻子而成了聖潔的,不信主的妻子也因弟兄而成了聖潔的;不然,你們的兒女就是不潔的,其實他們卻是聖潔的。

好多例子都係女人先信, 然後搞軟咗老公
(老婆話齋: 睇你硬得幾耐!)
咁你又唔使長他人志氣嘅, 佢都拉唔到我

反而有條新教女獻身畀我㖭

...
沙文 發表於 2023/3/10 22:18

至少拉到你同佢去下教會
又引你讀下經....連耶穌派遣72, 定係70個門徒出去咁細微細眼既你都知....肯定讀經唔少
回覆  beebeechan

斷水都睇得出:
    "你都被視為敵基督反基架啦,或者輕啲頑石點極唔明,我諗你老婆都由 ...
沙文 發表於 2023/3/10 23:17

抽水唔識, 因為佢唔似你讀經咁多嘛
佢唔知保祿都曾經係「敵基督反基架啦」...而且唔係得把口講,
後來咪又係俾耶穌搞軟咗,賣埋條命咁傳教添

你今日愈硬, 他日就愈係俾人睇到係神的作為
你應無保祿咁硬
到時我1德納賣L曬全副身家, 佢即刻拉開我褲鏈含住由頭舐到袋, "老公你快啲硬返喇" ...
沙文 發表於 2023/3/10 23:58

你都仲有良知, 係「良心發言」唔係一個德納賣咗老婆
高級模式 | 發新話題
換一個