返回列表 回覆 發帖

ChatGPT咁樣答呢個從來冇人畀個滿意答覆我嘅問題

教徒都不是你的對手,期望在AI下求敗,你真是無敵最寂寞。
抽刀斷水 發表於 2023/2/16 16:32

呢啲所謂回答, 真係「少老婆」同「少矽硅公仔」既分別哩。

人以為可同神咁, 搞創造, 做個AI回應, 同人既回應真係差幾遠。
你覺佢答得滿意唔滿意呢?

Q: 耶穌受難之前一夜,在客西馬尼園,祭司手下人數有壓倒性優勢,耶穌亦吩咐門徒不作武力扺抗,為什麽祭司手下只拘捕耶穌一個人,放走所有其他門徒?
沙文 發表於 2023/2/16 13:21

若望福音中就話嚟拉耶穌既兵有成600人...(使唔使咁多)
點知, 耶穌使出如來神掌第九式萬佛朝宗...一聲「我是」便成班扑街。 (若望福音18:6)
証明耶穌單拖已經夠馬對付600人。
耶穌同班友話只拉佢一個, 放走我啲靚, 就跟佢返去大館。
18:8你們既然找我,就讓這些人去罷!」

(咁就滿全咗經上說既預言:18:9這是為應驗他先前所說的話:「你賜給我的人,其中我沒有喪失一個。)

班友知打唔嬴耶穌, 返去同老細又交代唔到, 600條友都捉唔到幾個..又係死, 唯有妥協, 只捉耶穌, 放其他人。

(呢啲係AI智能唔識既。。無上主造既人咁聰明)
係喎, 佢哋咁聽話, 一定係耶穌叫佢”你們唔好留手,丙我吧”
所以先畀人打到豬頭丙咁
耶穌冇吩咐, 邊有人夠 ...
沙文 發表於 2023/2/16 23:49

係架喎...
若望加插了耶穌一聲「我是」,, 班友就扑....呢個情節,明顯係講耶穌係自願被捕。

所以,俾人打到豬頭丙, 釘十字架....都係耶穌願打願捱既
正如佢對彼拉多講: 我唔願的話, 唔會叫12營天兵來打七你班友咩...
這不是尊重與否的問題,不同福音書記錄不同,那就不能合成一個整體。
沙文 發表於 2023/2/17 07:26

你一定未聽過有本叫 Diatessaron 《四福音合參》, 公元二世紀既野嚟
耶和華同耶穌都可以合體,只要有心,四福音要合體都係事在人為。

話時話,咁都幾人為喎。 ...
抽刀斷水 發表於 2023/2/17 11:56

係..無錯,有啲似粵劇同Rock 撈埋一碟咁
Bing個版本ChatGPT好似好玩啲喎,一定可以測試到打橫黎:
抽刀斷水 發表於 2023/2/19 12:59

下一步既發展會係研發「智能飛機杯」,, 同虛擬嫩模FxckGPT有「互動」既
我終於成功求敗!內容太長我費事貼出來,凈係summarize得啦?
我開another topic. 尐人入去耶穌墓見屍布lef ...
沙文 2023/2/20 03:04 提交

相傳瑪利亞馬德勒大係妓女嚟。
身經百戰,真係乜都見過哩。
即使是無衫著既耶穌又點?
咁又係,而且耶穌熟客仔有75折
送埋叫名
沙文 2023/2/20 14:24 提交

乜你最多都係攞到75折咋?
長者樂悠咭$2
我話耶穌攞到75折, 我就唔使錢㖭,
信耶穌嘅雞,我周時有幇襯,係大客
沙文 2023/2/20 15:06 提交

係咪買股票咁…..order not filled 。交易不成功,不收費
market order唔會fill 唔到
沙文 發表於 2023/2/20 16:45

market order.....餓狗搶屎咩!
但係各位朋友千祈咪以為唔駛錢好著數。
唔駛錢嘅雞一定貴過要錢嘅雞。
同白白畀救恩您嘅原理係一樣 ...
沙文 發表於 2023/2/20 18:10

你試下同你個蘿莎蓮講佢係「唔駛錢嘅雞」....真係covid封關, 熔斷機制馬上實施

「白白俾你小」...係禮物嚟架
我都聽啲前輩咁講過,但係總係唔肯多詳細解釋,究竟點解唔駛錢貴啲? ...
抽刀斷水 發表於 2023/2/20 23:38

係咪唔使錢既雞, 係會分你一半身家?
如你有二, 三十億身家.....咁一Q都幾貴下
所以, 不如舖舖清
您接受救恩之後就會明白
沙文 發表於 2023/2/21 01:30

你呢啲好有新教傳教味道: 你信哩, 趌起身決志哩....信咗就會明
唔同嗰啲...你明白, 先好信
marketing strategy唔同啫。人地賣車,本owner's manual連車交畀客返去慢慢研究,您間行見有客walk in就畀 ...
沙文 發表於 2023/2/21 02:44

點解阿蘿莎蓮你唔係娶在返屋企先了解了解,
你係一早就開箱驗明唔係假貨先既?
我幾時娶過羅莎蓮?我係想娶埋佢咖,冇緣份
我都想承您貴言
沙文 發表於 2023/2/21 04:53

我以為你老婆叫蘿莎蓮唶
原來莎蓮羅先係你老婆

咁你同老係咪婚後性行為既呢
貴教都唔贊成一早就開箱驗明,應該係簽收咗先返屋企了解了解啦。
沙文 發表於 2023/2/22 05:42

係唔贊成, 之不過擦鎗時便會走火.....
一旦忍唔到時, 跟申命紀22:28咁做哩
I am well trained to gun cleaning,

I promise 慕道期間恪守所有貴教價值觀
沙文 發表於 2023/2/22 22:21

伯多祿都曾拍哂心口話唔會離棄耶穌哩。
你有伯多祿咁既「哥利」咩?

susanna 扣少咗一粒恤衫鈕你已老婆叫乜都唔記得哩
唔信您搞到我慕道吖 ...
沙文 發表於 2023/2/23 01:42

搞到你生椰菜花易過搞你慕道
有幾難啫?聖神托塔都得吖嘛
我又冇抽水咁硬頸, 我好脆弱㗎咋
沙文 發表於 2023/2/23 02:23

留番俾你老婆嚟搞軟你勒
你居然認為我老婆把炮過聖神?
咁抬舉佢呀
沙文 發表於 2023/2/23 02:32

搞軟你個硬心腸係聖神
搞軟你嗰到....你老婆就醒啲勒

講聖神, 唔通你以為有個靈出嚟拉住你去慕道咩,
聖神都可以通過一啲人物, 事情, 經歷嚟搞軟你。
高級模式 | 發新話題
換一個