返回列表 回覆 發帖

末日逃生的尾班車何時出發?

153B(1) 當佢identify the premises to which it relates, 就係發現該premises 有兩個鳳姐在同一處所的兩間 ...
沙文 發表於 2023/3/11 21:07

如鳯姐一人可以擁有一個物業, 還付得起租來租用全層, 咁使鬼做雞咩....
租全層, 真係日少夜少7-11營業都未夠交租, 租金一萬, 鮑魚只得一隻

呢舖..我撐抽水勒

一個業主, 間十幾間房出嚟.....俾十隻雞用...就係經營妓寨, 靠妓女為生
如每個鳯都有獨立租單呢?.....咁就係個體戶....有法律罅卦
唔好睇小人做鳯姐喎,一劑$300 一日十個客三千,$75,000/mth 一年九十萬可能好搵過您,點報稅我就唔清楚 ...
沙文 發表於 2023/3/11 22:28

超...咁計埋你用老婆秘技, 舐袋唅Q.....每個客十寧分鐘交貨.
做十個都係個幾鐘就收工添....費時OT, 搵夠哩
唔想做咁長可以好似揸的士咁租畀人做一更
沙文 發表於 2023/3/11 22:53

咁就變咗係經營妓寨喇啵, 企業化...係以色列都唔得哩
唔好睇小人做鳯姐喎,一劑$300 一日十個客三千,$75,000/mth 一年九十萬可能好搵過您,點報稅我就唔清楚 ...
沙文 發表於 2023/3/11 22:28

你呢啲壞鬼基金推銷經紀既慣用招數....
嗱..今日你存十萬, 每年增長8%......20年後...你發哩!
回覆  beebeechan

係呀,冇您咁叻炒s&p開飯
沙文 2023/3/11 23:12 提交

唔好貪,搵個下午茶都ok
唔會嘅, 收租咋嘛, 處所只有一個鳳姐就冇事, 即係等於個鳳姐去租屋, 冇話業主唔可以係鳯姐喎 ...
沙文 發表於 2023/3/12 02:00

我租高檔柏文, 係唔俾商業用途架喎, 有違共管住宅公約
做鳯姐冇商業登記,唔係商業
沙文 發表於 2023/3/12 03:21

門口掛住個咁既牌, 都好難話唔係做生意喎
貴教有時舉辦朝聖團去以色列。
若果我做planning,搞塔瑪爾猶大體驗團一定踴躍參加。
叫條女蒙面,團友親體 ...
沙文 發表於 2023/3/12 06:24

猶大體驗團, 一炮價錢係一隻公羊。
不過, 問清楚乜品種先喎
唔好發咗炮先嚟後悔.....(早知不如扎炮)

The world’s most expensive sheep has just been purchased for $490,000
https://www.cnn.com/2020/08/29/world/worlds-most-expensive-sheep-trnd/index.html...
有問, 團費包唔包埋雷漿棍, SM綁繩, 印章....或是自備?
(團費包一次炮金,超額自費)

係咪好似食自助餐咁, 有限時?

有限時, 催促住, 有壓力, 有啲人會起唔到機架喎
叫條女蒙面,團友親體驗開創猶大支派,心中頗為感觸,替自己著急啊!快尐除啦……

時代唔同咗哩
有無得揀女餐/男餐?
唔好講時代。盡量還原當年情節,教友較能感受經文。

但係我發現經文漏咗一 ...
沙文 發表於 2023/3/12 08:40

咁應該之前加插剪羊毛活動

如剪羊毛太枯燥就可以變通下, 改為男賓為女的脫毛。

沙文一定join團!
唔好講時代。盡量還原當年情節,教友較能感受經文。

邊個話唔係當年既情節!?

列王紀上 14:24
猶大人行了上主視為惡的事;他們所犯的罪比他們祖先所犯的,更激怒上主,
23因為他們也在各地的高崗上,在各綠樹下,修築了丘壇、柱像和阿舍辣;
24境內還有為神賣淫的男女,完全仿效了上主從以色列前所驅逐的異族,做了種種可憎惡的事。

真係可以選A餐或B餐
但係我發現經文漏咗一些對白。佢地講價時點解冇講邊個畀房租?寫劇本嗰位好似唔夠經驗

要貼近當年情節, 就地正法都唔係問題, 唔使屣房租哩
所以是否商業係任立法局話既啫,我都可以話收租其實係出售某段時間對某地方的佔用權,乜L理由唔係商業行為 ...
沙文 發表於 2023/3/13 03:50

係咪要睇
(1) 收租...是否你主要收入來源,
(2) 租是長期或是短期, 兩年租約, 與時鐘賓館咁俾人做炮房.....後者便是商業活動
你不如加碼問多樣:
點解他瑪條陰道咁闊, 可以雙線行車, 法勒斯可以抽頭,轉線扒頭
本團的考察目標有3:
1.點解猶大唔喺褲袋㸒十両紋銀出來包埋代支?
2.若果冇帶錢,他瑪用咩龜殻卜到老爺去街唔帶銀包?
以上兩項要團友同以色列鳯姐們多溝通訪問。
沙文 發表於 2023/3/13 19:07

唔難解
好似李+X朝朝晨早去打哥爾夫..都無帶一大叠銀紙架哩。(猶大那時仲未有紙幣, 支票, 要真金白銀)
跟得李生多既工人, 司機都知佢習慣, 唔使卜龜殼。

一早諗住要去搵迷失的雞...先會準備炮金唶
好似你諗住去lapdance, 都袋定cash哩

(不過雞埸, 膝上舞孃會收信用咭又幾rare)
未必人人看過這個古仔,阻小小時間briefly講一下。古仔由經 ...
第3個目標係一個O&G問題:
38:27 他瑪將要生產、不料他腹裡是一對雙生.
到生產的時候、一個孩子伸出一隻手來、收生婆拿紅線拴在他手上、說、這是頭生的。
隨後這孩子把手收回去、他哥哥生出來了、收生婆說、你為甚麼搶著來呢、因此給他起名叫法勒斯。
後來他兄弟那手上有紅線的、也生出來、就給他起名叫謝拉。

沙文 發表於 2023/3/13 19:07

你睇經咁多
無理由唔知個片段, 配合埋經上其他情節,
都係要講:後者先至, 「最後的,將成為最先的,最先的將會成為最後的」

(即係你雖然信得遲, 信起上嚟, 可以信得比好多幾十年教友都虔誠)
我唔打尖嘅,貴國人先有這此習慣。但近年都有長進,我見佢地排隊撩口撩鼻秩序良好。您唔好繼續7出國際啦 ...
沙文 發表於 2023/3/13 21:56

要排隊嗰啲都唔係優秀中國人...(大媽, 大叔喱浮唶)
係長城出嚟既優秀階級, 係人未到, $$$$先到排定隊
回覆  beebeechan
朝聖團成立目的就係通過實地考察獲取真實big data作分析,若果以色列鳳姐有八、九成唔收 ...
沙文 發表於 2023/3/13 22:01

少...咁猶大呢個畸屎, 擺明係捉黃腳雞, 放蛇...唔係為$$$$。
同一般商業交易唔同哩
(即係前國安處處長都係咁衰咗)
高級模式 | 發新話題
換一個