返回列表 回覆 發帖

屌好在我窮

titanium手錶代表沉咗都唔驚入水,幾好意頭。
抽刀斷水 發表於 2023/6/25 15:53

[聯想]

OceanGate Titan 因為要抗拒水進入, 要忍受大水壓力, 最後頂唔住壓力,爆了。
爆了之後, 便與水成一體。。。。咁就安然趟在海床。

人, 要扮鐵, 扮石.....抗拒天主的火。。。咪要忍受「被燒」(猶如地獄)
最後也是會熔化了,燃燒了,  與「火」成為一體, 本身也是火。咁就無哂痛苦矣。。(猶如在天國)

(經書上, 天主常以「火」形象代表)
回覆  beebeechan
中國人好講五行相生相剋。火驚水,所以有水就唔怕天主一
沙文 發表於 2023/6/25 23:21

你唔好一隻通豬睇到老

總會有啲嘢係滅到火嘅
沙文 發表於 2023/6/26 00:11

水...係咁多種中最無銀用既
咁就唔好亂講水剋火, 水火不容.......
「屌好在我窮」
聽落好似有啲「憎人富貴」咁....
因為佢地有$$$$可以玩啲咁野:深潛睇鐵達尼....., 所以抵死

黑心既人睇乜都咁黑
抽刀斷水 發表於 2023/6/26 10:06

你睇到我個心係「黑」 (睇乜都咁黑) ,, 咁你都唔「白」得去邊
我呢世人第一次明白到原來窮都有窮嘅好處。
所以都未必要將財富deposit喺天上。
希望這個諗法為各位網友解 ...
沙文 2023/6/26 13:37 提交

你都唔肯開戶口,點存錢?
我呢世人第一次明白到原來窮都有窮嘅好處。
所以都未必要將財富deposit喺天上。
希望這個諗法為各位網友解 ...
沙文 發表於 2023/6/26 13:37

你啲孝順子孫係咁塞錢俾你洗....真係富貴逼人來,
到時你去「深溝」探險都得, 唔使為$250000濕濕碎既錢而肉赤
高級模式 | 發新話題
換一個