返回列表 回覆 發帖

別人的善與惡怎樣影響我們的生命?

所以越憎反基的耶徒
leefeng 發表於 2021/3/3 12:33

你又唔見我憎抽刀?
因為你真係好很賤嘛
迫芒時打係基督教徒,去香討瞄下啦!又想扮無知? !

.
leefeng 發表於 2021/3/3 13:52

bigmonster 真係鬧得你好啱!

你入壇, 只係擘大口就吠
回覆  逃出魔幻紀

鬧人你估好開心咩,都要打餐慒既,
..
抽刀斷水 發表於 2021/3/3 21:09

咁你以為我鬧隻瘋狗就係會開心, 唔使打餐懵㗎
..3. 你可能誤會咗「因人廢言」既意思,詳

不應因人廢言時, 呢到啲廢人卻多言
bbc講到明憎人,唔駛量度佢既內心。

呢句係唔係已經「因人廢言」 既例子?
回覆  逃出魔幻紀
你淨係睇到呢度啲人成日鬧教徒,但係睇唔到點解佢地咁做既原因

咁你亦一樣無睇到點解我要鬧隻瘋狗既原因啵
你估鬧人開心㗎?
#89, 看似說話客觀....
實在又是殊不客觀
3. 你可能誤會咗「因人廢言」既意思,

你對「因人廢言」 都唔係了解得咁清楚

若只有基督徒 (準確一點係兩個天主教徒)來憎隻瘋狗, 你都可以話係因信仰不同而廢言。
不過, 其他非基, 佛子觀音徒都鬧衰佢,
咁只係証明條瘋狗真係「廢」 既
根本就是「因言廢人」才是
哈佛精神不穩定,我唔怪佢!

leefeng 發表於 2021/3/3 13:42

你精神咁穩定, 講野都咁廢, 想唔調校你都唔得
我曾邀請leefeng去另一個唔准鬧人只講道理嘅網站傾計,俾佢拒絕咗,佢仲話中意喺「離教」呢度講,因為呢度可以鬧人,
逃出魔幻紀 發表於 2021/3/3 16:00

呢條友 (你瘋) 話鍾意係呢到離教者之家到講, 因為可以自由地咁鬧人, 炒蝦拆蟹, 屎忽開花又得....
但到佢俾人鬧時佢又話唔「屙泥」??
耶穌講過,唔信佢嘅要受「永火」、「永刑」。
旁觀者 發表於 2021/3/4 00:38

唔係耶穌講過
係你聽人咁講過唶。
不求甚解, 人云亦云.....無銀用!
既然你咁接受「福音」嘅教導,為啥「天主」叫你將「凡有氣息的盡行殺滅」、移鼠叫你殺死家人、有問借貸 ...
旁觀者 發表於 2021/3/4 00:38

岳飛與金人開戰時, 都叮囑軍仕:
「壯志飢餐胡虜肉,笑談渴飲匈奴血」

岳飛係叫手下食人㗎?

你耍白痴
不如你轉名叫「旁膠者」 哩, 呢個名襯你多啲
「飢餐胡虜肉,渴飲匈奴血」不是誇張,岳飛帶岳家軍真的吃過人肉

你認真啲對待你地本聖經好嗎? ...
抽刀斷水 發表於 2021/3/4 01:13

你也要認真啲對待史料:

岳飛與其率領斷後的兩百騎兵,口糧斷絕的時候,確實曾剮取敵人的屍體,才能勉力支持下去的

不是以吃人為樂, 食陽具抽水鞭, 以形補形
「飢餐胡虜肉,渴飲匈奴血」不是誇張,岳飛帶岳家軍真的吃過人肉

你認真啲對待你地本聖經好嗎? ...
抽刀斷水 發表於 2021/3/4 01:13

你同老婆結婚過日, 長輩都叮囑你百子千孫, 年生貴子.....你有無跟住做咁呢?
你咪又係次次戴避彈衣上陣撕殺

上主吩咐以色列人對迦南人  「凡有氣息的盡行殺滅」, 咁以色列人又有無跟住做咁呢?
不如你轉名叫「beebee级 iq」 哩, 呢個名襯你多啲
上流寄生族 發表於 2021/3/4 03:43

我發覺你幾鍾意舐人口水沬, 尤其係我既口水

人地係癲狗, 你就係跟尾狗
好似咁:
岳飛:「壯志飢餐胡虜肉,笑談渴飲匈奴血」只係表示對侵略者嘅痛恨,並非要軍士食人。
    BB仔,你智 ...
旁觀者 發表於 2021/3/5 00:31

你認真啲對待抽刀的貼文好嗎??
基督徒個個左避右避,從來冇正面答過反基問的性侵/殺戮/侵略/滅族…等等問題!

. ...
leefeng 發表於 2021/3/6 03:11

如有人貼幾幅內地人隨地大便相

於是便立論說中華民族是無教養, 無公德的民族.....
有意思嗎?

不如你又唔好左閃右避, 由你嚟答下:
中華民族是否愛隨地屙屎的民族?

你在本組內就真係「隨地屙屎」勒
好很臭啊!
高級模式 | 發新話題
換一個