返回列表 回覆 發帖

什麼信仰適合我?

精神病人嘅夢囈,正常人當然唔曉。
旁觀者 發表於 2021/11/7 03:35

咁你都幾坦白, 話咗你係「唔曉」
你係在「唔曉」大前提下。。。在up3up4
字都未識,就話來世。BB仔,你快啲去幼稚園低B班上堂罷啦。
旁觀者 發表於 2021/11/7 03:37

你啲痔未息就真
日日念《信經》,榮光「上主」。講錄音機,有誰比得上妖徒呀!
旁觀者 發表於 2021/11/7 03:39

唔識野又亂拋。。
信經唔係光榮天主的, 要光榮天主係唸聖三光榮經
日日念《信經》,榮光「上主」。講錄音機,有誰比得上妖徒呀!
旁觀者 發表於 2021/11/7 03:39

字都未識,念, 唸不分, 你快啲去幼稚園低B班上堂罷啦。
去查下字典再同你爺爺講啦。你爺爺初初估你只有幼稚園低B班水平,原來你爺爺都高估了你。 ...
旁觀者 發表於 2021/11/7 04:38

不曉大中華文化才會用殘體字, 搞到文字不倫又不類就係偉大的共產黨

你用殘体字典, 查乜都係殘
聖三光榮經?
不是性三光來榮天主咩?
把小孩子在耶穌像前脫光,吸光,開光,榮耀耶穌在欣賞中!

.
...
leefeng 發表於 2021/11/7 04:21

其實你個腦裝滿哂咸濕野.........一旦發出嚟, 你真係變咗淫魔
希望你內置既天主性能壓得住你的罪性
BB仔,話你低B即係低B,這裏「念信經」係一回事,「榮光上主」係另一回事,快啲番去幼稚園低B班再讀過 ...
旁觀者 發表於 2021/11/7 04:37

日日念《信經》,榮光「上主」

咁你又將兩件「另一回事」炒埋一碟..托咩!
我聽過佛教應該有來世,佛教徒相信輪迴,
今世作惡馬上今世生前要還,死後要再還一次,比較合情合理!而且 ...
leefeng 發表於 2021/11/7 04:15

你條9岩岩先講完話唔信有來世

依加就大講來世事。

矛矛盾盾
犯罪受十八層地獄,天理循環,即做即還!

18層地獄...會唔會又係識你係老鼠?

呢到有三隻白磁狗
但我信其他教的來世,吹呀?
leefeng 發表於 2021/11/7 06:09

你鍾意吹, 第日送碌簫俾你
共慘黨的也不執輸

量产 中共官员淫荡已到极致! 特多
https://www.aboluowang.com/2014/0623/408944.html

你條狗只管吠, 識野少
天主教教理, 比方濟各教宗早幾百年, 一早講咗哩;
「夫妻親密而聖潔的結合是正當且高貴的行為。以合乎人性方式將
之活出來,可表達並有助於夫妻的互相交付,使二人以愉快感激的
心情彼此充實」。性是喜悅和快樂的泉源:

不正當的性才是罪
你件死孽畜,教畜强姦小孩子正當嗎?
leefeng 發表於 2021/11/7 07:02

既然你知強姦, 性侵不是正當性行為
就不要與教理, 與教宗談性的話扯在一起

想塗黑也要拿點腦, 不是亂抺一通。
看看妖酋如何把牠們和性扯在一起吧:
    天主教教酋,很多也是和妓女有搞不清的關係,據統計:
     ...

「最少有五十個教皇犯了最敗壞、最公開的淫行,甚至亂倫、謀殺等極可怕的罪行。」《祈理魁神父傳・簡介》
旁觀者 發表於 2021/11/8 03:53

當我地話全世界30幾個%既人係基督徒時, 
有啲反基會話: 即係有70%唔信基督教…

於是。。。我又套番落呢到,
自伯多祿以來, 便有260個教宗,
俾你刮到50個壞教宗, 咁係咪即係有210個 (80%) 無壞既教宗咁呢
阿Q精神
抽刀斷水 發表於 2021/11/8 21:14

呢個精神曾經俾班反基仔(好似你都用過)濫用

任何一個機構, 組織。。。都會有果子哩。。
警隊有, 共產黨,佛門有,  教會有, 學校有, 體育界, 演藝界有。。。
諗野, 成熟啲哩

睇野, 唔好隔住個時空嚟睇。。。。不同時代有不同的尺。
好比女人紮腳, 今日睇。。。哇!。。咁都得? 好很核突
返到去大清朝代, 呢個係當時風氣, 人人受落既

中世紀時, 男人有外遇, 私生女, 教宗主教有女人, 在當時唔係依家咁係大的缺德行為。
至於惹上梅毒花柳。。。當時中世紀既君王, 貴族。。都唔少, 
例如
King Henry III and Charles V of France,
Henry VIII and George IV of England,
Paul I of Russia and
Maximilian I of Holy Roman Empire
名畫家, 音樂家
莫扎特,梵高,貝多芬都中招

唔係淨係教宗先有。
等第日把尺,將孌童同性侵視為家常便飯既時候,回頭見返今時今日神父既所作所為,又真係無乜野。

不過,到 ...
抽刀斷水 發表於 2021/11/8 23:07

又即係咁...
有日回教, 塔利班, ISIS統治天下時, 社會上的女人游水都係咁既裝扮架勒

那時的人就話今日女人著三點式泳衣來游水, 是淫亂世代.....

咁活在今日的你, 又有無認為女人著三點式泳衣淫蕩咁呢?
等第日把尺,將孌童同性侵視為家常便飯既時候,回頭見返今時今日神父既所作所為,又真係無乜野。

不過,到 ...
抽刀斷水 發表於 2021/11/8 23:07

唔好意思, 你活在的時框, 現在是用緊呢把尺, 唔係未來世界既尺, 也不是中世紀時的尺
今日的尺是用來度今日的人, 唔係度古人, 未來人
如果你認為孌童, 搞屎勿...係人類性取向的大趨勢, 將來一定為人受落, 今日既人唔應該反對....
咁只好怪你老荳太早唧咗你出來了

你又係隔住個時空嚟思考
教皇係有遠見的;
孌童,殺童,或性侵,都需要大量新鮮供貨。
女信徒如果個個避孕和墮胎,33萬小孩就唔夠數 ...
leefeng 發表於 2021/11/9 02:03

「講膠所」(股票代號0167)所長又發言哩
高級模式 | 發新話題
換一個