返回列表 回覆 發帖

聖經錯謬補遺

我唔驶,我識背
您就要睇。睇埋夜釣燈飾,喺我面前扮識嘢都要似小小
沙文 2019/12/16 16:55 提交

挑...
賣夜釣燈用既梗係話盞燈有用哩。
你聽過纖體舖會話佢地既消脂療程係無銀用既未有?

唔通你個腦筍仲未生得闔,有條罅,所以諗野未夠成熟。
您唔講我真係唔醒起我真係未見過有教會話冇上帝顧播
琴日又係我有小小心郁想信主
點解次次都係您救咗我?ag ...
沙文 2019/12/16 21:50 提交

你講野九五搭八啵
38:8猶大對俄南說、你當與你哥哥的妻子同房、向他盡你為弟的本分、為你哥哥生子立後。
38:9俄南知道生子不 ...

呢尐情節肯定係老作。作者完全不了解麻甩佐的習性。横豎要掹出來,點會唧在地上咁大屣?
老大都順便玩顏射,唧在她朱唇邊,等佢伸條脷出來舐舐舐……
或者唧在乳溝上,讓她搽搽搽,搽匀秦佢

沙文 2019/12/17 08:44 提交

麻甩佬係鐘意無袋內射。
最擇駛。有手尾跟
我依家仲跟緊,未甩得身
應該榮神益人-唧在唇邊、乳溝,內服外敷,養顔護膚 ...
沙文 2019/12/17 09:19 提交

有血有肉既肉摶戰
無膠味
爽好多
唧多十幾個 cc 蛋白
38:11

以及,此等情節交待簡直混吉。猶大點L知俄南的死因呢?唔通驗屍驗得出?被邪儍霞整瓜同一般馬上風有咩唔同?若果一睌七炮,我都死啦。您又知俄南唔係馬上風?

沙文 2019/12/17 12:30 提交

可能因為他瑪唔係咁索
男人唔會因佢扯得太硬
更唔會一晚七鑊
我小學讀癲鼠教學校,老師講達味同巴特舍巴聖經故事。

我聽後好感動,發誓以後大個仔絕不勾2嫂。

中學轉 ...
沙文 2019/12/19 21:41 提交

你咁很多體會,
你買 detached-「樓」時有冇特登買間可以望到隔嚟屋後園個泳池,有望有日裝到隔嚟靚太祼泳?
回覆  beebeechan

大衛裝靓太冲涼, 是為好色
阿稣就昅L住寡母婆捐錢, 是为貪財

我財色兼收, 所以娶又捐 ...
沙文 2019/12/20 15:58 提交

老公唔使「昅」老婆哩
有 lifetime pass
終身使用

昅,有犯罪感
過癮啲
麻甩佬係鐘意昅
又或者,魔鬼話,若果您唔使法街阻止,我就整到WR104爆炸,伽瑪射線暴(GRB)摧毀臭氧層,地球生物大滅絕!
...
沙文 2019/12/25 23:05 提交

魔鬼都識無咁大個頭唔戴咁大帽。
佢唔開空頭支票
你就學唔曉,
又或者,魔鬼話,若果您唔使法街阻止,我就整到WR104爆炸,伽瑪射線暴(GRB)摧毀臭氧層,地球生物大滅絕!
...
沙文 2019/12/25 23:05 提交

呢個WR104咁耐都未爆
你估會唔會係俾耶穌制住咗呢?
條女服侍佢就唔係咁被動了。加上嗰樽本來可以濟貧香膏,幫佢捽腳,漸漸捽上大肶,“老細,不如……奴家用口幫您舐香膏”先舐大肶內側,慢慢舐近春袋,到硬度足夠,就含落去啜啜吮吮,銷魂蝕骨,很多青頭仔到此已然走火。

沙文 2019/12/26 21:02 提交

你當年就係咁樣被老婆征服咗?
描述淋漓盡致。
奴家用口幫您舐香膏”先舐大肶內側,慢慢舐近春袋,到硬度足夠,

沙文 2019/12/26 21:02 提交

青頭仔要舐到個袋袋先硬得足夠?
有病咩!
你講既係未老先衰,口唇邊便洩露了你有「硬得不足夠」既問題,下下要老婆舐到袋袋先起到機?
一個預備去曠野禁食40日嘅人,唔會兩手空空即行禁食,必定會安排禱告完畢即刻有得食的糧草,否則,禁食禱告成功了,卻在行返城鎮, 距離Mcdonald's門口 1 步時餓L瓜咗,咁味㢌拔甩?
所以,魔鬼叫佢將石頭變食物,這情節係完全唔合邏輯的。
沙文 發表於 2019/12/30 09:41

若然耶穌隨身已經有食物, 魔鬼又何需耶穌將石頭變食物? 好多銀魚喎。
好似你身邊就有個辣女靚模, 然後你就去打飛機

最唔合邏輯既係你就真。
係囉,所以情節根本唔合邏輯,乃
在於此。不過,都有可能係耶穌將嘢食pack好,自己坐在上面,預備禱告一完 ...
沙文 發表於 2019/12/30 11:11

睇到你呢種編故仔, 立刻認為無線班編劇水平其都唔係咁差
所以魔鬼見唔到
沙文 發表於 2019/12/30 11:11

魔鬼要「見到」先至知, 功力真係麻麻之喎
怪唔知連凡人耶穌都可以大到佢。
唔駛睇見,直頭諗下都驚。

其實呢尐咁嘅牽強情節,只不過籍此介紹經文說教,完全唔realistic. 除非事主平 ...
沙文 2019/12/30 17:46 提交

本版性質係基督教討論,不應加插「bungee jump」、「吹簫」咁 off topic。
你會唔會內疚呢

因为本版性質係基督教討論,所以不能討論中國既史書內都有唔少攻城,屠城,坑殺敵卒一二十萬咁off topic. 即使版主畀面小文, 唔即時ban, 但小文天良未泯, 會內疚
回覆  beebeechan

再來就係跳樓情節。假設魔鬼來試探我,而佢真係只有3次機會。佢會帶我去玩bungee jump還是帶條女來同我吹簫較有成功機會成功?

沙文 2019/12/30 17:18 提交

魔鬼叫耶穌由高塔跳落出嚟証明佢係神,有神護住,能人所不能。

咁點解叫耶穌俾女吹來証明佢係神呢?這是男人個個都辦得到又鬼咁願意做既事。
即係話:「你會放屁,就係神勒」

你愈老作就愈露出你既白痴性。
江山易改,
屎性難移。
成家班個個都識跳咖啦, 您唔日日裝香拜下?
沙文 發表於 2019/12/30 22:36

姐姐由下邊跳上去, 
勁過成家班
神唔俾你死住
想死都難
高級模式 | 發新話題
換一個